Πατρινό Καρναβάλι: άμεση ανταπόκριση από τον ερυθρό Σταυρό και αυξημένα μέτρα Αστυνομίας

435

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων ημερών του Πατρινού Καρναβαλιού δεν έλειψαν, όπως και κάθε χρόνο, περιστατικά που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν ο Ερυθρός Σταυρός και η Αστυνομία.  Στα 519 περιστατικά ανήλθαν αυτά που έπρεπε να αντιμετωπίσει ο Ερυθρός Σταυρός με τα περισσότερα, φυσικά, να αφορούν περιστατικά μέθης (168).

Κατά τη διάρκεια του καρναβαλιού αντιμετωπίζουμε συνεχώς τέτοια κρούσματα κυρίως ενήλικων ατόμων, αλλά φέτος δεν έλειψαν από το προσκήνιο και ηλικίες ατόμων 13 και 14 ετών.  Διάφορα άλλα περιστατικά που αντιμετωπίστηκαν με επιτυχία ήταν: παθολογικά, οφθαλμολογικά, ορθοπεδικά, εγκαύματα, αναπνευστικά, εκδορές κ.λ.π. Θετικά σχόλια υπάρχουν για την αντιμετώπιση των περιστατικών καθώς και για την έγκυρη παρουσία ομάδων που έσπευσαν για να βοηθήσουν τους παθόντες. Φυσικά, αυξημένα ήταν και τα μέτρα της αστυνομίας.

Η παρουσία της αστυνομίας ήταν αισθητή καθ’ όλη τη διάρκεια του καρναβαλιού. Στοχευμένοι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν κατά την εκδήλωση για να αποτραπούν κλοπές και διακινήσεις ναρκωτικών ουσιών, κρούσματα που δείχνουν αισθητή την παρουσία τους κάθε χρόνο. Στα 1.524 άτομα ανήλθε το ποσοστό που διεξήχθαν έλεγχοι και συλλήψεις 60 ατόμων. Οι 23 από αυτές αφορούσαν κατοχή ναρκωτικών ουσιών. Ευτυχώς όλα έληξαν αίσια, η ανταπόκριση όλων των ομάδων ήταν έγκυρη. Ευελπιστούμε στη μείωση αυτών των κρουσμάτων, ώστε να τηρούνται με σεβασμό τα ήθη και έθιμα μας.

Για τις εκδηλώσεις των καρναβαλιών που διεξήχθησαν στην Κορινθία δεν έχουμε κάποια επίσημη αναφορά. Θεωρούμε ότι τα ήθη και τα έθιμά μας τιμήθηκαν με το καλύτερο δυνατό τρόπο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.