Νέο “Δημαρχείο” στην Δημοτική αγορά! Ο Αλέκος αποκαλύπτει το plan b!

702

Και πως θα μπορούσε να γίνει συνέντευξη τύπου χωρίς ο Morias να ρωτήσει για το θέμα της δημοτικής αγοράς Κορίνθου, ένα θέμα το οποίο έχει «σηκώσει ψηλά» αφιερώνοντας εκτός από μια σειρά δημοσιεύσεων και εκπομπή στην οποίαν κατεγράφησαν οι απόψεις, οι προτάσεις , οι αποφάσεις όλων, παρατάξεων και δημοτικού συμβουλίου, συλλόγων και θεσμών

Το «άγονο» του διαγωνισμού την περασμένη εβδομάδα λοιπόν έδωσε πεδίον δόξης λαμπρόν στην Συμμαχία του Βασίλη Νανόπουλου να επαναφέρει το ζήτημα και την πρόταση της ζητώντας η ανακατασκευή να γίνει από το δήμο , ανύπαρκτου επενδυτικού ενδιαφέροντος γαρ, και κατόπιν η ενοικίαση των καταστημάτων από τον ίδιο!

Η Δημοτική αρχή, στην εκπομπή «Γη του Πέλοπα» τον Μάρτιο του 2018 είχε κάνει λόγο για planβ εάν δεν ευδοκιμούσε το σενάριο του ιδιώτη επενδυτή.

Αυτό το σενάριο αποκαλύπτει σήμερα ο Αλέξανδρος Πνευματικός απαντώντας στο ερώτημα του Moria για το επόμενο βήμα και την περίπτωση υιοθέτησης της πρότασης της Συμμαχίας Πολιτών.

Τι σχεδιάζει λοιπόν ο Δήμαρχος; Σχεδιάζει να προτείνει η δημοτική αγορά να ανακατασκευαστεί από το Δήμο βάσει του υπάρχοντος σχεδίου και να στεγάσει δημοτικές υπηρεσίες! Με τον τρόπο αυτό ο Δήμος να γλιτώσει δεκάδες χιλιάδες ευρώ από ενοίκια ενώ παράλληλα θα ζωντανέψει το κομμάτι εκείνο της πόλης που σήμερα φθίνει αφού ουσιαστικά θα δημιουργήσει ένα καινούργιο «Δημαρχείο» το οποίο θα επισκέπτονται οι πολίτες για να διεκπεραιώσουν τις υποθέσεις τους! Στο χώρο παράλληλα περιλαμβάνει η πρόταση αυτή  την λειτουργία δυο καταστημάτων  υγειονομικού ενδιαφέροντος τα οποία θα εξυπηρετούν και τις υπηρεσίες και τους πολίτες.

Δείτε την αναφορά Εδώ

Η πρόταση κατατίθεται σήμερα δημόσια με το Δήμαρχο να περιμένει τις αντιδράσεις των παρατάξεων του συμβουλίου αν και δηλώνει πως προτίθεται να προχωρήσει σε μια ακόμα προσπάθεια διενέργειας του διαγωνισμού με την διαφοροποίηση βέβαια των προϋποθέσεων που ορίζονταν στην πρώτη διακήρυξη.  Τούτο σημαίνει πως δεν θα υπάρχουν δεσμεύσεις και περιορισμοί ( στο είδος των καταστημάτων λόγου χάρη) και γι αυτό ο Δήμαρχος προτίθεται εκ νέου να φέρει το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο ώστε να αποφασίσει το σώμα την πορεία που θα ακολουθηθεί!

Μην ξεχνάμε άλλωστε πως ο Δήμαρχος πλέον δεν διαθέτει την πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο , οι σύμβουλοι που έχουν απομείνει είναι 13 ! Τι θα κάνουν λοιπόν οι παρατάξεις; Πως θα τοποθετηθούν; Θα ακολουθήσουν κοινή γραμμή ή θα κλειστούν η καθεμιά στην δική της προσωπική επιδίωξη;

Θέση βέβαια εκ νέου θα πρέπει να πάρουν και οι έτεροι εμπλεκόμενοι ήτοι Εμπορικός Σύλλογος Κορίνθου, ΟΕΒΕ και Επιμελητήριο! 

 

Χριστίνα Τσιορωτά

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.