“Πυρά” Σταυρέλη για τις επιχορηγήσεις σε συλλόγους : “Δεν είσαι αρεστός, δεν παίρνεις επιχορήγηση”

223

Σχετικά με τις επιχορηγήσεις πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων αναφέρεται σε σημερινό του post στο fb ο Νίκος Σταυρέλης. Μιλά για άνιση μεταχείριση των πολιτιστικών και αθλητικών σωματείων εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής , με το σκεπτικό πως εαν δεν είσαι αρεστός δεν παίρνεις επιχορήγηση. 

Και κάπως έτσι στην πορεία τόσων χρόνων, να σημειώσουμε εμείς, πολλά αιτήματα συλλόγων μπήκαν στο “χρονοντούλαπο” της δημοτικής ιστορίας.

Γράφει λοιπόν ο κ. Σταυρέλης  για την χθεσινή συνεδρίαση και τις αποφάσεις που ελήφθησαν στο θέμα αυτό:

“Πολλές φορές έχουμε μιλήσει για την άνιση μεταχείριση των πολιτιστικών και αθλητικών σωματείων εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής. Αν δεν είσαι αρεστός δεν παίρνεις επιχορήγηση.
Χθες το βράδυ στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στο τελευταίο ακριβώς θέμα της ημερήσιας διάταξης (30ο και 31ο τυχαία άραγε;;) η πρόταση του Δημάρχου ήταν να εγκριθεί επιχορήγηση στο Σύλλογο ΑΡΚΑΔΩΝ με 3.000 € και στον Σύλλογο Πετοσφαίρισης Γυναικών ΑΣΠ ΚΟΡΙΝΘΟΣ (Α΄κατηγορία) με 10.000 €. Ομόφωνα έγινε δεκτή η πρόταση από το Συμβούλιο.
Παράλληλα τέθηκε εκ μέρους μου , αλλά και από τον κ. Λαμπρινό θέμα να επιχορηγηθούν τα σωματεία ΟΛΥΜΠΑΔΑ ΑΣΣΟΥ ΛΕΧΑΙΟΥ, ΤΕΡΨΙΧΟΡΗ, ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΗ ΣΤΕΓΗ ΚΟΡΙΝΘΟΥ, ΦΙΛΟΙ ΤΗς ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΑΛΜΥΡΗΣ, τα οποία έχουν υποβάλει σχετικό αίτημα στο Δήμο. Ζητήσαμε μάλιστα να τεθεί σε ψηφοφορία.
Δυστυχώς ο Δήμαρχος αρνήθηκε για άλλη μία φορά. Ο Πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου δεσμεύτηκε ότι θα εισάγει τις αιτήσεις στην επόμενη συνεδρίαση. ΙΔΩΜΕΝ!!!!!!”

Να σημειώσουμε , πως πλέον έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση στο δημοτικό συμβούλιο , μπορεί η μειοψηφία και οι ανεξάρτητοι σύμβουλοι να αποκαταστήσουν μια αδικία που συντελείται εδώ και χρόνια και να μπορέσουν τα αιτήματα κάποιων συλλόγων να μπουν στον επόμενο προυπολογισμό του δήμου.

Το παρακολουθούμε!

Τζ. Σουκ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.