Oι ΧΑΔΑ έκαμψαν τις αντιστάσεις των Δημάρχων ;

80


– Σιώπησαν Βαλιώτης και Καμπόσος για να έρθει και η σειρά Πνευματικού…Οι Δήμαρχοι υπό των φόβο των απορριμμάτων στους δρόμους τους χαμήλωσαν τους τόνους και επέλεξαν την συνεργασία…

Πληθωρικός, επαναστάτης και αλέγκρος ο Δήμαρχος Άργους – Μυκηνών ( το βλέπουμε και με το Μακεδονικό αυτές τις ημέρες) παράλληλα όμως και διπλωμάτης!
Σκουπιδιών το ανάγνωσμά αναγνώστη μου και… πριν από λίγες βδομάδες είχαμε εδώ στο moriasnews εντοπίσει την σιωπή του Δημάρχου περί των απορριμμάτων, μια σιωπή περίεργη εάν κανείς ανέσυρε από τη μνήμη του τις κορώνες και τις επαναστατικές τοποθετήσεις σε συνεδριάσεις οργάνων αλλά και συνεντεύξεις του Δημάρχου για το ΣΔΙΤ και τις δυσμενείς οικονομικές συνέπειες τους πολίτες του.
Οι ενέργειες περί προσωρινής διαχείρισης (που υλοποιείται ήδη στον εν λόγω δήμο)δεν εξηγούσαν σε απόλυτο βαθμό την «ησυχία» του Δημήτρη Καμπόσου σε αντιδιαστολή με τις εξελίξεις περί ΣΔΙΤ, αλλά και τα όσα γίνονταν στο ΦΟΔΣΑ, τις αλλαγές συσχετισμών, τις παραιτήσεις Προέδρων και τις νέες διαδικασίες μαζί και αποφάσεις που…εναρμονίζονταν εν τέλει με τα της Περιφερειακής αρχής!

Και λέω «δεν εξηγούσαν» διότι κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει πως ο Δήμαρχος Καμπόσος «ξέχασε» έτσι απλά τις όποιες ενστάσεις του περι ΣΔΙΤ και αποφάσισε να ησυχάσει , εγκαταλείποντας τον αγώνα τον μεγάλο και το δίκαιο με τον συνοδοιπόρο Αλέξανδρο Πνευματικό!

Τι συνέβη;
Συνέβη ο ΧΑΔΑ του Άργους
, η αυτοψία Τατούλη και οι ενέργειες που δρομολογήθηκαν από την Περιφέρεια τον Φεβρουάριο του 2016… Διότι μπορεί τις επόμενες ημέρες εκείνης της αυτοψίας οι δηλώσεις να ήταν και πάλι επαναστατικές, στην συνέχεια όμως είδαμε αλλαγές και αλλαγές μεγάλες!
Ο Δήμαρχος έπαψε να τοποθετείται, έπαψε να παρίσταται ακόμα και σε κάποιες κρίσιμες συνεδριάσεις… Συνέχισε τις ενέργειες περί τοπικής διαχείρισης και… χαμήλωσε εν τέλει εντελώς τους τόνους!

«Με το ΣΔΙΤ δεν διαφωνεί μόνο ο κ.Πνευματικός» είπε σε ραδιοφωνική της συνέντευξη την περασμένη Τετάρτη η Ντίνα Νικολάκου «διαφωνούσε και ο Δήμαρχος Σπάρτης και ο Δήμαρχος Άργους – Μυκηνών. Οι Δήμαρχοι αυτοί όμως επέλεξαν άλλους τρόπους, όχι τρόπους αντιπαράθεσης αλλά συνεργασίας με την περιφέρεια» είπε η θεματική ρίχνοντας πλέον άπλετο φως στην σιωπή του Δημάρχου Καμπόσου! ( αλλά και στην πληροφορία που θέλει τον Πέτρο Τατούλη να είναι πρώτη θέση στον απολογισμού έργου του Δημάρχου)
Η συνέντευξη πρέπει να σας πω είχε ευθείες βολές κατά του Δημάρχου Κορινθίων και δόθηκε το πρωινό της Τετάρτης πριν τη συνεδρίαση της Οικονομικής επιτροπής Πελοποννήσου εκεί όπου τελικά Δήμαρχος και Περιφέρεια συμφώνησαν παύση πυρός και συνεργασία…

Οι ΧΑΔΑ , η παύση λειτουργίας τους και η αποκατάσταση τους , λειτούργησαν ανασταλτικά στους αγώνες των διαφωνούντων Δημάρχων οι οποίοι «κρεμάστηκαν» και το έχουν παραδεχτεί από τις υποσχέσεις Τσιρώνη που ουδέποτε υλοποιήθηκαν και βρέθηκαν αντιμέτωποι με μέτωπα πολλαπλά κυρίως όμως με αυτό που ήθελε να απορρίμματα στις πόλεις τους!

Ήτοι:
• Ο Δήμαρχος Σπάρτης Βαγγέλης Βαλιώτης με τον ΧΑΔΑ ΑΦΥΣΣΟΥ και τα τεράστια ζητήματα του,
• ο Δήμαρχος Άργους – Μυκηνών με το ΧΑΔΑ στα Γκριμάρια και τα όσα απίστευτα βγήκαν στην δημοσιότητα μετά την αυτοψία Τατούλη και υπηρεσιακού κλιμακίου και τώρα
• ο Δήμαρχος Πνευματικός με τον ΧΑΔΑ στο Χιλιομόδι που ασχέτως εάν η φωτιά μπήκε με χιόνι ή με ήλιο ήρθε και αυτή να μπει στο πλαίσιο της παύσης λειτουργίας και αποκατάστασης όπως άλλωστε όριζε το συνολικό έργο και οι Δήμαρχοι εξ αρχής γνώριζαν πως τούτη η ώρα θα ΄’έρθει!

Κάθε Δήμαρχος λοιπόν ήθελε, έτσι αποδεικνύεται από τα γεγονότα, τον ΧΑΔΑ του ! Εκτός κι αν οι συμπτώσεις είναι εν τέλει τόσες πολλές η οι αλήθειες που λέγονται απαγορευτικές για το ευρύ κοινό!

Χριστίνα Τσιορωτά

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.