Ν.Σταυρέλης: «Μύθος» το έργο της 4ετίας Πνευματικού !

364

«Προκλήθηκα και απαντώ! Ελαχιστότατο το έργο της 4ετίας» διεμήνυσε ο υποψήφιος Δήμαρχος παραθέτοντας στοιχεία και καταγράφοντας έργα ανά δημοτικό διαμέρισμα

 

Αποδομεί με νούμερα –  ποσά ταμείου, τεχνικά προγράμματα και απορροφήσεις- το «μύθο» ως είπε, περί έργου 4ετίας της δημοτικής αρχής Πνευματικού ο επικεφαλής της παράταξης «ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ» Νίκος Σταυρέλης σε συνέντευξη του προς τα μέσα ενημέρωσης σήμερα το μεσημέρι. «Προκλήθηκα και απαντώ! Είναι ελαχιστότατο το έργο της 4ετίας και θα σας το αποδείξω μιλώντας με στοιχεία, στοιχεία που καταρρίπτουν το μύθο περί έργου!» σημείωσε χαρακτηριστικά ο υποψήφιος Δήμαρχος ξεκινώντας με νούμερα που αφορούσαν το 2014, την εκλογική περίοδο του 2014.

Την περίοδο αυτή λοιπόν βάσει των όσων ελέχθησαν και προκύπτουν ως νούμερα από την ΔΙΑΥΓΕΙΑ, το ταμείο του Δήμου Κορινθίων είχε ποσό 10 εκ ευρώ και 100 χιλιάδων περίπου , ο Νίκος Σταυρέλης το χαρακτήρισε «υψηλό». Το τεχνικό πρόγραμμα της περιόδου έφτασε τα 17,7 εκ ευρώ και η απορρόφηση  τα 5 εκ 40 χιλιάδες , ήτοι ποσοστό 28,4%, «περίοδος εκλογών» σημείωσε με έμφαση ο κ.Σταυρέλης.

Το 2015, το ταμείο του δήμου παρουσιάζει αύξηση της τάξεως του 35%, καταγράφει ποσά ύψους 13,5 εκ ευρώ! Το τεχνικό πρόγραμμα της ίδιας χρονιάς ωστόσο μειώνεται  σχεδόν κατά 50% και αγγίζει μόλις τα 9,8 εκ ευρώ. Η απορρόφηση είναι μόλις ,3 εκ ευρώ , ποσοστό 24%!

Το 2016, τα χρήματα στο ταμείο αυξάνονται εκ νέου, 18 εκ και 600 χιλιάδες το ποσό που διαθέτει. Το τεχνικό πρόγραμμα μειώνεται εκ νέου, 8,8 εκ ευρώ και η απορρόφηση το ίδιο, μόλις 755 χιλιάδες ευρώ και ποσοστό 9%!

Το 2017, νέα αύξηση στα χρήματα του ταμείου, 23 εκ και 100 χιλιάδες ευρώ, παράλληλα παρατηρείται και αύξηση στο τεχνικό πρόγραμμα, 12,5 εκ ευρώ! Η απορρόφηση ωστόσο είναι και πάλι μικρή, μόλις 735 χιλιάδες ευρώ, ποσοστό 6%.

Το τρέχον έτος, έως και τον Αύγουστο μήνα, το ταμείο έχει φτάσει στο δυσθεώρητο ποσό των 26 ,4 εκ ευρώ , αυξημένο κατά 160% από την αντίστοιχη εκλογική περίοδο του 2014. Το τεχνικό πρόγραμμα καταγράφεται στα 11,4 εκ ευρώ και η απορρόφηση είναι 567 χιλιάδες ευρώ! «έως και τις αρχές Δεκεμβρίου που ο επίτροπος δέχεται εντάλματα η εικόνα αυτή δεν θα είναι πολύ διαφορετική, θα είμαστε περίπου στο 7% της απορρόφησης του προγράμματος» σημείωσε ο Νίκος Σταυρέλης  ξεκαθαρίζοντας πως και στο ταμείο δεν περιλαμβάνονται χρήματα από ΕΣΠΑ ή Δημόσιες επενδύσεις. «Δεν κάναμε έργο! Τόσο απλά! Δεν τα διαθέσαμε ούτε ως κοινωνική πολιτική, ο Δήμος δεν είναι κερδοσκοπικός οργανισμός να συγκεντρώνει χρήματα, πρέπει να τα διαθέτει και αυτό δεν έγινε!»

 

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασε η ανά δημοτικό διαμέρισμα αποτύπωση έργων που παρέθεσε ο υποψήφιος Δήμαρχος για το διάστημα των τελευταίων 4 ετών.

Δ.Ε Σολυγείας: Στο Αγγελόκαστρο δεν έγινε κανένα έργο! Στον Κόρφο ένα μόλις έργο, η διαμόρφωση του παραλιακού μετώπου ύψους 40 χιλιάδων ευρώ. Στο Σοφικό καταγράφονται 4 σημαντικές όπως τις χαρακτήρισε παρεμβάσεις ο Νίκος Σταυρέλης ωστόσο η μηδενική παρουσία στην υπόλοιπη ενότητα έβαλε αρνητικό πρόσημο συνολικά.

Δ.Ε Σαρωνικού:  Σε Γαλατάκι και Κατακάλι η καταγραφή είναι μηδενική σε επίπεδο έργων την 4ετία. Στην Αλμυρή δόθηκαν 30 χιλιάδες ευρώ (ποσά χωρίς τις εκπτώσεις) για ένα πεζοδρόμιο «Μπράβο μας» αναφώνησε ο Νίκος Σταυρέλης, ενώ στα Αθίκια είναι σε εξέλιξη το έργο της αντικατάστασης του δικτύου «αλλά ΜΟΝΟ αυτό» σχολίασε σκωπτικά ο υποψήφιος Δήμαρχος. Στον Άγιο Ιωάννη καταγράφεται ένα έργο ανάπλασης 40 χιλιάδων ευρώ.

Δ.Ε Τενέας: Αγιονόρι, Χιλιομόδι, Μαψός και Κουταλάς λαμβάνουν μηδέν εις το πηλίκον! Στον Άγιο Βασίλειο μια παρέμβαση σε πεζοδρόμια ένεκα και της παρέμβασης του Προέδρου Κοντογιώργου που κατάγεται από εκεί, στην Κλένια έργο πεζοδρόμησης εισόδου 20 χιλιάδων ευρώ και στο Στεφάνι μια αγορά που ΘΑ γίνει για να κατασκευαστεί το μίνι σόκερ.

Δ.Ε Άσσου – Λεχαίου: Κάτω Άσσος , Άσσος και Περιγιάλι έχουν εκτελεσθέντα έργα μηδέν. Στο Λέχαιο εκτελείται έργο πεζοδρόμησης ύψους 100 χιλιάδων ευρώ και μόνον! «Τόσο αξίζει αυτή η ενότητα;» αναρωτήθηκε ο Νίκος Σταυρέλης!

Δ.Ε Κορίνθου: Αρχαία Κόρινθος, Εξαμίλια, Ξυλοκέριζα και Σολομός έχουν το δικό τους μηδενικό σε έργα και διάθεση κονδυλίων. Η δε πρωτεύουσα Κόρινθος έχει να επιδείξει «αποσπασματικές ενέργειες σε πεζοδρόμια», «μια σύνδεση παραλιακού μετώπου στην Γέφυρα που ακόμα δεν έχει γίνει παρ ότι ψηφίστηκε προς 220 χιλιάδες ευρώ γιατί πέσαμε σε μάντρα και πρέπει να περιμένουμε να γκρεμιστεί ή μάντρα , να τακτοποιηθούν τα αυθαίρετα και μετά να προχωρήσουμε» και «τα Περιβολάκια βεβαίως που θέλουμε και εμείς τα τελειώσει γρήγορα αλλά όπως θυμάστε δρομολογήσαμε τις εξελίξεις!»

«Δεν θα τα έλεγα όλα αυτά αλλά προκλήθηκα» κατέληξε ο Υποψήφιος Δήμαρχος αναγνωρίζοντας έργο στην προηγούμενη δημαρχιακή θητεία αλλά όχι σε αυτήν. «Στην προηγούμενη υπήρχε έργο και Μπράβο του, το αναγνωρίζω! Τώρα το αμφισβητώ γιατί δεν υπάρχει! Με ταμείο 25 εκ ευρώ είναι ελαχιστότατο και δεν θα αυξηθεί! Από δω και μπρος μόνο παρεμβάσεις με άσφαλτο θα βλέπουμε διότι δεν υπάρχει δυνατότητα να γίνει τίποτε άλλο!»

Χριστίνα Τσιορωτά

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.