Σταυρέλης: “Έτσι θα αναπλάσουμε το παραλιακό μέτωπο του Αγίου Νικολάου μέχρι την Ποσειδωνία”

1004

Εξαιρετικό ενδιαφέρον είχε η σημερινή συνέντευξη τύπου του υποψηφίου δημάρχου Νίκου Σταυρέλη που αφορούσε την πρόταση και δέσμευσή του για την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου από την περιοχή των μπαζωμάτων του Αγίου Νικολάου μέχρι τα όρια του Δήμου μας με το Λουτράκι στην περιοχή της Ποσειδωνίας.


Πρόκειται για :


Δημιουργία και κατασκευή χώρων άθλησης, πολιτισμού, αναψυχής και τουριστικής αξιοποίησης στο χώρο των μπαζωμάτων σε συνέχεια των παραχωρηθέντων τμημάτων ΟΣΕ στο Δήμο.


Επέκταση του παραλιακού πεζόδρομου από το τέλος του σημερινού πεζόδρομου μέχρι τα όρια του Δήμου Λουτρακίου στην περιοχή του λιμενοβραχίονα της Διώρυγας Κορίνθου.


Ανάπλαση της περιοχής της Ποσειδωνίας στο παλιό σχέδιο πόλης του έτους 1884 και συγκεκριμένα στο παραλιακό τμήμα (κάτω από το παλιό εργοστάσιο ρετσινιού), με την εφαρμογή του σχεδίου και τουριστική αξιοποίηση.


Για να επιτευχθούν οι στόχοι αυτοί είναι απαραίτητες οι εξής ενέργειες:


-Αίτημα στον Υπουργό Οικονομικών για παραχώρηση του χώρου των σημερινών μπαζωμάτων, αφού προηγουμένως ολοκληρωθεί η διαδικασία χαρακτηρισμού της ως δημοσίου κτήματος, μεταξύ του παλαιού και του νέου αιγιαλού.


-Προκήρυξη πανελλήνιου αρχιτεκτονικού διαγωνισμού για την ανάπλαση της παραλιακής ζώνης στην περιοχή του Αγίου Νικολάου και της Ποσειδωνίας.


-Δημοπράτηση κατασκευής των έργων που θα προβλεφθούν από την αρχιτεκτονική μελέτη (αθλητικοί χώροι, χώροι πολιτισμού , αναψυχής και τουρισμού)


-Δημοπράτηση κατασκευής του έργου του παραλιακού πεζόδρομου μήκους 1.250 μέτρων.


-Δημοπράτηση κατασκευής των έργων ανάπλασης στους κοινόχρηστους χώρους της παραλιακής ζώνης του σχεδίου 1884 Ποσειδωνίας.


-Διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων σε μόνιμη βάση στην παραλία Ποσειδωνίας και ναυταθλητικών εκδηλώσεων με την ονομασία «Ποσειδώνια».


Ο προϋπολογισμός του συνόλου των έργων υποδομής ανέρχεται σε 6.000.000 €


(ΟΔΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ)


1. Προκήρυξη αρχιτεκτονικού διαγωνισμού με παράδοση πλήρους μελέτης εφαρμογής (1 έτος)


2. Δημοπράτηση του έργου (Απόφαση Οικονομικής Επιτροπής καθορισμού όρων, Προκήρυξη διεθνούς διαγωνισμού, Κατακύρωση αποτελέσματος, Προσυμβατικός έλεγχος από Ελεγκτικό Συνέδριο, Υπογραφή σύμβασης με τον ανάδοχο του έργου (6 μήνες)


3. Εκτίμηση πραγματικού κόστους μετά την έκπτωση 
4.000.000 € από πόρους Δήμου ή ευρωπαϊκό πρόγραμμα αστικών αναπλάσεων.


4. Προθεσμία εκτέλεσης του έργου 2,5 έτη


5. Παράδοση του συνόλου του έργου προς χρήση 4 περίπου χρόνια από την ανάληψη της νέας Δημοτικής Αρχής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.