Σκουρλέτης :Πολύ πιθανόν ταυτόχρονες εθνικές και αυτοδιοικητικές εκλογές

134

Στα μέσα Ιουνίου πρόκειται να κατατεθεί στη Βουλή ο «Κλεισθένης 1».

Σε συνέντευξή του ο υπουργός Πάνος Σκουρλέτης απαντώντας σε σχετικό ερώτημα είπε πως οι αντιδράσεις  για την απλή αναλογική προέρχονται  κυρίως από δημάρχους  και όχι από δημοτικά συμβούλια. Να θυμίσουμε όμως πως  η ΚΕΔΕ,  υποστηρίζει ότι το 92% των δημοτικών συμβουλίων έχει ταχθεί όχι μόνο κατά της απλής αναλογικής αλλά και συνολικά κατά του «Κλεισθένη 1».

Παράλληλα ο κ. Σκουρλέτης επανέλαβε ότι θεωρεί ως «πολύ πιθανό» να διεξαχθούν τον Οκτώβριο του 2019 οι εθνικές και οι αυτοδιοικητικές εκλογές, απορρίπτοντας στην ουσία το σενάριο του Μαΐου (σ.σ. ταυτόχρονα εθνικές και ευρωεκλογές): «Η θεσμοθέτηση της διεξαγωγής των αυτοδιοικητικών εκλογών κάθε τέσσερα χρόνια τον Οκτώβριο είναι κάτι μόνιμο», τόνισε, προσθέτοντας ότι «είναι πολύ πιθανό» να συμπέσουν αυτή τη φορά με τις εθνικές εκλογές, καθώς η κυβέρνηση έχει τονίσει ότι θα εξαντλήσει την τετραετία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.