Πυρά Νικολάκου στον Δέδε:”Το Υποδομών να χρηματοδοτεί και όχι να βαφτίζει τον υπάλληλο του ευεργέτη με δημόσιο χρήμα”

465

“Ευεργέτες” με δημόσιο χρήμα. Είναι το νέο είδος πολιτικών που ενδημούν σε αυτές τις περιφερειακές εκλογές στην Πελοπόννησο. Ο Γιώργος Δέδες, Υποψήφιος Περιφερειάρχης και Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υποδομών  “μοιράζει” προεκλογικές υποσχέσεις και υποστηρίζει ότι “λεφτά υπάρχουν” από την “προίκα” που του έδωσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Και αυτοανακηρύσσεται σε “ευεργέτη” της Πελοποννήσου σκορπώντας δημόσιο χρήμα, ένεκα του αξιώματος και της θέσης που κατέχει ως διορισμένος μετακλητός υπάλληλος” τονίζει σε ανακοίνωσή της η θεματική αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου με αφορμή το δελτίου τύπου του γενικού γραμματέα υποδομών Γιώργου Δέδε ο οποίος ανακοίνωσε την οικονομική ενίσχυση του Δήμου Άργους-Μυκηνών για την αντιμετώπιση των ζημιών που προκλήθηκαν στο οδικό δίκτυο και σε βασικές υποδομές στο σύνολο σχεδόν των δημοτικών του ενοτήτων, από την επέλαση του μεσογειακού κυκλώνα «Ζορμπά» τον προηγούμενο Σεπτέμβριο.

Να σημειώσουμε πως με απόφαση του Υπουργού Υποδομών Χρήστου Σπιρτζη εγκρίθηκε η δέσμευση του ποσού των τριών εκατομμυρίων πεντακοσίων χιλιάδων ευρώ προς τον δήμο, ενώ σύμφωνα με τις δηλώσεις Δέδε θα δοθεί και άλλη χρηματοδότηση ύψους 1,5 εκατομμυρίων ευρώ προς την Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας, η οποία θα είναι διαθέσιμη τις επόμενες ημέρες, ώστε στο κομμάτι των αντιπλημμυρικών έργων, όπου έχει πλέον αρμοδιότητα η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση, να υπάρξουν και από εκεί συμπληρωματικές παρεμβάσεις και δράσεις.

Στο δελτίο τύπου εξάρεται μέσω του δημάρχου Δημήτρη Καμπόσου η συνέπεια και η αποτελεσματικότητα του κ. Δέδε , γεγονός που οδήγησε την αντιπεριφερειάρχη να σημειώσει στην ανακοίνωσή της πως “τα χρήματα αυτά αφορούν το ακραίο καιρικό φαινόμενο του Ζορμπά που έπληξε κυρίως την Πελοπόννησο το Σεπτέμβριο του 2018 και είναι ελάχιστα σε σχέση με το μέγεθος των ζημιών. Το Υπουργείο έχει την ευθύνη και την υποχρέωση να χρηματοδοτήσει την αποκατάσταση των καταστροφών. Όχι να βαφτίσει τον υπάλληλο του ευεργέτη με δημόσιο χρήμα. Οφείλει επίσης να κατανείμει τα χρήματα αυτά σύμφωνα με τις αρμοδιότητες του κάθε θεσμού και όχι, λόγω προσωπικών επιλογών, μόνο στις δημοτικές αρχές. Η πολιτική υπακούει σε σαφείς κανόνες και δεν μπορεί να γίνεται a la carte.Εμείς θα βρούμε την λύση σε αυτή την ανοίκεια επίθεση του Γιώργου Δέδε κατά των πολιτών της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Ελπίζουμε να βρει και αυτός νέα θέση μετακλητού μετά τις περιφερειακές εκλογές, αφού είναι δεδομένο ότι θα εγκαταλείψει εκ νέου το περιφερειακό συμβούλιο” καταλήγει η κ. ΝικολάκουΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.