Οι ευχαριστίες έδειξαν και το “κομματικό πρωτόκολλο” λειτουργίας της πρότασης Νίκα για την Περιφέρεια

268

Τρίτη κομματική σύσκεψη χθες  για τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα,στην Τρίπολη,με τα τοπικά στελέχη της ΝΟΔΕ και αρκετούς κομματικούς  εκ Μεσσηνίας ορμώμενους. Μια σύσκεψη που στιγματίστηκε απο την απουσία του πρώην υπουργού Ανδρέα Λυκουρέντζου, ο οποίος όπως ομολόγησαν οι διοργανωτές, δεν ήταν εκεί  γιατί “άργησαν” να τον καλέσουν(σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ), ή μάλλον ξέχασαν να  τον κάλεσαν (σύμφωνα με τον κ. Κονταδάκη).Η αμηχανία των στελεχών γι αυτή την “παράλειψη” υπήρξε έντονη, παρά την διάθεση για πανηγυρικούς λόγους.

Επι της ουσίας ο κ. Νίκας “μετέφερε” τον λόγο του και στην Τρίπολη , όπως είχε κάνει σε Κορίνθια , Αργολίδα , συνδέοντας απόλυτα την υποψηφιότητά του με την πολιτική κατάσταση της χώρας.Προσπάθησε να χαρακτηρίσει την υποψηφιότητά του ως αφετηρία αλλαγής των πολιτικών πραγμάτων, ως απόλυτη αναγκαιότητα “για να πάψει η διεθνής ανυποληψία και τα εθνικά προβλήματα!”

Όπως αντιλαμβάνεται κανείς, το αυτοδιοικητικό διεκύβευμα των επικείμενων εκλογών εξ αρχής ακυρώνεται.

Ο δήμαρχος Καλαμάτας προσπάθησε να ισορροπήσει ανάμεσα στο αυτοδιοικητικό του προφίλ με το οποίο επιδιώκεται η συνεννόηση και η συνεργασία με όλους και στην  απόλυτη κομματική υποτέλεια , αφου ευχαρίστησε θερμά για την στήριξη, τον πρόεδρο,τον πρώην πρωθυπουργό, το κόμμα, όλους τους βουλευτές της Πελοποννήσου ονομαστικά, γεγονός που δείχνει και τον τρόπο με τον οποίο ο κ. Νίκας, κατά την άποψή μας θα λειτουργήσει. Με “κομματικό πρωτόκολλο”.

Κατά τα άλλα ο κ. Νίκας μίλησε για ακόμα μια φορά ,για μια οδυνηρή πραγματικότητα της Πελοποννήσου, που έχει να κάνει με την πληθυσμιακή συρρίκνωση, με την ανεργία , την μετανάστευση και τα κοινωνικά προβλήματα. Αυτή την φορά βεβαίως προσέθεσε πως αυτά είναι θέματα που χειρίζεται πρωτίστως η κυβέρνηση και το κράτος, αλλά θα έπρεπε να είχε κάνει κάτι και η Περιφέρεια Πελοποννήσου για να τα αποκρούσει.

Επειδή ο κ. Νίκας απο την αρχή της ανακοίνωσης της υποψηφιότητας του επισημαίνει πάντα την υπογεννητικότητα και την ανεργία ως τα μείζονα θέματα που “αμέλησε” η Περιφερειακή αρχή Τατούλη, ελπίζουμε στην επόμενη κομματική συνάντηση να αναπτύξει τις ιδέες του για το πώς εκείνος θα τα αντιμετωπίσει αν και εφόσον εκλεγεί περιφερειάρχης.

Τζ. Σουκ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.