Παναγιώτης Λαζόπουλος -Όταν γνωρίζεις τα πάντα για το λιμάνι ξέρεις και τον τρόπο να υλοποιήσεις την “μεγάλη αλλαγή” στην φυσιογνωμία της Κορίνθου

1112

Άκουσα προσφάτως μια πολύ καλή συνέντευξη του υποψηφίου προέδρου του τοπικού συμβουλίου Κορίνθου με τον συνδυασμό του Νίκου Σταυρέλη , Παναγιώτη Λαζόπουλου.

Ο κ. Λαζόπουλος σε μια συζήτηση που είχε να κάνει με τις κομβικές προτεραιότητες που έχει θέσει ο συνδυασμός “Πνοή Δημιουργίας” ,εαν αναλάβει την δημαρχία,έθεσε τα κομβικά ζητήματα της πόλης με τέτοια ιεράρχιση και στοχοποίηση , που μετά απο λίγες ημέρες τις “δανείστηκε'” επικεφαλής αντίπαλου συνδυασμού. Παρατήρηση πρώτη.

Το βασικό όμως αυτής της συζήτησης ήταν το ύφος, ο ρεαλισμός και η γνώση του επικεφαλής του τοπικού της Κορίνθου για το παραλιακό μέτωπο της Κορίνθου, με πρωτεύοντα ρόλο στο σχέδιο αυτό, το λιμάνι της Κορίνθου.

Παρατήρηση δεύτερη.

Γνωρίζουν οι πάντες πως ο κ. Λαζόπουλος έχει βαθιά γνώση του θέματος, και λόγω της επαγγελματικής του διαδρομής, αλλά και των ειδικών γνώσεων του σε θέματα ασφάλειας, κατασκευής και διαχείρισης λιμένων, επομένως το όραμά του για το λιμάνι της Κορίνθου, ταυτίστηκε απόλυτα με αυτό του Νίκου Σαυρέλη και το κυριότερο δείχνουν και οι δυο την αποφασιστικότητά τους να εφαρμόσουν το master plan που ήδη υπάρχει, αλλά που ποτέ δεν προωθήθηκε. Μιλάμε για ένα έργο μεγάλο, με πολλές φάσεις που θα αλλάξουν την πρόσοψη αλλά και την προοπτική της πρωτεύουσας του νομού, δίνοντας βεβαίως την προτεραιότητα στην δημιουργία Μαρίνας , έργο που προσδίδει στην Κόρινθο στρατηγικά πλεονεκτήματα.

Το έργο που θα γίνει στο λιμάνι, μαζί με την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου απο τα μπαζώματα του Αγίου Νικολάου μέχρι την Ποσειδωνία , δημιουργία χώρων αναψυχής,αλλά και την αναβάθμιση της παραλίας Καλάμια μέσα απο αρχιτεκτονική μελέτη , για το παραλιακό μέτωπο απο την οδό Πατρών μέχρι την γέφυρα του Ξηριά, θα αποτελέσουν όλο το πλέγμα της νέας Κορίνθου. Μιας πόλης που επιτέλους θα έχει στρέψει το βλέμμα στην θάλασσα και ατενίζει με αυτοπεποίθηση το αύριο. Μια πόλη που οι δημότες θα την χαίρονται , όχι μόνον θα την αγαπούν.

Τα σημειώνω όλα αυτά, γιατί ναι μεν είθισται να ακούγονται στις προεκλογικές περιόδους διάφορες σκέψεις για την πόλη που θέλουμε και αναζητούμε, αλλά ουδείς μέχρι σήμερα τουλάχιστον για τα παραπάνω σημαντικά της θέματα μπόρεσε να μιλήσει με σαφήνεια όπως ο Παναγιώτης Λαζόπουλος, και με οδικό χάρτη έργου και χρόνου υλοποίησης όπως ο Νίκος Σταυρέλης. Ο πήχης ανέβηκε ψηλά.

Τζ. Σουκ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.