Ο Μητσοτάκης και η “ρώσικη ρουλέτα” της Πελοποννήσου

6148

Πηγαινοέρχεται ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης στην Πελοπόννησο.Το τελευταίο διάστημα Μεσσηνία και Κορινθία τον έχουν δει αρκετές φορές και πάντα με στόχο συγκεκριμένο , τις Περιφερειακές εκλογές. Αυτή την φορά ο πρόεδρος επέλεξε την Αρκαδική πρωτεύουσα, όπου θα πραγματοποιήσει ομιλία το προσεχές Σάββατο.

Η αλήθεια είναι πως η υποψηφιότητα Νίκα δεν έχει πείσει όσo υπολόγιζαν  τα υψηλόβαθμα κομματικά στελέχη  , έχει περιοριστεί σε κομματικές συσκέψεις και στα του δήμου του,παραμένει συνειδητά άγνωστος στην υπόλοιπη Πελοπόννησο η οποία διαπιστώνει  πως μέχρι ώρας έχει να κάνει περισσότερο με έναν υποψήφιο Περιφερειάρχη Καλαμάτας παρά βεβαίως με έναν υποψήφιο  μιας ολόκληρης Περιφέρειας.

Τα κομματικά στελέχη δεν συρρέουν όπως προσδοκούσαν οι επιτελείς , διότι δεν πείθονται πως η συγκεκριμένη υποψηφιότητα μπορεί να είναι νικηφόρα και σίγουρα βλέπουν πως δεν μπορεί να αντιπαρατεθεί΄, να συγκριθεί, και να γίνει ο επικεφαλής που θα ανατρέψει  τον Πέτρο Τατούλη που βρίσκεται παντού και γνωρίζει τους πάντες ανεξαρτήτου κομματικής προέλευσης. Τα πρώτα δείγματα φάνηκαν απο τις ανακοινώσεις των ψηφοδελτίων του κ. Νίκα, ο οποίος περιορίστηκε σε κάποιες χλιαρές μεταγραφές απο τη Νέα Πελοπόννησο.

Η αλήθεια επίσης είναι πως στους λόγους του  ο κ. Νίκας στις κομματικές συσκέψεις με το συγκεκριμένο και περιορισμένο κοινό, αναφέρεται συνεχώς και αδιαλείπτως στην Μεσσηνία, αγγίζει λίγο την Λακωνία και ξεχνά οπωσδήποτε, αφού γίνεται κατ’ επανάληψη, την Κορινθία, την Αργολίδα και βεβαίως την Αρκαδία.

Αναφέρομαι στους συγκεκριμένους νομούς διότι έχουν αποκτήσει έναν συγκεκριμένο δίαυλο επικοινωνίας και κοινά ζητούμενα, που ο Τατούλης και η Περιφερειακή αυτοδιοίκηση “μέστωσε” γκρεμίζοντας κάθε τείχος τοπικισμού. Οι συγκεκριμένοι νομοί έχουν πλέον την φιλοσοφία της Περιφερειακότητας και της Περιφερειακής διακυβέρνησης και σέβονται απολύτως και τον σημαντικότατο ρόλο της Μεσσηνίας αλλά υπό το πρίσμα του “όλου”, της μιας Περιφέρειας ένας προσανατολισμός.

Αυτά παρατηρούν και οι υπεύθυνοι της Πειραιώς για την Πελοπόννησο. Αυτά παρατηρεί και ο βουλευτής Αρκαδίας, διαπιστώνοντας πως κάτι πρέπει να γίνει με το “σπίτι του Τατούλη”, την Αρκαδία,  και κατεβαίνει ο πρόεδρος για να δώσει ώθηση εκ νέου στην υποψηφιότητα Νίκα.

Είναι βέβαια απορίας άξιο ,πώς ο αυριανός πρωθυπουργός σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, περιοδεύει την περιφερειά μας ως “πραγματευτής” για να αποκτήσει δυναμική το δικό του στρεβλό αφήγημα που θέλει τις Περιφέρειες βραχίονες της κεντρικής κυβερνησης, τώρα στην πιο κρίσιμη φάση του θεσμού.

Αίσθηση μας είναι πως ενεργοποίηση Μητσοτάκη κατ αυτόν τον τρόπο, σε συνδυασμό με τις μεθοδεύσεις του κόμματος  που λαμβάνουν χώρα σε δήμους και Περιφέρεια, θα αποβεί καταστροφική για το κόμμα. Θα προκαλέσει ένα ντόμινο εξελίξεων που θα αποβεί μοιραίο.

Η στρατηγική της κατά μέτωπον επίθεσης στον Τατούλη, ενός πολιτικού ιδιαίτερα  λαοφιλούς  απρόβλεπτου, και μέχρι πρότεινος φίλου της οικογενείας Μητσοτάκη ίσως προκαλέσει την ενεργοποίηση της ..ρωσικής ρουλέτας!

ΥΓ

  • Όταν οι πρέδροι και επίδοξοι πρωθυπουργοί επαναλαμβάνουν πάνω απο μια φορά τις επισκέψεις τους σε κοντινό χρονικό διάστημα τότε …”κάτι τρέχει”!

Τζένη Σουκαρά

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.