Πιτσάκης – Νανόπουλος: Περίσσεψαν τα χαμόγελα και οι φιλοφρονήσεις!

36

Της Χριστίνας Τσιορωτά

Τίποτα δεν θύμιζε την ταραγμένη προεκλογική περίοδο η παράδοση – παραλαβή του Επιμελητηρίου από το Βασίλη Νανόπουλο στον Παναγιώτη Πιτσάκη το μεσημέρι της Πέμπτης. Απερχόμενος και νυν αντήλλαξαν φιλοφρονήσεις, ευχές και θερμές χειραψίες δεσμευόμενοι ακόμα και για μια μελλοντική συνεργασία προς όφελος πάντα των επιχειρήσεων και του Επιμελητηρίου. «Κύριε Πρόεδρε, αγαπητέ Παναγιώτη από αυτή τη στιγμή την ευθύνη και την αρμοδιότητα για το επιμελητήριο την έχετε εσείς. Καλή επιτυχία !» ήταν τα λόγια του Βασίλη Νανόπουλου με την υπογραφή του πρωτοκόλλου παράδοσης! «Θα κάνω οτιδήποτε είναι δυνατόν να την φέρω εις πέρας αυτήν την ευθύνη» απάντησε ο Παναγιώτης Πιτσάκης υπογράφοντας ,αφού πρώτα ως νέα Διοίκηση μελέτησε , ήλεγξε και βρήκε τα παραδοθέντα καλώς καμωμένα , το ίδιο έγγραφο.

Σε αυτήν την διαδικασία το βέβαιον είναι ότι χαμόγελα και φιλοφρονήσεις περίσσεψαν αιφνιδιάζοντας ενδεχομένως πολλούς, επηρεασμένους από την προεκλογική περίοδο , τις επιλογές , τις δηλώσεις, τις στηρίξεις και το τελικό αποτέλεσμα! «Είστε χρόνια στην επιχειρηματικότητα, ξέρετε τα προβλήματα, δεν θα δώσω συμβουλές, θα είμαι στη διάθεση σας να βοηθήσω για την πετυχημένη πορεία του επιμελητηρίου» είπε ο Βασίλης Νανόπουλος, «Ευχαριστώ τον απερχόμενο Πρόεδρο. Έδειξε ήθος στο επιμελητήριο, είναι καταρτισμένος και έφτασε το επιμελητήριο σε σημαντικό σημείο. Εγγυόμαστε ότι θα το φτάσουμε ακόμα πιο ψηλά. Σ ευχαριστούμε πολύ» ανταπέδωσε ο Παναγιώτης Πιτσάκης.

Στα… παραπολιτικά της διαδικασίας ο απερχόμενος ενώ αρχικά απέφυγε να δώσει συμβουλές στον νυν , υπέκυψε στον πειρασμό όταν αναφερόμενος στους υπαλλήλους το Επιμελητηρίου και της Αναπτυξιακής σημείωσε πως «Υπάρχει ένας αριθμός υπαλλήλων με εξαιρετικές επιδόσεις, κατάρτιση, γνώσεις και συμπεριφορά. Σας προτείνω να τους συμβουλεύσετε πάντα! Ήμουν τυχερός που είχα αυτή την εξαιρετική συνεργασία με τους υπαλλήλους. Τα αποτελέσματα δεν θα ήταν εξαιρετικά εάν δεν είχα την αμέριστη συμπαράσταση τους».

Όσων αφορά το τυπικό μέρος, η απερχόμενη Διοίκηση παρέδωσε το ταμείο του Επιμελητηρίου με 157 χιλιάδες 339 ευρώ, τα πάγια στοιχεία του Επιμελητηρίου, πίνακα οφειλών προσώπων και εταιριών, την Διοικητική Επιτροπή και την Αναπτυξιακή. Ο Βασίλης Νανόπουλος δεν παρέλειψε να σημειώσει την χρηστή ως είπε και υποδειγματική διαχείριση των 11 ετών, την 8ετη οικονομική κρίση που οδήγησε το Επιμελητήριο σε μειώσεις εισφορών προς τα μέλη του ώστε να τα στηρίξει ουσιαστικά, την αξία της Αναπτυξιακής εταιρίας η οποία διαχειρίζεται και μπορεί να διαχειριστεί και μελλοντικά επιδοτούμενα ευρωπαϊκά προγράμματα . Στο κομμάτι αυτό, ένεκα και όλων όσων έχουν έρθει στην δημοσιότητα τους τελευταίους μήνες, ανέφερε πως η Αναπτυξιακή λειτουργεί κόντρα σε άλλες αναπτυξιακές επιμελητηρίων της χώρας με αυτοχρηματοδότηση δράσεων και όχι ίδιες δαπάνες ενώ τα οικονομικά της στοιχεία ήλεγχε κατ έτος λογίστρια και ομάδα ορκωτών λογιστών επιλεγμένη από την αντιπολίτευση.

Με τις υπογραφές των υπολοίπων η διαδικασία ολοκληρώθηκε και εφεξής όλοι έχουν την υποχρέωση να υλοποιήσουν τα όσα δεσμεύτηκαν δημοσίως προκειμένου και το επιχειρείν της Κορινθίας να χαμογελάσει.

ΥΓ: Πάντως στην αναφορά Νανόπουλου , «είδατε, ελέγξατε, τα βρήκατε όλα καλώς και παραλαμβάνετε» ο νέος Πρόεδρος δεν απήντησε! Ήλεγξε και όλα καλώς και παρέλαβε; Ή μήπως στην πορεία θα έχουμε Πρόεδρε μου παρατράγουδα που θα κάνουν τα χαμόγελα να.. παγώσουν; Εδώ θα είμαστε!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.