Ο Τατούλης κατέθεσε ολοκληρωμένο σχέδιο για την Κορινθία. Ο βουλευτής , τα στελέχη και οι υποψήφιοι τι άποψη έχουν;

227

Εάν θέλουμε να βγάλουμε ένα συμπέρασμα από την χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού συμβουλίου , μπορούμε να σταθούμε στο  πρόγραμμα που παρουσίασε ο Πέτρος Τατούλης.

Ένα πρόγραμμα που δεν είχε την μορφή αόριστων εξαγγελιών και αυτό είναι που κάνει εντύπωση.

Ο Τατούλης ξεδίπλωσε έναν σχεδιασμό συγκεκριμένο ,αναπτυξιακό,  για όλη την Κορινθία.

Αναφέρθηκε σε έργα , που έχουν ώριμες μελέτες με σαφή προγραμματισμό, εξασφαλισμένες χρηματοδοτήσεις, και προσδιορισμένο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης.Και αυτό ήταν ‘ένα εντυπωσιακό στοιχείο της χθεσινής ημέρας για τον τόπο μας.

Εκτός από τα έργα ύδρευσης, την αναβάθμιση των Κέντρων Υγείας, τα σχολεία, την βελτίωση των εισόδων της Κορίνθου, το αλιευτικό καταφύγιο Βραχατίου,βελτίωση του δρόμου Ισθμός –Επίδαυρος , που θεωρούνται απαραίτητα για την περιοχή μας και για πολλούς αυτονόητα,ο Περιφερειάρχης «έδειξε» και το προφιλ του μέλλοντος του Νομού μας.

Ποια έργα είναι αυτά που δίνουν το αναπτυξιακο στίγμα της Κορινθίας   από τις χθεσινές ανακοινώσεις;

Η Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση – έχουν εξασφαλιστεί τα χρήματα – για την ενοποίηση όλων των αρχαιολογικών χώρων της περιοχής.

Αξιοποίηση του στρατοπέδου της Κορίνθου. Το ότι η Περιφέρεια κατόρθωσε και  πέτυχε να βρίσκεται στην τελική φάση της παραχώρησης 40 στρεμμάτων του χώρου του στρατοπέδου,ώστε να δημιουργθεί επιτέλους ένα σύγχρονο Διοικητήριο της Π.Ε. και αίθουσες για το Πανεπιστήμιο , αποτελεί επιτυχία. Και η ειδοποιός διαφορά από άλλες προσπάθειες παλαιότερες και τωρινές, είναι πως η Περιφέρεια πέτυχε να γίνει partner της αρμόδιας υπηρεσίας του ΥΠΕΘΑ για την αξιοποίηση των περιουσιακών του στοιχείων.Όλα αυτά δεν θα γίνονταν εάν δεν υπήρχαν μελέτες αξιοποίησης, η χρηματοδότηση,και το χρονοδιάγραμμα.

Το  πρώτο αστρονομικό πάρκο στο Κρυονέρι, σε συνεργασία με το Αστεροσκοπίο,  βρίσκεται σε τελική φάση και θα ενταχθεί με 2,2 εκατομμύρια στο πρόγραμμα της Περιφέρειας.

Η  ανάδειξη του Δίολκου,η  επέκταση του λαογραφικού μουσείου, το λιμάνι των Κεγχρεών, ενώ μέσω της ΟΧΕ θα δοθεί ειδική μέριμνα για την ανάδειξη της ιστορίας της Ακροκορίνθου.

Ο Τατούλης κατέθεσε δημόσια πλέον την πρόταση του , το σχέδιο πάνω στο οποίο δουλεύει, ανακοινώνοντας μελέτες , ποσά, προυπολογισμούς, χρηματοδοτικά εργαλεία.

Με αφορμή τις διεργασίες που γίνονται αυτό τον καιρό στα κόμματα για την αναζήτηση υποψηφίου Περιφερειάρχη, αναρωτήθηκα, ποια η άποψή όλων  για την επίσημη πρόταση του Περιφερειάρχη  ,επί ρεαλιστικής βάσης πια,  για την Κορινθία.

Για παράδειγμα, ποια είναι η άποψη του βουλευτή της ΝΔ Χρίστου Δήμα, αλλά και του πρώην υπουργού Νίκου Ταγαρά, του πρώην βουλευτή Κώστα Κόλλια .

Ποιο είναι το σχέδιο του κ. Νίκα , που φέρεται να ενδιαφέρεται να λάβει το χρίσμα της ΝΔ;

Θα μου πεις ,την πρόταση την φτιάχνουν τα επιτελεία.Αλλά αν αφήσουμε κατά μέρος την υποκρισία, που πάντα κρύβουν οι εκλογές, λόγω των κομματικών σκοπιμοτήτων, ας μου απαντήσει κάποιος τεκμηριωμένα ,πού διαφωνεί με αυτόν τον σχεδιασμό;

Ας μιλήσουμε λοιπόν επί των έργων,του σχεδιασμού, και των προγραμμάτων.

Γιατί, στην τελική, η αυτοδιοίκηση αυτό είναι!Δεν είναι κλεφτοπόλεμος!

Τζένη Σουκαρά

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.