Πνευματικός Αλέξανδρος; ΑΠΩΝ!

679

  • Η απάντηση του Νίκου Σταυρέλη για το δημοτικό συμβούλιο της 28ης Δεκεμβρίου και η «αλήθεια» Κοντογιώργου που εκθέτει για πολλοστή φορά το Δήμαρχο!

«Παύση δηλώσεων, συνεντεύξεων και αντιπαραθέσεων» ένεκα εορτών είχε αποφασίσει η «Πνοή Δημιουργίας» του Νίκου Σταυρέλη αφήνοντας – όπως απεδείχθη- πεδίον δόξης λαμπρόν στο Δήμαρχο Πνευματικό ο οποίος αφορμή της συνεδρίασης της 28ης Δεκεμβρίου εξαπέλυσε για πολλοστή φορά με μένος μύδρους εναντίον του ανθρώπου που εγκαταλείποντας τον 20 έτη μετά και διεκδικώντας τον δημαρχιακό θώκο, «απειλεί» την εκ νέου εκλογή του και προς τούτο «παύση πυρός» από πλευράς του δεν καταγράφεται!

Είπε και καταλόγισε λοιπόν ο Δήμαρχος στη «Πνοή» πως απουσίασε συνειδητά από την συνεδρίαση για την ψήφιση του προϋπολογισμού επιλέγοντας να παραστεί σε μουσικές εκδηλώσεις, εκδηλώσεις που χαρακτηρίστηκαν «πανηγύρια»!

Ο απαξιωτικός χαρακτηρισμός ξενίζει διότι αφενός βάζει απέναντι ένα σύνολο ανθρώπων που διοργάνωσαν τις  εκδηλώσεις και αφετέρου απαξιώνει εκείνο το είδος της λαϊκής μας παράδοσης το οποίο ακόμα και ο ίδιος ο Δήμαρχο επικροτεί επιτρέποντας τα τελευταία χρόνια να λαμβάνει χώρα στο κέντρο της πρωτευούσης!

Στην ουσία τώρα της απουσίας από το Δ .Σ έρχεται ν απαντήσει ο επικεφαλής της «Πνοής» Νίκος Σταυρέλης ο οποίος αποκαλύπτει αφενός πως η εν λόγω συνεδρίαση είχε καταληκτική ημερομηνία διεξαγωγής την 15η Νοεμβρίου!(!!!!! ) Και αφετέρου πως στην περιβόητη συνεδρίαση ο μεγάλος ΑΠΩΝ ήταν ο ίδιος ο Δήμαρχος!

Ανειλημμένες υποχρεώσεις; Σαφώς! Χοροεσπερίδα ΚΑΠΗ και τηλεοπτικά εορταστικά γυρίσματα!

«Ο προϋπολογισμός του δήμου το αργότερο που έπρεπε να έχει εγκριθεί ήταν 15/11!  Ο Δήμαρχος θεώρησε πρέπον να το φέρει εσπευσμένα 28/12, δικά σας τα συμπεράσματα. Είπε λοιπόν ότι ματαιώθηκε επειδή δεν πήγαμε για να μην εγκρίνουμε! Για να δούμε πως έγιναν τα πράγματα:   Η συνεδρίαση ήταν στις 19:30. 19:40 μίλησα τηλεφωνικά με τον Πρόεδρο τον κ.Κονογιώργο αν θα έπρεπε να πάμε για απαρτία και ψήφιση. Είπε ότι έχει τελειώσει το θέμα και δεν έγινε απαρτία!  Είμασταν 3 σύμβουλοι και προλαβαίναμε να πάμε, να γίνει απαρτία και να ψηφιστεί ο προϋπολογισμός!  Ήταν όμως μόνο 3 δημοτικοί σύμβουλοι. Ο δήμαρχος απουσίαζε ενώ μας κατηγορεί!  Ήταν φρονιμότερο να παραστεί στην χοοεσπερίδα των ΚΑΠΗ και να παρασταθεί και στη μαγνητοσκοπημένη εκδήλωση καναλιού και να μην είναι στο ΔΣ !Κατά τα άλλα κατηγορούσε εμάς που θα πηγαίναμε αλλά ο ίδιος και τα μέλη της παράταξης του είχαν φύγει από τι 18:50» θα πει  ο Νίκος Σταυρέλης σημειώνοντας και το «φαουλ» του Προεδρείου το οποίο από τις 19:40 είχε σφυρίξει «λήξις» στο συμβούλιο. «Το προεδρείο είναι υποχρεωμένο να περιμένει μισή ώρα αν δεν υπάρχει απαρτία! Ο Δήμαρχος και τα μέλη του αποχώρησαν όμως από τις 18:30 στην πρώτη συνεδρίαση. Δεν ήθελε ο δήμαρχος λοιπόν να γίνει η συνεδρίαση και όχι εμείς!!!

Τα παραπάνω δημιουργούν σαφώς ερωτήματα και για τον τρόπο που επιλέγει ο πρώτος πολίτης να αντιπαρατεθεί -όντας υπόλογος και για μια συνεδρίαση που ένα μήνα πριν έπρεπε να έχει διαξεχθεί και για την δική του απουσία- αλλά και για τον τρόπο που λειτουργεί το προεδρείο του σώματος το οποίο ολοκληρώνει μια συνεδρίαση χωρίς να δώσει τον χρόνο που προβλέπεται και απαντά αρνητικά σε συμβούλους που επιθυμούν να προσέλθουν προκειμένου να διεξαχθεί η συνεδρίαση, προστατεύοντας προφανώς με τον τρόπο αυτό την «απουσία» της δημοτικής ομάδας…

Διότι, είναι σαφές, αν ο Πρόεδρος Κοντογιώργος έλεγ στο Νίκο Σταυρέλη “ελάτε” αφού χρόνος υπήρχε, πάλι απαρτία δεν θα σημειωνόταν, δεδομένης της απουσίας της Δημοτικής ομάδας Πνευματικού ΚΑΙ του Δημάρχου, γεγονός που μεν θα εξέθετε την ομάδα και τον πρώτο πολίτη, κυρίως όμως θα “αφαιρούσε” την δυνατότητα της νέας επίθεσης και της δημιουργίας εντυπώσεων!

Φταίει ο Πρόεδρος Κοντογιώργος;

Ερωτηματικά βέβαια δημιουργούνται και από την επιλογή του Δημάρχου την ώρα που υποθετικά θα έπρεπε να είναι στο συμβούλιο για το οποίο  καταγγέλλει την απουσία έτερων συμβούλων, ο ίδιος να καταγράφεται στα social media σε ενσταντανέ από την δική του παρουσία σε εκδηλώσεις και εορταστικά!

Προφανώς η μειοψηφία είχε την κύρια ευθύνη να παρίσταται και όχι ο επικεφαλής του δήμου και η δημοτική του ομάδα!

Χριστίνα Τσιορωτά

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.