«Παράπεσε» και το Security στα Εξαμίλια;

674

Δεν είναι η πρώτη φορά που καταγράφεται σε συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου πως «παράπεσε» ένα θέμα και προς τούτο άργησε να έρθει προς συζήτηση στο σώμα! Ωστόσο κάθε φορά, προκαλεί την ίδια έκπληξη και δημιουργεί την ίδια αλγεινή εντύπωση δεδομένου ότι αναφέρεται ως κάτι απολύτως φυσιολογικό! Στην τελευταία δε συνεδρίαση ο Δήμαρχος με μειλίχιο ύφος και στις ενστάσεις των συμβούλων περί του πως παραπέφτουν τα θέματα, σημείωσε πως «τα έχει αυτά το Δημόσιο, τι να κάνουμε;»

Να παράπεσε άραγε και το θέμα της ιδιωτικής φύλαξης των Εξαμιλίων;

Θα θυμίσω εδώ πως η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ελήφθη στην συνεδρίαση της 17ης Ιουλίου 2018  και μιλά για ενέργεια που θ αγγίξει όλο το δήμο, ο Δήμαρχος είχε μιλήσει περι δικαιοσύνης έναντι όλων των πολιτών και αιτήματα που είχε δεχτεί για ανάλογες υπηρεσίες και σε άλλα δημοτικά διαμερίσματα πέραν αυτού των Εξαμιλίων στην εισήγησή του , αν και το συγκεκριμένο καταγράφει υψηλά ποσοστά εγκληματικότητας  με πληθώρα περιστατικών τα οποία είχαν οδηγήσει σε λαϊκές συνελεύσεις και εν τέλει στην δημαρχιακή δέσμευση περι security στην περιοχή.

2 σχεδόν μήνες μετά οι ενέργειες προχωρούν; Ο επικεφαλής της Συμμαχίας Πολιτών Βασίλης Νανόπουλος ερωτηθείς σήμερα για το θέμα δήλωσε άγνοια περι των ενεργειών που έχουν γίνει , αν έχουν γίνει και σημείωσε πως δεν είναι απαραίτητο το έργο να εκτελεστεί συνολικά αλλά μπορεί να ξεκινήσει από την περιοχή των Εξαμιλίων. «Η απόφαση μας ήταν ομόφωνη. Δεν γνωρίζω εάν έχει προχωρήσει η διαδικασία, την ευθύνη της εκτέλεσης των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου την έχει η δημοτική αρχή. Αυτή έχει την αρμοδιότητα, αυτή και την ευθύνη! Η απόφαση επιτρέπει και επιβάλει να ξεκινήσει η συγκεκριμένη ενέργεια από το Εξαμίλια κάτι το οποίο θα πρέπει να γίνει άμεσα!»

Δεδομένης της «ησυχίας» που καταγράφεται θα έρθω να θυμίσω και την ανησυχία που είχε εκφράσει τότε ο έτερος υποψήφιος Δήμαρχος και επικεφαλής της παράταξης «ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ» Νίκος Σταυρέλης, εν είδει ερωτημάτων:

. -Για ποιό λόγο έφερε θέμα για τα Εξαμίλια και τελικά στη συνεδρίαση πρότεινε για όλο το Δήμο;
-Έχει κάνει έρευνα αγοράς για το κόστος ανάθεσης;
-Έχει συνταχτεί μελέτη από την Υπηρεσία του Δήμου;
-Πότε θα εγκριθεί η σχετική πίστωση και πότε θα γίνει ο μειοδοτικός διαγωνισμός;
-Μήπως πρόκειται για σκόπιμη καθυστέρηση;

Σε κάθε περίπτωση βέβαια , αν και η ευθύνη υλοποίησης είναι της αρχής, οι αντιπολιτεύσεις έχουν το καθήκον να ελέγχουν εάν υλοποιούνται τα όσα αποφασίζονται και να πιέζουν – εφόσον αυτό δεν γίνεται- .

Το θέμα της μη υλοποίησης αποφάσεων του Δ.Σ Κορινθίων έθεσε στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση, αφορμή περιπτέρου που έχει αποφασιστεί να μετακινηθεί και δεν έχει μετακινηθεί εως και σήμερα, ο σύμβουλος Χρήστος Κορδώσης. Ο Δήμαρχος επικαλέστηκε διαδικασίες. Άραγε να ισχύει το ανάλογο και στην περίπτωση του Security; Τα Εξαμίλια έχουν στο σώμα συμβούλους που αγωνίστηκαν γι αυτήν την εξέλιξη και οι οποίοι προφανώς και θα πρέπει , πρώτοι εξ όλων, να παρακολουθούν το θέμα από κοντά! Ακόμα κι αν είναι εν ενεργεία Αντιδήμαρχοι!

Χ.τ

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.