Προ των πυλών “ο γαλάζιος εμφύλιος” της Μεσσηνίας

633

Οι δυο υποψηφιότητες για το δήμο Καλαμάτας , και κυρίως ο τρόπος με τον οποίο ανακοινώθηκαν χθες  (η μια πίσω απο την άλλη) είναι ένα χαρακτηριστικό γεγονός, και ενδεχομένως καταλυτικό για τα πολιτικά, περιφερειακά και δημοτικά πράγματα της περιοχής.

Η ανακοίνωση της αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας κ. Ελένης Αλειφέρη να διεκδικήσει τον δήμο Καλαμάτας, έφερε την άμεση κινητοποίηση της κυρίας Οικονομάκου ,αντιδημάρχου Καλαμάτας ,η οποία μέσα σε λίγη ώρα έσπευσε να ανακοινώσει την δική της υποψηφιότητα για την Μεσσηνιακή πρωτεύουσα.Αξίζει να σημειωθεί πως και οι δυο κυρίες προέρχονται απο τον χώρο της ΝΔ και βεβαίως έχουν τις καλύτερες δυνατές σχέσεις με τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. 

Η κ. Αλειφέρη διατηρεί την θέση της αντιπεριφερειάρχη, αν και εντελώς τυπική, μετά την υπόθεση του κοριού στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, που βεβαίως ουδείς γνωρίζει τελικώς την αρχή και το τέλος αυτής της υπόθεσης, στηρίχθηκε ανοιχτά απο στελέχη και ανθρώπους του πρώην πρωθυπουργού, και το δημοσιογραφικό ρεπορτάζ καταγράφει συναντήσεις, δεσμεύσεις  και συμφωνίες διάφορες που έχουν να κάνουν με το δήμο Καλαμάτας και την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Σε αυτό το πεδίο, εμπλέκεται σαφώς η υποψηφιότητα Νίκα για την Περιφέρεια και η δημαρχία της Καλαμάτας στην Αλειφέρη. Ένα σενάριο που είχε δέσει καλά, αν κανείς θυμηθεί τις δηλώσεις αλλά και τα φωτογραφικά ενσταντανέ του προηγούμενου διαστήματος, και που όλα έδειχναν πως βρίσκεται σε εξέλιξη. Όλα αυτά πάντα σε “γαλάζιο φόντο” και υπό τις ευλογίες του Αντώνη Σαμαρά.

Με την ανακοίνωση της κ. Οικονομάκου, αντιδημάρχου Καλαμάτας, με ισχυρό κοινωνικό προφίλ και ιδιαίτερη σχέση τόσο με το Παναγιώτη Νίκα όσο και με τον πρώην πρωθυπουργό, αντιλαμβάνεται κανείς πως η υπόθεση αλλάζει, οι συμφωνίες “χαλαρώνουν”, το ίδιο και οι δεσμεύσεις. 

Το τοπίο προετοιμάζεται για την καταιγίδα γιατί εν προκειμένω “τα αδειάσματα” σε αυτή την υπόθεση θα πρέπει να είναι πολλά.

Μην λησμονεί κανείς την δημοτική παράταξη Νίκα, η οποία προσπαθεί να βρει τον βηματισμό της τώρα που το τοπίο ξεκαθαρίζει και δεν δείχνει τόσο ευχάριστο για κανένα απο τα στελέχη. Στην αυτοδιοικητική λογική των έμπειρων στελεχών, πλέον μοιάζει σχεδόν με ολέθριο λάθος  η κάθοδος ενός εκ της παρατάξεως Νίκα, προερχόμενο απο τη ΝΔ ,χωρίς εχέγγυα, όταν ο συγκεκριμένος χώρος ήδη απαριθμεί 3 υποψηφιότητες. Αλλά ποιος εμποδίζει “τους αδειασμένους” να ενεργήσουν σαν καμικάζι και να βάλουν “μπουρλότο” στο σκηνικό; Είναι και αυτό μια σκέψη!

Οπωσδήποτε οι ευθύνες εδώ αφορούν τον δήμαρχο Παναγιώτη Νίκα αλλά και τη ΝΔ που μετατρέπουν τις δημοτικές εκλογές στην Καλαμάτα σε εμφύλιο. 

Ο κ. Νίκας έχει βρεθεί στην δυσμενή θέση, να ισορροπήσει σε υποψηφιότητες και σε φιλοδοξίες στενών του συνεργατών.Δεν έκανε όμως και τίποτα για να αποσοβήσει την κατάσταση.Επομένως όλα όσα θα συμβούν αφορούν απόλυτα και την πορεία της δικής του υποψηφιότητας.

Όπως όλα δείχνουν η ΝΔ “τεμαχίζεται” και στη Μεσσηνία μετά απο δικές της παρεμβάσεις και επομένως κινδυνεύει απο τις “καραμπόλες” που θα συμβούν σε πολιτικό, δημοτικό και περιφερειακό επίπεδο.

Ουδείς γνωρίζει εαν το κόμμα χρίσει κάποιον μέσα σε σκηνικό “εμφυλίου”.

Πολλοί εικάζουν πως το κόμμα θα αποσυρθεί διακριτικά απο την …αρένα!

Όμως τα “βιλαέτια ” την έκαναν ήδη τη ζημιά, και αποδεικνύουν για μια ακόμα φορά πώς σε μηδενικό χρόνο για κάποιο λόγο και για  κάποια σκοπιμότητα οι λογής λογής συμφωνίες περνούν στη λήθη. 

Τώρα οι πρωταγωνιστές ας μετρήσουν τις απώλειες, απο όπου και αν προέρχονται.

Τζένη Σουκαρά

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.