Ν.Βουδούρης: Έχουμε σχέδιο και όραμα για το Δήμο Βέλου – Βόχας!

1504

«Είμαστε πολίτες με όραμα και όρεξη για τον τόπο μας, πολίτες απ όλες τις παραγωγικές τάξεις, άνθρωποι που επιδιώκουμε την ανανέωση και την αλλαγή στο Δήμο Βέλου – Βόχας! Συμπορευτείτε μαζί μας!» Ο Νίκος Βουδουρης Τσίτουρας απήθυνε ευρύ κάλεσμα από το Ζευγολατιό την Κυριακή για την στήριξη της προσπάθειας που κάνει ο συνδυασμός του «Ανεξάρτητη Ενωτική Κίνηση» για την ανάληψη των ηνίων του Δήμου Βέλου – Βόχας στις προσεχείς εκλογές. «Ο αγώνας μας ξεκίνησε πριν από 4 χρόνια και συνεχίζεται! Είμαστε ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ κίνηση γιατί βρισκόμαστε μακριά από κόμματα, ταμπέλες και σημαίες. Μας στηρίζουν πολίτες απ όλους τους χώρους! Είμαστε ΕΝΩΤΙΚΗ κίνηση γιατί επιδιώκουμε να ενώσουμε ουσιαστικά όλα τα χωριά, μικρά και μεγάλα. Είμαστε ένας συνδυασμός με όραμα και σχέδιο για τον τόπο!»

Οι άξονες του προγράμματος

Ο συνδυασμός θα ανοίξει διάλογο με τους πολίτες, θα καταθέσει το πρόγραμμα και τις προτάσεις του ώστε εκείνοι να κρίνουν και ν αποφασίσουν.  Οι 3 βασικοί άξονες του προγράμματος αυτού είναι:

  • Ανανέωση
  • Δημιουργία
  • Διαφάνεια

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσονται δράσεις και ενέργειες που αφορούν  στην οικονομική ευρωστία του Δήμου, στην αξιοποίηση ευρωπαϊκών κονδυλίων, στην αποτελεσματική διαχείριση της καθημερινότητας, στον σχεδιασμό με την κατάρτιση μελετών των έργων που ο δήμος έχει ανάγκη.

Οι προτεραιότητες

Ειδική αναφορά έγινε στις προτεραιότητες που θέτει ο συνδυασμός. Τα απορρίμματα είναι η πρώτη εξ αυτών. «Έχουμε πρόταση ώστε να υλοποιήσουμε την διαχείριση των απορριμμάτων με μικρότερο κόστος από αυτό που ακούγεται σήμερα» θα πει ο κ.Βουδούρης εστιάζοντας στην πολλή δουλειά αλλά και στις ικανότητες των ανθρώπων του συνδυασμού του στην επίλυση του συγκεκριμένου σοβαρότατου ζητήματος.

Το νερό είναι η 2η προτεραιότητα που τέθηκε με τον υποψήφιο Δήμαρχο να δηλώνει ευθαρσώς πως ο Δήμος θα διεκδικήσει ποσότητες ύδατος από τη Στυμφαλία για την υδροδότηση του όπως έχουν πράξει Κόρινθος και Κιάτο. «Δεν είναι δυνατόν να πίνουν όλοι οι άλλοι νερό και εμείς να έχουμε βούρκο» σημείωσε χαρακτηριστικά προαναγγέλλοντας ίδρυση Εταιρίας Ύδρευσης και Αποχέτευσης.

Το πολεοδομικό σχέδιο του Δήμου η 3η προτεραιότητα. «Είναι αδύνατον να στοχεύουμε σε οποιοδήποτε είδους ανάπτυξη χωρίς να έχουμε πολεοδομικό σχέδιο» είπε θυμίζοντας πως οι πρώτες ενέργειες έγιναν προ 12ετίας από το Δήμαρχο Χριστοδούλου.

Η Ασφάλεια θα τύχει ιδιαίτερης μέριμνας με την εκ νέου σύσταση της Δημοτικής αστυνομίας και την στήριξη της ύπαρξης ιδιωτικής εταιρίας για την εδραίωση του αισθήματος ασφάλειας.

Οι επενδύσεις στο παραλιακό κομμάτι Βραχάτι – Νεράντζα – Κοκκώνι θ αποτελέσουν επίσης προτεραιότητα ώστε ο δήμος να αποτελέσει πόλο έλξης τουριστών και να ενισχυθεί το επιχειρείν, κατ επέκταση να έχει όφελος και ο Δήμος.

Η αγροτική οικονομία αποτέλεσε ειδικό κομμάτι αναφοράς του κ.Τσίτουρα ο οποίος έκανε λόγο για ένα οδικό δίκτυο που θα επιτρέπει την ανάπτυξη της στο μέγιστο δυνατόν αλλά και για την ίδρυση ενός αγροτικού γραφείου το οποίο θα έχει σαν αντικείμενο την ενημέρωση και την στήριξη των αγροτών σε θέματα που τους αφορούν.

Στην κοινωνία και Πρόνοια, η δημιουργία κοινωνικών φροντιστηρίων, κοινωνικού φαρμακείου και η ενίσχυση του υπάρχοντος κοινωνικού παντοπωλείου στο Βέλο είναι βασικοί άξονες δράσεων.

Τέλος, η δημιουργία Δημαρχείου τίθεται ως μέγιστη προτεραιότητα αφού «Ο Δήμος θα πρέπει να έχει το σπίτι του»!

Χριστίνα Τσιορωτά

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.