Ο Δήμαρχος, η “έξυπνη πόλη”, το “open mall” και ο Σταυρέλης!

1454

Δυο προσωπικότητες φαίνεται πως αναπτύσσει ο Δήμαρχος της πρωτευούσης, ανάγκη που «ξεπήδησε»-ως φαίνεται-από τον προεκλογικό πυρετό που βρίσκεται και η Κόρινθος. Διότι, πως αλλιώς να εξηγήσεις την διαφορετική στάση που επιδεικνύει ο πρώτος πολίτης στο ίδιο θέμα μέσα σε μόλις λίγες ημέρες, θέμα το οποίο καταγράφει μονάχα διαφορετικούς εισηγητές;

Ο λόγος για το Project  «Έξυπνη πόλη, έξυπνο δήμος», το οποίο πριν από μερικές ημέρες κατέθεσε υπόψιν των Κορινθίων ο υποψήφιος Δήμαρχος Νίκος Σταυρέλης, ένα Project εφικτό (ο δήμος Τρικκαίων το έχει εφαρμόσει στην πρωτεύουσα Τρίκαλα με τεράστια οφέλη), με ελάχιστο κόστος για το δήμο και πολλαπλά οφέλη, ένα Project το οποίο περιλαμβάνει 10 σημεία όπως οι έξυπνες διαβάσεις, το έξυπνο πάρκινγκ, τα έξυπνα φανάρια, οι ψηφιακές οθόνες ενημέρωσης.

Δείτε το video εδώ

«Η Κόρινθος έχει έξυπνους πολίτες, δεν χρειάζεται τέτοιου είδους παρεμβάσεις» είχε σχολιάσει απαξιωτικά ο Αλέξανδρος Πνευματικός επιχειρώντας να υποβαθμίσει την πρόταση, είναι όμως ο ίδιος που χθες χειροκρότησε με ζέση τις ίδιες παρεμβάσεις! Απλά κατατέθηκαν από άλλον και όχι από τον συνυποψήφιο του, πάλαι ποτέ συνεργάτη και έμπιστό του Νίκο Σταυρέλη!

Χθες λοιπόν το μεσημέρι στο θεατράκι του Δημαρχείου έγινε παρουσίαση των Ανοιχτών Κέντρων Εμπορίου ώστε εμπορικός σύλλογος και Δήμος να μετάσχουν και να αναβαθμίσουν την αγορά της πόλης.

Δεν θα σημειώσω την αναφορά περί μικρής συμμετοχής, η οποία πως θα μπορούσε να είναι μεγάλη,όταν λίγες ώρες πριν είχε σταλεί το ενημερωτικό emal από τον εμπορικό σύλλογο, αλλά ούτε και την αναφορά Γεώργαρη  περί χρόνιου αιτήματος του εμπορικού κόσμου που όμως δεν υλοποιήθηκε παρ ότι το εν λόγω πρόγραμμα είναι μήνες στον “αέρα” αλλά σπεύδουν κακήν κακώς τις τελευταίες ημέρες να προσπαθήσουν να στοιχειοθετήσουν πρόταση και να εξασφαλίσουν υπογραφές της τάξεως του 80% των εμπόρων της περιοχής παρέμβασης (αποτελούν προϋπόθεση συμμετοχής), εκθειάζοντας την αγαστή συνεργασία εμπόρων και δήμου.

Θα μείνω στο κομμάτι εκείνο του υπεύθυνου παρουσίασης που έκανε λόγο για «δημιουργία αγοραστικής εμπειρίας» πράγμα το οποίο σημαίνει πως δεν είναι απαραίτητες μονάχα οι παρεμβάσεις στα καταστήματα της περιοχής που θα αποτελέσει το Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου, αλλά και τις παρεμβάσεις στον περιβάλλοντα χώρο οι οποίες θα οδηγήσουν τον καταναλωτή να επιλέξει την αγορά της πόλης και όχι καμία άλλη αγορά, κλειστή ως επι το πλείστον (mall).

Η Δημιουργία αγοραστικής εμπειρίας λοιπόν περιλαμβάνει:

  • Έξυπνες διαβάσεις
  • Έξυπνα φανάρια
  • Έξυπνα πάρκινγκ
  • Έξυπνος φωτισμός
  • Bake Sharing 
  • Ψηφιακές οθόνες ενημέρωσης στην πόλη

Ο Δήμαρχος δηλώνει ενθουσιασμένος! Μιλά για μια παρουσίαση πρότυπο, για μια παρέμβαση απαραίτητη και για μια «απάντηση» που θα πρέπει να δώσει η πόλη στις περιφερειακές αγορές που «ξεφυτρώνουν τελευταία» είπε, εστιάζοντας στις κινεζικές αγορές της Σωληνουργίας και του Προαστιακού (αλήθεια τώρα τις είδε;)!

Ο ίδιος άνθρωπος που δήλωνε πριν λίγες ημέρες πως τέτοιες παρεμβάσεις δεν χρειάζονται γιατί οι Κορίνθιοι είναι έξυπνοι, τώρα είναι απαραίτητες!

Τι άλλαξε; Ο εισηγητής και μόνο και αυτό αν μη τι άλλο εμάς τους έξυπνους Κορίνθιους θα πρέπει να μας προβληματίσει!

ΥΓ1: Ο δήμαρχος παραδέχτηκε πως το πρόγραμμα αυτό ήταν γνωστό πολύ καιρό στο δήμο αλλά…είχε προβλήματα! Να θυμίσουμε βέβαια πως το είχε αναφέρει ως δυνατότητα και προοπτική ο Νίκος Σταυρέλης  από τον Ιανουάριο του 2018!  

Τώρα έρχεται ως ενέργεια – πρωτοβουλία από τον εμπορικό σύλλογο ο οποίος με τέτοια θέρμη εκθείασε την συνεργασία με το δήμο που προκαλεί σοβαρά ερωτηματικά γιατί, η συνεργασία αυτή τόσο καιρό, δεν είχε  «τρέξει» την εν λόγω πρόταση αλλά το πράττει τις τελευταίες ημέρες προθεσμίας υποβολής φακέλου… 

ΥΓ2: Κι αφού ο Δήμαρχος χειροκρότησε σημαίνει πως ως πολίτες “κουταθήκαμε” και πλέον χρειαζόμαστε όλες αυτές τις “έξυπνες” παρεμβάσεις; 

ΥΓ3: Τελικά το πρόβλημα ήταν οτι οι παρεμβάσεις προτείνονταν και προτείνονται από το Νίκο Σταυρέλη; Διότι αυτό φαίνεται σε τελική ανάγνωση!

ΥΓ4: Το μείζον είναι το συμφέρον της πόλης και του δήμου ή οι προσωπικές αντιδικίες;

Χριστίνα Τσιορωτά

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.