ΝΔ Αργολίδας :Οι αντιδράσεις συνεχίζονται για τις επιλογές σε δήμους και Περιφέρεια

1170

Έχουμε επισημάνει κατά καιρούς πως τα όσα γίνονται στην Πελοπόννησο στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές δεν έχει προηγούμενο. Στην Πελοπόννησο που ήταν το παραδοσιακό κάστρο της γαλάζιας παράταξης έχει δημιουργηθεί το απόλυτο μπάχαλο, προκαλώντας τον εκνευρισμό και την αμηχανία των τοπικών κομματικών στελεχών που δεν μπορούν να παρακολουθήσουν τις περίεργες κινήσεις της κορυφής.

Αυτή την φορά ο λόγος για την Αργολίδα ,και την ΔΗΜΤΟ Άργους όπου 5 στελέχη εις ένδειξη διαμαρτυρίας αποφάσισαν να απέχουν και από την κοπή της πίτας της Νομαρχιακής πριν λίγες μέρες, κάνοντας λόγο για στημένες εκδηλώσεις, παρουσία δήθεν κομματικών στελεχών.

Στην γραπτή τους δήλωση εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι ” παρά το γεγονός πως επανειλημμένα έκρουσαν των κώδωνα του κινδύνου, στην Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας, το ψηφοδέλτιο που παρουσιάζουν ως σκληρά κομματικό, έχει πλαισιωθεί μέχρι ώρας σε μεγάλο βαθμό με μέλη άλλων κομμάτων και παρατάξεων, πρόσωπα χωρίς πολιτική υπόσταση και ταυτότητα.

Οπωσδήποτε τα όσα αναφέρουν έχουν εξαιρετικό πολιτικό ενδιαφέρον , και βεβαίως αποτελούν προειδοποίηση προς την “κορυφή” του κόμματος για τις διαθέσεις που έχει η βάση και τα συγκεκριμένα στελέχη να ακολουθήσουν τέτοιου είδους επιλογές και σκοπιμότητες.Η τελευταία φράση της δήλωσή τους είναι επίσης χαρακτηριστική:” Φυσικά όμως επειδή έχουμε ευθύνη απέναντι στο 50% των Νεοδημοκρατών του Δήμου Άργους- Μυκηνών που μας στήριξαν για να εκφράζουμε την άποψή τους, δηλώνουμε πως δεν θα δεχτούμε ποτέ να παίζονται παιχνίδια και να δημιουργούνται εντυπώσεις εν αγνοία μας.”

Τζ. Σουκ.

Όπως σημειώνουν τα 5 μέλη της ΔΗΜ.Τ.Ο. Άργους

«Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους 1000 και πλέον Νεοδημοκράτες που στην εσωκομματική διαδικασία του περσινού Μαιου μας εξέλεξαν στα όργανα της παράταξης στην Δημοτική Τοπική Οργάνωση Άργους- Μυκηνών, θα θέλαμε να ξεκαθαρίσουμε ορισμένα πράγματα που αφορούν την στάση και την απουσία μας από την κοπή πίτας, που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΝΟΔΕ πριν λίγες μέρες.

Η δύναμη που μας έδωσε ο κόσμος της Νέας Δημοκρατίας μετά την αθρόα προέλευσή του στις εσωκομματικές της Τοπικής μας (μια συμμετοχή που αναλογικά είναι από τις μεγαλύτερες σε ολόκληρη την χώρα), έχει συγκεκριμένο σκοπό και λόγο: ο κόσμος της Παράταξης είναι πληγωμένος από συμπεριφορές και τακτικές του παρελθόντος και μας εξέλεξε στα όργανα για να είμαστε παρεμβατικοί, να εκφράζουμε την βούλησή του και να συμμετέχουμε στις αποφάσεις που παίρνονται. Δεν αποφασίσαμε να κατέβουμε ως υποψήφιοι και να εκπροσωπήσουμε τον απλό Νεοδημοκράτη του Άργους για να παραμείνουμε άβουλα όντα, μαριονέτες και να δεχόμαστε οποιαδήποτε απόφαση μπορεί να παρθεί για εμάς χωρίς εμάς, για τους Νεοδημοκράτες χωρίς τους Νεοδημοκράτες.

Στο σημείο αυτό λοιπόν θα θέλαμε να τονίσουμε πως ουδέποτε ζητήθηκε η απλή γνώμη μας για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων τόσο στη Δημοτική όσο και στην Περιφερειακή μας ενότητα. Προφανώς και δεν πιστεύουμε πως είμαστε οι μοναδικοί αρμόδιοι για να καταρτίσουμε τα ψηφοδέλτια, αλλά σίγουρα σε μια Παράταξη δημοκρατική και συμμετοχική, όπως αυτή που οραματίστηκε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και αυτή στην οποία θα δομήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης την κυβέρνηση του αύριο, τα εκλεγμένα όργανα θα πρέπει να συμμετέχουν στην συνδιαμόρφωση των επιλογών, ειδικά από την στιγμή που είναι αιρετά και όχι διορισμένα.

Με έκπληξη λοιπόν και παρά το γεγονός πως επανειλημμένα κρούσαμε των κώδωνα του κινδύνου, βλέπουμε πως έχουμε φτάσει στο σημείο στην Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας, το ψηφοδέλτιο που μας παρουσιάζουν ως σκληρά κομματικό, να έχει πλαισιωθεί μέχρι ώρας σε μεγάλο βαθμό με μέλη άλλων κομμάτων και παρατάξεων, πρόσωπα χωρίς πολιτική υπόσταση και ταυτότητα. Οι ευθύνες είναι μεγάλες και βαραίνουν όλους όσους εκείνους στο Νόμο μας οργανωτικά έχουν αποκλείσει από την διαδικασία λήψης αποφάσεων ένα μεγάλο κομμάτι Νεοδημοκρατών της περιοχής μας, ενώ παράλληλα έπαιξαν παιχνίδια στις πλάτες του απλού κόσμου της Παράταξης.

Εμείς από την πλευρά μας επιλέγουμε ξεκάθαρα να απουσιάζουμε από στημένες φιέστες, που θέλουν να διαφημίσουν και να προβάλλουν   επιλογές “δήθεν” κομματικών ατόμων, που δεν συμμετείχαν καν στις εσωκομματικές του Μαιου, που δεν διαθέτουν κομματική ταυτότητα και δεν είναι ούτε υπήρξαν ποτέ απλά μέλη της.

Θα είμαστε στις επάλξεις ως απλοί στρατιώτες της παράταξης πάντοτε, χωρίς καμία διάθεση αυτοπροβολής. Φυσικά όμως επειδή έχουμε ευθύνη απέναντι στο 50% των Νεοδημοκρατών του Δήμου Άργους- Μυκηνών που μας στήριξαν για να εκφράζουμε την άποψή τους, δηλώνουμε πως δεν θα δεχτούμε ποτέ να παίζονται παιχνίδια και να δημιουργούνται εντυπώσεις εν αγνοία μας.

ΤΑ ΑΙΡΕΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΔΗΜΤΟ ΑΡΓΟΥΣ ΜΥΚΗΝΩΝ 
ΜΠΟΝΤΑΪΤΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ 
ΜΠΑΡΛΑ ΑΝΔΡΟΜΑΧΗ 
ΣΤΑΜΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ 
ΛΕΙΒΑΔΙΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 

ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ ΘΕΟΔΟΣΙΟΣ»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.