Ο νέος “Κοτσαμπασισμός” στην Πελοπόννησο

753

Σε εξέλιξη βρίσκεται ως φαίνεται,  μέχρι στιγμής σε επικοινωνιακό επίπεδο,   το σχέδιο “αποδόμησης” της παράταξης Τατούλη μέσα στο Περιφερειακό συμβούλιο. 

Είναι δεδομένο πως στην έναρξη του προεκλογικού αγώνα, η ΝΔ και ο υποψήφιος της Περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, επιχειρούν την ανορθόδοξη οδό, βάζοντας την “μπότα” της κομματικής επιβολής, μέσα στο κορυφαίο πολιτικό όργανο της Περιφέρειας , το Περιφερειακό Συμβούλιο. 

Στήνουν ένα “σχέδιο Δούρειου Ίππου” υποδυόμενοι τους “πολυμήχανους” , για να αλώσουν με τον πιο προκλητικό και αντιδημοκρατικό τρόπο την βούληση του σώματος.

Επι της ουσίας όμως , στήνουν “έναν θίασο” μέσα στο Περιφερειακό συμβούλιο,ο οποίος θα φρενάρει οτιδήποτε είχε στηρίξει στο παρελθόν, θα πολεμήσει κάθε έργο που είχε ψηφίσει, μόνο και μόνο για να μην προσμετρηθεί στα έργα και τις ημέρες Τατούλη.

Είναι σπάνιο στα αυτοδιοικητικά χρονικά, να επιδιώκεται η άλωση ενός συνδυασμού, και να επιχειρείται μια “άτυπη παράταξη” που δεν την συνδέει τίποτα άλλο, παρά μόνο το μένος κάποιων κομματικών επιτελαρχών κατά του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου.

Τι μπορεί να σημαίνει αυτή η “άτυπη παράταξη” των ανεξαρτήτων περιφερειακών συμβούλων , χωρίς ιδεολογία και προσανατολισμό;

Τι μπορεί να σημαίνει αυτή δημιουργία αυτής της άτυπης ομάδας η οποία σε ουδέτερο χρόνο δεν ανεξαρτητοποιήθηκε και τώρα “ποδοπατώντας ” την λαική εντολή ακολουθεί τις εντολές των όποιων επιτελαρχών;

Να σημειώσουμε πως στην σύσκεψη συμμετείχαν και σύμβουλοι που στις επόμενες εκλογές δεν θα είναι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι, αλλά προσδοκούν μια καλή θέση στην επετηρίδα για τα βουλευτικά ψηφοδέλτια.

Μια ομάδα συμβούλων που συνασπίζεται για να εξυπηρετήσει τις λογιών λογιών προσωπικές τους προσδοκίες που ουδεμία σχέση δεν έχουν με το ζητούμενο. Την Πελοπόννησο.

Αυτοί οι σύμβουλοι, που έλαβαν την εντολή να “αιφνιδιάσουν” με τις ανεξαρτητοποιήσεις τους και να μπλοκάρουν το περιφερειακό έργο μέχρι τις εκλογές , αποδεικνύουν ,εαν το κάνουν, πως γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους τις αρχές και τις αξίες της αυτοδιοικησης. 

Όταν  είσαι αιρετός σέβεσαι εκείνους που σε ψήφισαν με βάση το πρόγραμμα της παράταξής σου. Δεν γίνεσαι μαριονέτα στις ορέξεις κανενός κομματάρχη, που αυτή την στιγμή αφήνει “στην επικοινωνία του”, να γίνει αντιληπτό και σαφές “πως η ΝΔ θέλει να έχει παρέμβαση πλέον στο Περιφερειακό συμβούλιο”.

Και στο τέλος, ο επικεφαλής. Ο κ. Νίκας , που επιμένει να θυμίζει στο ακροατήριο πως είναι αυτοδιοικητικός και επιθυμεί η Πελοπόννησος να ξαναθυμηθεί την αυτοδιοικητική της  ματιά,έχει μετατραπεί  “στον  σύγχρονο κομματάρχη” που περιοδεύει σε κλειστές συσκέψεις, συνεδριάζει σε κλειστά δωμάτια, μετρά τα κουκιά και δεν του βγαίνουν!

Πώς αλλιώς θα μπορούσε να ερμηνευθεί το “σχέδιο του Δούρειου Ίππου”; Όταν βλέπεις την ήττα να έρχεται, αντι να μετράς στρατιώτες για τη μάχη, βάζεις μπρος το πραξικόπημα!Για τα αυτοδιοικητικά δεδομένα αυτό χαρακτηρίζεται για έναν αυτοδιοικητικό με μακρά ιστορία, “όνειδος”!

Για τα πολιτικά δεδομένα της Πελοποννήσου..όλα αυτά είναι σημάδια “Κοτσαμπασισμού”

Τζένη Σουκαρά

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.