Οι αντιφάσεις του Παναγιώτη Νίκα

575

Xθες ο υποψήφιος Περιφερειάρχης και δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας ερωτώμενος απο συναδέλφους για  την δήλωση της θεματικής αντιπεριφερειάρχη Ντίνας Νικολάκου πως “θα πρέπει να παραιτηθεί απο δήμαρχος” απάντησε πως “όσο είναι Περιφερειάρχης ο Πέτρος Τατούλης ,θα είναι δήμαρχος Καλαμάτας και ο ίδιος”.

Σήμερα ερωτώμενος για το ίδιο θέμα απο τον συνάδελφο Δημήτρη Μανιατάκο στη δημοτική ραδιοφωνία Τρίπολης ο κ. Νίκας αφού υπογράμμισε πως δεν θέλει να απαντήσει στη κυρία Νικολάκου (σημειώνουμε πως το έκανε χθες), δήλωσε πως όλοι θα πάνε σε εκλογές με τους ρόλους που έχει ο καθένας. “Ο Περιφερειάρχης θα είναι Περιφερειάρχης.Ο κ. Δέδες θα είναι γενικός γραμματέας του Υπουργείου Υποδομών και εγώ δήμαρχος Καλαμάτας είπε.Πολιτισμένοι άνθρωποι είμαστε, κάνουμε τις δουλειές μας και παίζουμε και τους ρόλους μας. Ο Περιφερειάρχης, δηλαδή,θα περιφέρεται ως Περιφερειάρχης αλλά και ως υποψήφιος Περιφερειάρχης και οι υπόλοιποι να υπολείπονται;”

Ο κ. Νίκας σε αυτή την συνέντευξη δήλωσε πως προσδοκά μια καλή και ανθρώπινη σχέση με τον Περιφερειάρχη κατά την προεκλογική περίοδο, τονίζοντας πως δεν πρόκειται να μηδενίσει το έργο του Πέτρου Τατούλη. Και αν θα μπορούσαμε να διακρίνουμε κάτι απο τα λεγόμενά του, είναι η προσπάθεια να προσδιορίσει την υποψηφιότητά του. Τόνισε λοιπόν πως εκείνος είναι πολύ διαφορετικός στην αντιμετώπιση και στην διαχείριση των προβλημάτων και των προγραμμάτων, επειδή είναι αυτοδιοικητικός. Ενώ ο Περιφερειάρχης ,είπε ο κ. Νίκας, είναι πολιτικός, πολιτικός της Κεντρικής Πολιτικής Σκηνής και  πρώην Υπουργός.

ΥΓ1 Σχετικά με τους “ρόλους” και τις ιδιότητες , αντιλαμβανόμαστε πως κατά τον δήμαρχο οι ρόλοι αφορούν κυρίως το πρεστίζ των υποψηφίων και όχι το θεσμικό τους καθήκον..

ΥΓ2 :Ο κ. Νίκας ευελπιστεί σε μια ήπια ,όπως το έχει πει πολλές φορές,  προεκλογική περίοδο.Στην συνέντευξη δηλώνει ότι προσδοκά μια καλή και ανθρώπινη σχέση. Δεν γνωρίζουμε γιατί επιμένει, αφού ούτε το κόμμα που τον στηρίζει επιδιώκει την ομόνοια και τον πολιτικό πολιτισμό στην Πελοπόννησο, αλλά ούτε και πρόκειται η εκλογική μάχη να είναι  μια απλή  “παράδοση – παραλαβή” για την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Η προεκλογική περίοδος έχει ατζέντα και πολλά καυτά θέματα.

ΥΓ3: Η σκιαγράφηση των προσωπικοτήτων , έτσι όπως τις παρουσίασε ο κ. Νίκας, αποτελούν και το φαιδρό παράδοξο της υπόθεσης!Εκείνος, ένας αυτοδιοικητικός που βλέπει αλλιώς τα πράγματα, όπως λέει. Παρά ταύτα εκείνος επεδίωξε την κομματική περιχαράκωση της υποψηφιότητας του, με προαπαιτούμενα και ανακοινώσεις αρχηγικές. Γι αυτήν την υποψηφιότητα “διώκονται” πολλά αυτοδιοικητικά στελέχη της Πελοποννήσου, επειδή είναι στο πλευρό του Τατούλη. Και απο την άλλη, ο Τατούλης ο πολιτικός της Κεντρικής πολιτικής σκηνής, ο πρώην υπουργός και αυτοδιοικητικός (το ξέχασε ο κ. Νίκας) δυο θητείες τώρα, κινείται μέσα στην κοινωνία, τονίζοντας πως είναι ενάντια  στις κομματικές σκοπιμότητες, όταν εκείνες δεν αφορούν την πρόοδο της Πελοποννήσου και αρνείται πεισματικά να αποτελέσει βραχίονας της οποιαδήποτε κυβέρνησης ,όταν αυτό δεν συνδέεται με την ανάπτυξη της Πελοποννήσου.

Επομένως, έχω την αίσθηση πως είναι πολύ μακρύς ο δρόμος για να ξεκαθαρίσει ο δήμαρχος Καλαμάτας το προφίλ της υποψηφιότητάς του, και πολύ περισσότερο να δημιουργήσει ευδιάκριτες γραμμές στις θέσεις του.Γιατί αυτη την στιγμή είναι πολύ θολό το τοπίο σε σχέση με τις θέσεις και τις προθέσεις του.Κι έτσι δεν μπορείς να κατακτήσεις την Πελοπόννησο!

Τζένη Σουκαρά

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.