Οι “καλτσοδέτες” στην φαρέτρα των εκλογών

754

Το ότι η μάχη των Περιφερειακών εκλογών θα είναι σκληρή, φάνηκε με το “καλημέρα”.

Οι στρατοί έχουν λάβει θέση και οι στρατηγοί ανασκουμπώνονται.

Μέχρι ένα σημείο, όλα είναι αναμενόμενα, όλα είναι μέσα στο προεκλογικό παιχνίδι, η κόντρα, η ίντριγκα , η υπερβολή,η αποκάλυψη, το πολιτικό υπονοούμενο. Όλα αυτά είναι και θεμιτά στη φάση της άμυνας και της επίθεσης των επικεφαλής.

Όλα αυτά είναι θεμιτά όμως,όταν κρατούν την αντιπαράθεση μέσα στα πλαίσια ενός ευπρεπούς πολιτικού διαλόγου, που μπορεί να είναι οξύς, έντονος, ακόμα και “πολεμοχαρής” αλλά που ποτέ δεν υποκύπτει σε κτυπήματα “κάτω από τη ζώνη”,που δεν οδηγεί τους πολίτες στον πάτο, που δεν συμπαρασύρει κοινωνία και πολιτικό προσωπικό στο πεζοδρόμιο. Και αυτό είναι ευθύνη των επικεφαλής. Είναι όμως και ευθύνη των δημοσιογράφων. Είναι ευθύνη και εκείνων που δημοσιολογούν! 

Ουδείς κρύβεται πίσω απο αυτή την ιδιότυπη ασυλία του “εκλεγμένου” , ούτε βεβαίως του “δημοσιολογούντα”!Φέρουν επίσης  ευθύνες κι εκείνοι που  σιωπούν , συγκαλύπτουν, συμφωνούν και συναινούν στο πρώτο κρούσμα!

Όλοι ενθυμούνται τον θόρυβο που δημιουργήθηκε με την φράση του περιφερειακού συμβούλου κ. Περικλή Μαντά που έλεγε πως ο Περιφερειάρχης  κρύβεται “πίσω απο  έμμισθα πολιτικά φουστάνια όλων των ειδών”διαβαστε εδώ.

Πολλοί την χαρακτήρισαν μια ατυχή φράση του συμβούλου, ο οποίος βεβαίως δεν ζήτησε ποτέ συγγνώμη, ούτε και διευκρίνισε ακριβώς τι εννοούσε. Εμείς τοποθετηθήκαμε αμέσως γιατί ακριβώς πιστέψαμε πως αυτή η φράση ήταν το “προπέτασμα καπνού” μιας διάθεσης επικίνδυνης που προσβάλει την γυναικεία υπόσταση. Προσβάλει τις γυναίκες που μετέχουν στα κοινά, και μάλιστα αυτό το “όλων των ειδών” υπέκρυπτε κατά την δική μας άποψη, μια υπόνοια που δύσκολα μπορούσε να ερμηνευτεί.

Να λοιπόν, που αυτή η φράση συναντά την συνέχειά της δυστυχώς .

Αυτή την φορά απο δημοσιολογούντα τηλεοπτικών παραθύρων ,όπου το “έμμισθο πολιτικό φουστάνι” μετατρέπεται πλέον σε …”καλτσοδέτα”!

“Καλτσοδέτα”  ονομάζεται μια γυναίκα εκλεγμένη, με αξίωμα, μέσα σε έναν σκληρό και ανδροκρατούμενο χώρο, γνωστή σε όλη την Περιφέρεια, δραστήρια και δουλευταρού, που δεν μασάει τα λόγια της και απαντά στις προσκλήσεις.Ποιος άραγε μπορεί να διαφωνήσει σε αυτό, είτε του είναι συμπαθής είτε αντιπαθής;

Αναφέρομαι στην θεματική αντιπεριφερειάρχη Ντίνα Νικολάκου.

Φαίνεται πως η κ. Νικολάκου έγινε  “πολύ ενοχλητική” σε κάποιους, στη μάχη των Περιφερειακών εκλογών και έχει  παρεμβατικότητα ο λόγος της  στην κοινωνία .

Ο χαρακτηρισμός “καλτσοδέτα” επιδιώκει να μειώσει και να αμαυρώσει το προφίλ της. 

Τα σημειώνω όλα αυτά γιατί, ως γυναίκα με αρκετά χιλιόμετρα στην δημοσιογραφία, που έχω υποστεί πολλές και ποικίλες επιθέσεις , και  δεν μπορώ να μην στηλιτεύσω την σκοπιμότητα που επιδιώκεται, την λάσπη  που έρχεται να κυριαρχήσει υπο την μορφή μιας  “φαλλοκρατικής αντίληψης”  για να ισοπεδώσει την ηθική και τις ικανότητες, την  υπόσταση μιας γυναίκας, αφού δεν έχει άλλον τρόπο να την”πριονίσει” , να την “θολώσει” ,να “αναμετρηθεί” με την ίδια .

Πολλοί θα θυμούνται πως  για μια τέτοια φράση ταρακουνήθηκε όλο το ΠΑΣΟΚ , όταν ο Σωκράτης Ξυνίδης την χρησιμοποίησε απευθυνόμενος στην Εύα Καιλή. Μια φράση που δεν ξεχάστηκε και μάλιστα έκανε πολύ καιρό να μαζευτούν οι στάχτες και τα αποκαίδια.

Λοιπόν, για να μην γίνει η Πελοπόννησος “Κούγκι”, ερήμην των πολιτών της, για να μην μας πνίξει η λάσπη, ας την περιορίσουμε στα χοιροστάσια, ας δοθεί ένα τέλος σε αυτή την σήψη!

Οι επικεφαλής, οι φίλοι και υποστηρικτές του καθενός “ας λάμψουν” με τα επιχειρήματά τους και τις ικανότητές τους.

Αυτή η αρρωστημένη αντίληψη που θέλει, λάσπη και σεξιστικά υπονοούμενα για εκφοβισμό, το μόνο που δείχνει είναι άμυνα και κυρίως απίστευτη ανεπάρκεια.

 

Τζένη Σουκαρά

 

 

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.