Οι 3 άξονες της Περιφέρειας για την προσβασιμότητα των ΑΜΕΑ (video)

357
  • Χωρίς  υλοποίηση υποδομών δεν μπορούμε να μιλάμε για πολιτική προσβασιμότητας” διεμήνυσε ο Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης από το βήμα του συνεδρίου για τον τουρισμό των ΑμεΑ και ανακοίνωσε τα όσα έχει σχεδιάσει και άμεσα θα υλοποιήσει η Περιφέρεια

“Η Πελοπόννησος ως προορισμός για Τουρισμό ΑμεΑ και Ιαματικό τουρισμό” ήταν το θέμα του τριήμερου συνεδρίου που διοργάνωσε η Περιφέρεια Πελοποννήσου το διάστημα 6-8 Δεκεμβρίου σε Λουτράκι και Τρίπολη. Οι εργασίες της πρώτης ημέρας στο Λουτράκι φιλοξενήθηκαν στο Club Hotel Casino παρουσία συλλόγων, σωματείων, ομοσπονδιών ΑμεΑ αλλά και αιρετών.  Στα τραπέζια που ακολούθησαν των χαιρετισμών αναπτύχθηκαν από επιστήμονες τα θέματα και οι τρόποι που μπορούν να καταστήσουν την Πελοπόννησο ως προορισμό ενώ από την πλευρά των συλλόγων τέθηκαν και ζητήματα πέραν της θεματολογίας, ζητήματα που αφορούν την καθημερινότητα, την πρόσβαση, την εξυπηρέτηση τους.

Απάντηση με σαφήνεια και συγκεκριμένες παρεμβάσεις έδωσε σε αυτόν τον τομέα ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης ο οποίος κλείνοντας το απόγευμα τις εργασίες της 1ης ημέρας σημείωσε πως από πλευράς αυτοδιοίκησης δεν έχει υλοποιηθεί κανένας σχεδιασμός που να ανταποκρίνεται σε αυτές τις ανάγκες. “Λείπει η πολιτική γι αυτό το ζήτημα από αυτόν εδώ τον τόπο και θα πρέπει όλοι να  παραδεχτούμε πως έχουμε όλοι μας μεγάλη ευθύνη γιατί δεν καθίσαμε κάτω να σχεδιάσουμε αυτό που αποτελεί την 1η ύλη ώστε να μπορέσει αυτή η ευγενής ομάδα των ατόμων με αναπηρία να αποκτήσει το δικαίωμα ν ασκήσει τα δικαιώματα που κατα καιρούς με πολύ μεγάλα λόγια διατυπώνουμε όλοι μας  ” σημείωσε και ανακοίνωσε τους 3 άξονες στους οποίους η περιφερειακή αρχή κινείται προκειμένου ν απαντήσει στο καίριο ερώτημα της προσβασιμότητας.

1ος άξονας: Προσβασιμότητα σε δημόσια κτίρια και χώρους ειδικού ενδιαφέροντος. Το έργο κοστολογείται στα 20 εκ ευρώ και έχει ήδη υπάρξει συζήτηση του Περιφερειάρχη με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για την κάλυψή του.

2ος άξονας: Οργάνωση, βελτίωση υφιστάμενων δομών και δημιουργία νέων για την μακροχρόνια διαμονή των ΑμεΑ. “Αυτό είναι το ιδιαίτερο ενδιαφέρον μας” είπε ο Περιφερειάρχης παραδεχόμενος πως σε αυτόν τον τομέα δεν έχουμε να επιδείξουμε τίποτα. “Έχουμε σχεδιάσει 2 campus διαμονής, ο ένας χώρος είναι στο Λουτράκι και ο άλλος στην Καλαμάτα.Θα περιλαμβάνει εκπαίδευση, επαγγελματικό προσανατολισμό, μακροχρόνια διαμονή και την επαγγελματική αποκατάσταση δημιουργώντας ίσως την πρώτη θερμοκοιτίδα για άτομα με αναπηρία. Η χρηματοδότηση είναι ήδη εξασφαλισμένη από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

3ος άξονας: Διασύνδεση με υπηρεσίες διαδικτύου όλες τις ομάδες προκειμένου να δημιουργηθεί η πρόσβαση σε όλους τους πολιτιστικούς χώρους προκειμένου να προαχθεί ο τουρισμός των ΑμεΑ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.