Ξενώνας περιθωριακών και αλλοδαπών «Η ΕΛΒΙΟΝΥ»!

1831

Πάλαι ποτέ κραταιά! Εταιρία από τις πλέον δυναμικές και αναπτυσσόμενες της Κορινθίας με τουλάχιστον 100 ανθρώπους να εργάζονται γι αυτήν! Σήμερα, «ξενώνας» περιθωριακών και αλλοδαπών, η «ΕΛΒΙΟΝΥ» είναι παραδομένη στην φθορά και στην λήθη.

Η ιστορία

Το εργοστάσιο της Κορίνθου ανήκε στην ιδιωτική εταιρεία «DIMES», που στη δεκαετία του 1980 – μέσω του Οργανισμού Ανασυγκρότησης Επιχειρήσεων – περιήλθε στην ιδιοκτησία του Ελληνικού Δημοσίου καθώς εξαγοράστηκε απ’ τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ) με μέτοχο 100% το Ελληνικό Δημόσιο. Εκτός απ’ τη μονάδα της Κορίνθου η ΕΛΒΙΟΝΥ έχει και μια μονάδα στην Μαγούλα, όπου γίνεται ακτινοβόληση συρίγγων και άλλων πλαστικών και παραφαρμακευτικών προϊόντων με ακτινοβολία «γ» – η οποία γίνεται, επίσης, μόνο στην Αμερική. Διαδικασία απαραίτητη γιατί εγγυάται την ασφάλεια των συρίγγων. Το 2008 και με απόφαση του υπουργείου Υγείας ξεκίνησε η διαδικασία συγχώνευσης των μονάδων Κορίνθου και Μαγούλας στο ΙΦΕΤ, που προήλθε απ’ τη συγχώνευση της «Εθνικής Φαρμακοβιομηχανίας» και της «Κρατικής Φαρμακαποθήκης» και με σκοπό – όπως περιγράφεται στον ιδρυτικό νόμο – την υποβοήθηση και προώθηση του έργου του ΕΟΦ.

Ο Ιούλιος του 2009 είναι ένας μήνας καθοριστικός. Η διοίκηση της ΕΒΙΟΝΥ αναφέρει στον ΙΦΕΤ πως η μονάδα χρήζει επισκευών και πιστοποιητικών. Τίποτα από τα δυο δεν προχώρησε. Ένα χρόνο μετά, τον Σεπτέμβριο του 2010 , λαμβάνεται απόφαση απόΤην Διοίκηση του Ινστιτούτου Φαρμακευτικής Ερευνας και Τεχνολογίας ΑΕ (ΙΦΕΤ ΑΕ) – στο οποίο συγχωνεύτηκε η ΕΛΒΙΟΝΥ – απόφαση η οποία μιλά για μεταφορά του προσωπικού στην έδρα του, στην Παλλήνη, ενέργεια η οποία οδηγεί και στο λουκέτο.

Η εικόνα σήμερα

Κάθε ημέρα που περνά από την αναστολή λειτουργίας και μετά, η μονάδα φθίνει! Ο οποιοσδήποτε μπορεί να εισέλθει και να πάρει οτιδήποτε του είναι χρήσιμο! Οι καταγγελίες σωρρηδόν από το 2010 και έπειτα ωστόσο οι ενέργειες μηδενικές παρ ότι μιλούμε για δημόσια περιουσία. Συχνά – πυκνά το ζήτημα έρχεται στην επικαιρότητα από εκείνους που περνούν, κοιτούν και θλίβονται! Κάτι ανάλογο συνέβη και σήμερα…

Μια ανάρτηση στο διαδίκτυο με εικόνες λεηλασίας και εγκατάλειψης και καταγγελίες για αδιαφορία αρχών και δημιουργία ενός «ιδιότυπου ξενώνα», θα έρθει να «θυμίσει» την ξεχασμένη ΕΛΒΙΟΝΥ, δυστυχώς όμως μόνο στους πολίτες!

 

Χριστίνα Τσιορωτά

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.