Ξυλόκαστρο: Στην Διάβρωση της Αριστοναυτών ο Τατούλης

686
  • Ο Περιφερειάρχης ανταποκρίθηκε άμεσα στην πρόσληση -α ίτημα των κατοίκων, βρέθηκε στο σημείο και επανέλαβε τις ενέργειες της αρχής ωστέ συνολικά το πρόβλημα να αντιμετωπιστεί

Την άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος της διάβρωσης στην περιοχή του Ξυλοκάστρου ώστε να προστατευτούν οι κατοικίες έθεσε σε πρώτη προτεραιότητα ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά την αυτοψία που πραγματοποίησε στην περιοχή του λιμανιού του Ξυλοκάστρου και του οικισμού Αριστοναυτών, συνοδευόμενος από κατοίκους, το Θεματικό Αντιπεριφερειάρχη κ. Άγγελο Παπαγγελόπουλο, τον Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Ευριπίδη Γκιάτα, την υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλο κα Γιώτα Μπάγκα και τις τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας.

«Παράλληλα με τις εργασίες για την άμεση αντιμετώπιση των σημείων που παρουσιάζουν επικινδυνότητα προχωράμε το ολοκληρωμένο μας σχέδιο για τη γενικότερη αντιμετώπιση του προβλήματος στην ευρύτερη περιοχή» δήλωσε ακόμα ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και τόνισε ότι τα προβλήματα διάβρωσης δεν είναι μια απλή ιστορία «και για το λόγο αυτό κάνουμε μια ολοκληρωμένη μελέτη για την ευρύτερη περιοχή, γιατί υπάρχει ο κίνδυνος, αφού παρέμβεις σε μία περιοχή να το μεταφέρεις σε άλλη περιοχή.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου με τα μεγάλα αντιδιαβρωτικά έργα που έχει κάνει στη Μεσσηνία, στην Κορινθία, στην παλαιά εθνική οδό Κορίνθου – Πατρών, σύμφωνα με τον Πέτρο Τατούλη, έχει μεγάλη εμπειρία σε αυτό τον τομέα. «Έχουμε μια συγκροτημένη μελετητική ομάδα που βοηθά σε αυτή την κατεύθυνση. Είναι μια δύσκολη υπόθεση και πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να την αντιμετωπίσουμε».

Ερώτημα, σημείωσε ακόμα ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, παραμένει η εξαγγελία εδώ και 4-5 χρόνια για μια μελέτη για την αντιμετώπιση της διάβρωσης από την περιοχή της Αχαΐας μέχρι και την περιοχή της Κορινθίας. «Αυτή η μελέτη δεν έχει προχωρήσει καθόλου και αυτό δυσκολεύει πολύ την προσπάθειά μας» δήλωσε σχετικά.

«Είμαι πεπεισμένος ότι με τη σημερινή επίσκεψή μας και ιδιαίτερα ο διάλογος που αναπτύχθηκε με τους πολίτες της περιοχής, γιατί αυτοί προκάλεσαν τη σημερινή αυτοψία στην περιοχή, θα δώσει συγκεκριμένες δυνατότητες για να αντιμετωπίσουμε ένα μακροχρόνιο πρόβλημα που εδώ και 20 χρόνια την ταλανίζει και την εκθέτει σε κίνδυνο» σημείωσε τέλος ο Πέτρος Τατούλης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.