Σταυρέλης: “Κάτι κάναμε κι εμείς γι αυτήν την ιστορική απόφαση!”

993

Η εμπλοκή του Νίκου Σταυρέλη στην σύσταση του δημοτικού ιστορικού – λαογραφικού μουσείου Βάσου Πετροπούλου και Παναγιώτη Γαρταγάνη όλα αυτά τα χρόνια ήταν καταλυτική.

Χθες με την ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, είχε κάθε λόγο να είναι αισθάνεται ικανοποιημένος. Και αυτό φαίνεται και απο την γραπτή του δήλωση στην προσωπική του σελίδα στο facebook.

“Χθες το βράδυ το Δημοτικό Συμβούλιο έλαβε μία ιστορική κατά την άποψή μου ομόφωνη απόφαση. Τη σύσταση του Δημοτικού Ιδρύματος ¨Δημοτικό Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο Βάσου Πετροπούλου και Παναγιώτη Γαρταγάνη.
Πρόκειται για το σημερινό κοινωφελές ίδρυμα του Λαογραφικού Μουσείου στην οδό Ερμού και Αγίου Νικολάου.
Είναι γεγονός ότι το Μουσείο παρουσιάζει εδώ και αρκετά χρόνια οικονομικά προβλήματα, κυρίως λόγω μη απόδοσης εσόδων από την ακίνητη περιουσία του.
Με εισήγησή μου πριν 8 χρόνια περίπου συμβάλαμε στην οικονομική ανακούφιση, με την καταβολή ετήσιας χρηματοδότησης από πλευράς Δήμου αρχικά με 30.000 € και στη συνέχεια με 40.000 €, μέσω προγραμματικής σύμβασης που υπογράψαμε.
Στη συνέχεια αξιολόγησα ότι η καλύτερη λύση ήταν το Μουσείο να περιέλθει στο Δήμο Κορινθίων, ο οποίος και θα αναλάβει τη μόνιμη χρηματοδότηση με 80.000 € ετησίως και την περαιτέρω ανάδειξη και αξιοποίηση. Μετά από συνεχείς προσωπικές επαφές μου με το Υπουργείο Εσωτερικών , το Υπουργείο Πολιτισμού και τα στελέχη και το Διοικητικό Συμβούλιο του Κοινωφελούς Ιδρύματος , προέβην τον Απρίλιο 2017 στη σύνταξη εισήγησης για τη σύσταση του Ιδρύματος με όλα τα στοιχεία της καταστατικής πράξης (Επωνυμία,Σκοπός, Διοίκηση, Πόροι, Περιουσία, Διάρκεια, Έδρα, Προσωπικό).
Χθες η εισήγηση έγινε ομόφωνα αποδεκτή από το Συμβούλιο.

Ε, κάτι κάναμε και εμείς η σαβούρα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.