Οι διαγραφές – “αυτογκόλ” για τις εθνικές εκλογές

552

Μεγάλη κουβέντα έχει αναπτυχθεί τις τελευταίες ημέρες σχετικά με τις πρωτοβουλίες της Πειραιώς να “χαλιναγωγήσει” τα άτακτα στελέχη του Τατούλη που επιμένουν να βρίσκονται στο πλευρό του και σε αυτήν την εκλογική αναμέτρηση.

Ερωτήματα πολλά διατυπώνονται σχετικά με το ποιοι τελικώς “λειτουργούν” το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης , και προβαίνουν σε τέτοιες άστοχες ενέργειες “χειραγώγησης” και “εκφοβισμού” , όταν έχει ήδη σημάνει ο εκλογικός συναγερμός για τις εθνικές εκλογές.Διότι το κόμμα θα έπρεπε πρωτίστως να συλλογιστεί πως με την διαδικασία των “γραπτών απολογιών” και μετέπειτα διαγραφών, τις πιέσεις και τους εκβιασμούς, δυσχεραίνει το έργο των υποψηφίων βουλευτών, δημιουργώντας μια στρατιά αγανακτισμένων, εξαπατημένων και αποστασιοποιημένων ψηφοφόρων.

Διότι η ζωή στην Περιφέρεια έχει πρόσωπο. Και σίγουρα δεν μοιάζει με την απρόσωπη εκλογική διαμάχη των Αθηνών. Σε μια εκλογική Περιφέρεια όπου το ίδιο το κόμμα δημιουργεί εσωτερικά ρήγματα ,δημιουργείται εσωστρέφεια..Και ο εμφύλιος πόλεμος είναι πάντα πιο σκληρός. Το έργο του υποψηφίου βουλευτή είναι εξαιρετικά δύσκολο.Δεν μπορεί να απευθυνθεί στα εσωκομματικά χαρακώματα που δημιουργήθηκαν με ευθύνη της ηγεσίας του κόμματος.

Εαν δε οι πολίτες, εν δυνάμει ψηφοφόροι της ΝΔ , προβληματιστούν με τις μεθόδους που εφαρμόζει το κόμμα τους, απέναντι σε ομοιδεάτες του, κάνοντας συνειρμούς για το πώς θα συμπεριφερθεί εαν και εφόσον πάρει την εξουσία ,τότε θεωρείται δεδομένο πως για τη ΝΔ η αυτοδυναμία μοιάζει με άπιαστο όνειρο. Εαν η ηγεσία επιδεικνύει τέτοια αλαζονεία , ακόμα και για μια επιλογή της που δείχνει λανθασμένη, χωρίς την προσπάθεια να συγκεράσει απόψεις αλλά επιδιώκοντας να “τσακίσει” τους εγχώριους αντιφρονούντες , σε ένα κόμμα που παραδοσιακά πιστεύει στην σύνθεση απόψεων , τότε στον ψηφοφόρο , στον λαό, θα λειτουργήσει το αίσθημα της αυτοσυντήρησης .

Ποιος στα αλήθεια είπε πως η ιδιότητα του κομματικού στελέχους , όχι αυτού βεβαίως που σουλατσάρει στην Πειραιώς γιατί αυτό είναι μια ειδική κατηγορία, επιβάλει ένα απρόσωπο μοντέλο ανθρώπου, που δεν σκέφτεται, απλώς υπακούει στις εντολές, στον εξευτελισμό και ενίοτε διασυρμό για χάρη του οποιουδήποτε κόμματος;

Γιατί δεν υπάρχει μεγαλύτερος πολιτικός διασυρμός, όταν ακόμα και σε αυτοδιοικητικές εκλογές, εκλογές του τόπου σου, να σε αναγκάζουν να σκύψεις , να προδώσεις και να συμπορευτείς με ανθρώπους που δεν συμφωνείς, για χάριν κάποιων “ταγών” που ούτε υπολόγισαν την γνώμη σου, ούτε μετράνε το κόστος της επιλογής .

Τζ. Σουκ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.