Πολιτική “κερκίδας” από το Δήμο και το Χιλιομόδι στην αναμονή!

1420

Ένα μεγάλο όχι – μέρες εθνικής επετείου έρχονται άλλωστε- είπε η δημοτική αρχή της Κορίνθου στο έργο για την αποκατάσταση της κερκίδας στο γήπεδο του Χιλιομοδίου, ενός έργου που το ίδιο το ΚΕΠΑΠ, το ΚΕΠΑΠ του δήμου Κορινθίων,  με επίσημη αλληλογραφία έχει ζητήσει από την Περιφέρεια να υλοποιήσει προκειμένου να μην κινδυνεύει η ακεραιότητα των φιλάθλων που φιλοξενούνται!

Η αναγκαιότητα του έργου είναι δεδομένη! Τέθηκε στον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου και επισήμως με έγγραφες παρεμβάσεις όπως προαναφέρθηκε του ΚΕΠΑΠ αλλά και του τοπικού Προέδρου Χιλιομοδίου, όπως και δια ζώσης στην γιορτή της Φανερωμένης όπου τόσο ο τοπικός Πρόεδρος όσο και ο Δήμαρχος – σε κλίμα θερμό- ενημέρωσαν τον Πέτρο Τατούλη για την κατάσταση που χρήζει παρέμβασης.

Η Περιφέρεια ανταποκρίθηκε άμεσα!

Μηχανικοί έφτασαν στο γήπεδο και πραγματοποίησαν έλεγχο! Αμέσως μετά η προγραμματική πέρασε από το Περιφερειακό συμβούλιο ώστε οι εργασίες να ξεκινήσουν, προσφάτως έφτασε και στο δήμο Κορινθίων προς έγκριση για να δεχτεί εκεί το μεγάλο «όχι» ένεκα, όπως ανέφερε ο Δήμαρχος- απουσία μελέτης!

«Αιφνιδιαστικά την Παρασκευή ήρθε η πρόταση στο πρωτόκολο του δήμου για προγραμματική» είπε ο Δήμαρχος στην χθεσινή του συνέντευξη τούτο όμως καταλύεται από την υπέρμετρη δημοσιότητα που το ζήτημα έχει λάβει τους τελευταίους μήνες, δημοσιότητα την οποίαν επεδίωξε ο τοπικός Πρόεδρος Δημήτρης Μπίζτιος – μην ξεχνάμε τις κάκιστες σχέσεις των δυο αντρών-  υπερτονίζοντας την προσωπική του συμβολή και του Περιφερειάρχη και αγνοώντας επιδεικτικά εκείνη του Δημάρχου.

Αυτό να φταίει που στο «δια ταύτα» η εισήγηση ήταν αρνητική ;

Επίσημα βέβαια ο Δήμος μιλά για «απουσία μελέτης» και για στοιχεία τα οποία θα ζητηθούν από την Περιφέρει ώστε το έργο να προχώρησε παρ ότι θεωρεί η δημοτική αρχή ότι είναι προεκλογικό «τρικ».

Για ποιο τρικ μπορεί να μιλά κανείς όμως όταν ένα νομικό πρόσωπο δικό σου, το ΚΕΠΑΠ , έχει ζητήσει το έργο;

«Ο κ.Τατούλης μας αιφνιδιάζει και θέλει να κάνει το ελαχιστότατο έργο στο δήμο έτσι για να δείξει ότι κάνει κάτι ενώ μας είχε ξεχάσει 4,5 χρόνια. Είναι ευχάριστο να μας θυμάται, αρκεί να μην είναι προεκλογικό τρικ» η σκωπτική αναφορά του Αλέξανδρου Πνευματικού που όμως γυρνά ως μπούμερανγκ γιατί αποδεικνύει αφενός την ιδιότυπη «εμμονή» να εμφανίζεται ο δήμος ως «ριγμένος» από την Περιφέρεια (ευθύνες δεν έχει ο Δήμαρχος στην δημιουργία των κακών σχέσεων τις οποίες επικαλείται και οι οποίες βάλλουν τα συμφέροντα των δημοτών του; Και ο ίδιος τι έχει πράξει για να τις αναιρέσει, εις όφελος των δημοτών του πάλι, εκτός από το να καταγγέλλει δημοσίως; )και αφετέρου την συνεργασία που ΔΕΝ υπάρχει με τα νομικά πρόσωπα του δήμου, εν προκειμένω εκείνο που ζήτησε την παρέμβαση για τις κερκίδες από την Περιφέρεια! Θα ήταν αυτονόητο, εφόσον υπήρξε αίτημα και ανταπόκριση, ο δήμος να παρακολουθήσει τη διαδικασία και να συνεργαστεί ώστε άμεσα, σωστά και νόμιμα η παρέμβαση να ολοκληρωθεί.

Τουναντίον επιλέγει να σηκώνει ψηλά το λάβαρο της επανάστασης, κυρίως όταν απευθύνεται στα ΜΜΕ , αφού έχει αποδειχτεί – πρόσφατα στην Έκθεση- πως στις δια ζώσης συζητήσεις υπάρχει στάση συνεννόησης αν όχι απολογίας!

«Δυστυχώς ο Δήμαρχος αρνήθηκε προσπαθώντας να βρει προβλήματα γραμματικά στη σύμβαση. Έτσι δε λήφθηκε απόφαση. Το Χιλιομόδι πάλι αδικημένο. Δυστυχώς το χωριό πληρώνει τις κόντρες προσώπων. Ποιος το έφερε θέμα. Ποιος θα κάνει το έργο» θα δηλώσει χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της «Πνοής Δημιουργίας» Νίκος Σταυρέλης σκιαγραφόντας με μελανά χρώματα τα όσα στο δήμο υπερισχύουν έναντι του συμφέροντος των πολιτών το οποίο σε λόγους έρχεται πρώτο μα σε πράξεις έπεται και υπολείπεται!

Η δε δημαρχιακή παραδοχή πως το έργο είχε ξεκινήσει επί δημαρχίας Χασικίδη (δήμος Τενέας) και κατόπιν για 7 χρόνια δεν προχώρησε (δημαρχία Πνευματικού) επειδή “κανείς δεν μας κάλεσε να παραλάβουμε το έργο”, φαντάζει αφενός παιδική αφού όταν παραλαμβάνεις ένα δήμο παραλαμβάνεις και όλο το αντικείμενο του – ολοκληρωμένο ή μη- και παρεμβαίνεις,  και αφετέρου επιλεκτική, δεδομένης της δράσης που επιδεικνύει η δημοτική αρχή στον τομέα των γηπέδων τα τελευταία χρόνια! “Παράπεσε” το Χιλιομόδι όπως “παραπέφτουν” κάποια θέματα και δεν μπαίνουν στο Δ.Σ ή “ξεχάστηκε” επειδή οι σχέσεις με το Δημήτρη Μπίζτιο χάλασαν; (αν και αυτό καταγράφεται τα τελευταία 2 χρόνια και οι δυο άντρες θα μπορούσαν να είχαν επιληφθεί επί τους ζητήματος τα προηγούμενα 5 που οι σχέσεις ήταν αγαστές)

Σε κάθε περίπτωση, όλα δείχνουν πως βαδίζουμε προς το Μάιο με πολιτική…κερκίδας και γι αυτό εκείνος φαντάζει ,δυστυχώς, πολύ – πολύ μακρινός!

 

Χριστίνα Τσιορωτά

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.