Νίκος Σταυρέλης: Σαν έτοιμος απο καιρό να διοικήσει τον δήμο

8705

Ολοκληρώνεται σιγά σιγά το παζλ των υποψηφιοτήτων για τον δήμο Κορινθίων .Αναμένεται βέβαια και η κίνηση απο πλευράς του ΣΥΡΙΖΑ αλλά όπως και να έχει φαίνεται ξεκάθαρα περίπου με ποιους πρωταγωνιστές θα κινηθούμε μέχρι τις εκλογές.

Αυτό που μέχρι στιγμής μπορούμε να διακρίνουμε είναι οι τάσεις, οι διαθέσεις, οι προθέσεις και βεβαίως οι θέσεις ,έτσι όπως έχουν αρχίσει και ξεδιπλώνονται.

Τα “μότο ” των περισσότερων συνδυασμών ήδη έχουν διαμορφωθεί, ο δήμαρχος αναφέρεται στα έργα που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια,ο Νανόπουλος εστιάζει το ενδιαφέρον του στα θέματα καθημερινότητας, ο Καλλίρης δεν έχει προβεί σε ανακοινώσεις αλλά απο τις δηλώσεις των υποψηφίων υπάρχει μια ανάδειξη στην αλλαγή φιλοσοφίας των δημοτικών πραγμάτων και ο Σταυρέλης είναι ο μόνος που έχει ξεδιπλώσει και πρόγραμμα.

Η αλήθεια είναι πως αν σταθούμε στην προεκλογική πορεία Σταυρέλη , θα αναγνωρίσουμε την στρατηγική της.

Ξεκίνησε νωρίς.Αυτό μπορεί κάποιους να ξένισε αλλά τελικώς ο Σταυρέλης πήρε πολύτιμο πολιτικό χρόνο για να γνωριστεί με τους πολίτες του δήμου Κορινθίων. Η φήμη έγινε εικόνα. Κατόπιν γνωριμία. Και αυτό γιατί επέλεξε να γνωρίζουν οι δημότες ποιος είναι ακριβώς ο υποψήφιος δήμαρχος και ενδεχομένως αυριανός δήμαρχός τους αλλά και τι ακριβώς επιδιώκει να τους πει. Αυτό είναι μια αυτοδιοικητική αρχή.

Φαίνεται ότι αυτό το πέτυχε.Και τώρα μπορεί να “οργώνει” τον δήμο Κορινθίων , να δημιουργεί σχέσεις και να αναπτύσσει διάλογο με τους συνδημότες του. Επέλεξε την προσωπική επαφή. Και απέκτησε φίλους και υποστηρικτές απο όλους τους κομματικούς χώρους.

Από την άλλη, γνωστοποίησε την αυτοδιοικητική του αντίληψη για τα πράγματα. Και αυτό είναι επίσης ένα απο τα δυνατά του χαρτιά. Ουδείς μπορεί να ισχυριστεί ,ούτε και οι αντίπαλοί του, πως ο Σταυρέλης δεν ξέρει τα αυτοδιοικητικά πράγματα, δεν μπορεί να διαχειριστεί περίπλοκες καταστάσεις, δεν είναι δραστήριος, και κυρίως δεν μπορεί να κάνει αυτά που λέει.

Απόδειξη οι εμπεριστατωμένες προτάσεις του για το πώς θέλει να γίνει ο δήμος Κορινθίων εαν και εφόσον εκλεγεί δήμαρχος. Είναι αναλυτικός, αναφέρεται σε στάδια κάθε έργου, πώς θα γίνει, πόσο κοστολογείται, πού θα βρεί τα χρήματα, και μετά απο πόσο καιρό θα υλοποιηθεί. Και αυτό μπορεί να σχολιάστηκε κάποια στιγμή απο τους αντιπάλους, στο ζύγι των εντυπώσεων όμως έκανε “κοινωνούς” τους δημότες της κάθε δημοτικής ενότητας και έβαλε εκείνος την ατζέντα στο τραπέζι το προεκλογικό.

Δεν είναι τυχαίο πως πολλές προτάσεις του έσπευσε να ανακοινώσει “κατόπιν εορτής” ο δήμαρχος.

Ο Σταυρέλης με λίγα λόγια έβαλε το πήχη ψηλά για τους συνυποψηφίους του. Όποια πρόταση έλθει απο αυτούς θα πρέπει να έχει τουλάχιστον τον τρόπο αλλά και τον χρόνο
της υλοποίησης .

Όλο αυτό τον σχεδιασμό, αν τον συνδυάσει κανείς και με τα πρόσωπα που έχει ανακοινώσει θα αντιληφθεί κι εδώ την διαφορά. Αν γνωρίζει κανείς λίγο τα δημοτικά της πόλης θα αντιληφθεί πως έχει ξεδιπλώσει ήδη την ηγετική του ομάδα , η οποία είναι ένα μείγμα έμπειρων αυτοδιοικητικών αλλά και νεοεισερχόμενων στελεχών καταξιωμένων επαγγελματικά και κοινωνικά, που δείχνουν την επόμενη ημέρα στο δήμο Κορινθίων.

Αντικειμενικά, μέχρι αυτή την στιγμή ο συνδυασμός”Πνοή Δημιουργίας” έχει την πιο άρτια δομημένη πρόταση και παρουσία.Η οποία έχει να κάνει με το πρόσωπο , τον υποψήφιο δήμαρχο, και τον σχεδιασμό του για τον δήμο Κορινθίων στα επόμενα χρόνια.Με την διαφορά πως γνωστοποιεί και τον “οδικό χάρτη” που ο δήμος θα πορευτεί.. Και όσοι γνωρίζουν καλά τον Σταυρέλη ξέρουν πως θέλει και μπορεί αυτά που λέει να τα κάνει πράξη.

Τζένη Σουκαρά

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.