Π.Πιτσάκης: Μην πληρώνετε την ΑΕΠΙ, αντισυνταγματικός ο ΕΦΚΑ

111

Ειδήσεις και συμβουλές από τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Κορινθίας προς τις επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες του νομού. Στο επίπεδο των συμβουλών ο  Παναγιώτης Πιτσάκης κάλεσε όλους όσους είναι υπόχρεοι έναντι της ΑΕΠΙ να μπουν στο Portal του Επιμελητηρίου και να ενημερωθούν για τα όσα αλλάζουν και τα όσα ισχύουν πριν προβούν στην οποιαδήποτε πληρωμή. «Έχουν γίνει αλλαγές, μην πραγματοποιείτε πληρωμές χωρίς να ενημερωθείτε πρώτα από τα Portal του Επιμελητηρίου» σημείωσε ο Πρόεδρος προσπαθώντας να  προλάβει και άστοχες ενέργειες αλλά και διαδικασίες επιστροφής χρημάτων.

Στο επίπεδο των ειδήσεων, ο Παναγιώτης Πιτσάκης γνωστοποίησε την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για την αντισυνταγματικότητα του υπολογισμού του ΕΦΚΑ βάσει του εισοδήματος των ελευθέρων επαγγελματιών. «Η απόφαση αυτή θα καθαρογραφεί και θα πάει στο Αρμόδιο Υπουργείο. Δεν γνωρίζουμε κάτι άλλο μέχρι να γίνει αυτό, προς το παρόν αναμένουμε, το βέβαιον είναι πως μιλάμε για έναν υπολογισμό της τάξεως του 26,95% επί συνολικού εισοδήματος, ο οποίος κρίθηκε αντισυνταγματικός.»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.