Ποιος ωφελήθηκε απο το show της live συνεδρίασης;

51

Τελικώς ποιους ωφέλησε η χθεσινή live μετάδοση της δημοτικής πλειοψηφίας του δήμου Κορινθίων;
Τον δήμαρχο;
Τους Σταυρέλη, Μουρούτσο, Ντιγκιρλάκη;
Τους …δημότες τηλεθεατές;
Έχω πολλές αμφιβολίες για το εάν βγήκαν τα επιθυμητά αποτελέσματα για όλους τους πρωταγωνιστές.
Από την μια μεριά, με τη γνωστοποίηση δια της live μεταδόσεως της αποπομπής των μέχρι πρότεινος πρωτοκλασσάτων στελεχών του, στελέχη που αποτέλεσαν την «ραχοκοκαλιά» των επιτυχιών των δυο πρώτων τετραετιών της δημαρχίας του,ο δήμαρχος μεγιστοποίησε το πρόβλημα που αντιμετωπίζει στο συνδυασμό του. Αντί να επιτύχει τον «πολιτικό διασυρμό» τους , έχουμε την αίσθηση πως υπογράμμισε ο ίδιος την σημαντικότητα των ρόλων τους και της απώλειας που έχει υποστεί η «Πορεία Ευθύνης». Ταυτόχρονα τους έβαλε στο κάδρο των βασικών του αντιπάλων στις προσεχείς εκλογές.
Επομένως , στο πεδίο των εντυπώσεων , σε σχέση με τις υποψηφιότητες ,ο δήμαρχος έκανε τον Σταυρέλη σημαντικό παράγοντα της επικείμενης εκλογικής μάχης.
Αναρωτιέμαι γιατί όλο αυτό τον καιρό δεν ζητούσε εγγράφως τις παραιτήσεις τους , ή με μια ανακοίνωση του δεν τους έθετε εκτός συνδυασμού;
Γιατί ήταν χρήσιμο να μάθουν οι πολίτες λεπτομέρειες για συμφωνίες πολιτικές, για δεσμούς που διερράγησαν,για έργο που δεν έκανε αντιδήμαρχος αλλά τον αναπληρώνει ο δήμαρχος και δεν μιλά, δίνοντας μια εικόνα παρακμιακή που κάθε άλλο παρά γοητευτική είναι.
Μουδιασμένοι σύμβουλοι ,αμήχανοι να απευθύνουν τον ύστατο χαιρετισμό σε μια συνεργασία που ήδη έχει τελειώσει.
Δεν θα μπορούσε αυτή η συζήτηση εξ αρχής να κρατηθεί σε ένα επίπεδο πολιτικό , δεν ήταν ούτε αυτός ο σκοπός της άλλωστε, και έτσι ο τηλεθεατής «μπούκωσε» από προσωπικές πικρίες που κράτησαν ένα ανελέητο τρίωρο.
Επι της ουσίας ο δήμαρχος έδωσε την ευκαιρία στους «αντιπάλους του» με αυτή την συνεδρίαση να προετοιμαστούν , να μιλήσουν συγκροτημένα και να επιχειρηματολογήσουν.
Βέβαια αν θέλουμε να είμαστε αντικειμενικοί με αυτή την ιστορία , ο κ. Σταυρέλης δεν “ηρωποιείται” από την χθεσινή συνεδρίαση. Αντιθέτως, εφόσον έχει λάβει τις αποφάσεις του, έχει προβεί σε ανακοινώσεις για την υποψηφιότητά του, θα έπρεπε εδώ και καιρό να έχει ανεξαρτοποιηθεί , αφού είναι τουλάχιστον αντιφατικό να είσαι υποψήφιος δήμαρχος , να ασκείς κριτική στη δημοτική αρχή ,αλλά να ανήκεις στην δημοτική πλειοψηφία.

Η τακτική αυτή δεν τον ωφέλησε , περισσότερο «μπέρδεψε» τους πολίτες . Από εδώ και στο εξής θα πρέπει να είναι ξεκάθαρος στις απόψεις του, κρυστάλλινος στις προθέσεις του.
Ακόμα και τα ονόματα που κατά διαστήματα ανακοινώνει, δεν διευκρινίζει εάν αυτοί οι πολίτες στηρίζουν απλώς, θα παίξουν κάποιο ρόλο ή ενδεχομένως να είναι και υποψήφιοι στο συνδυασμό του. Γιατί έτσι όπως ανακοινώνονται , φαντάζομαι πως δεν προκαλούν μεγάλο εντυπωσιασμό , αφού εάν επιχειρήσει και ο δήμαρχος να μαζεψει υπογραφές στήριξης, σε μια ημέρα θα του είναι πάρα πολύ εύκολο να ανακοινώσει τους πρώτους 100 που ανανεώνουν την εντολή στο πρόσωπο του.
Εκεί θα φτάσουμε; Θα ποδοσφαιροποιήσουμε και αυτές τις εκλογές ;
Η κάθε υποψηφιότητα είναι θεμιτή. Όλοι έχουν το δικαίωμα να προσφέρουν σε αυτό τον δήμο. Όπως έχει δικαίωμα και ο δήμαρχος να είναι ξανά υποψήφιος , αν και από ότι κατάλαβα στην δημοτική του ομάδα μόλις χθες το ανακοίνωσε δια της …live μετάδοσης!
Κανείς δεν παίρνει το δαχτυλίδι της διαδοχής.Κατεβαίνει στην προεκλογική αρένα και διεκδικεί.
Κατά συνέπεια δεν πιστεύω πως ωφέλησε τους πρωταγωνιστές η χθεσινή συνεδρίαση.
Ενδεχομένως και να απογοήτευσε τους πολίτες.Διότι αφιερώθηκαν ώρες «ζωντανού» τηλεοπτικού χρόνου , όχι για ένα ζωτικό θέμα της πόλης , αλλά γιατί ο Πνευματικός ζητά να παραιτηθεί ο Σταυρέλης και ο Σταυρέλης επιτέλους παραιτήθηκε.

Επομένως δεν βγήκαν πιο σοφοί οι τηλεθεατές.Πιο εξοργισμένοι έγιναν!
Κάποιοι , ψιθίρισαν πως ωφελημένος ενδεχομένως από αυτή την ιστορία είναι ο Χασικίδης. Όμως εδώ θα συμφωνήσω με εκείνους που πιστεύουν πως ο αγαπητός γιατρός, αρέσκεται να το ακούει , αλλά δεν θα το πράξει ποτέ, γιατί δεν θα τολμήσει να διαρίξει σχέσεις.
Και η δημαρχία θέλει τόλμη και αρετή.

Τζένη Σουκαρά

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.