Μια…ριζοσπαστική ιδέα ανθρωπιάς γεννήθηκε στη Σικυώνα!

752

Ήταν   16 Μάιου του 2004 όταν η  Κων/να   Γιαμπουράνη,    ανταποκρίθηκε σε   επίσημη πρόσκληση του  Προξενείου της  Ακτής Ελεφαντοστού στην Ελλάδα   προκειμένου να  δοθεί   στο  θέατρο Τζένη Καρέζη,  μια  μεγάλη  πολιτιστική  εκδήλωση   αλληλεγγύης   για τα   παιδιά της  Αφρικής,  με την  θεατρική παράσταση  «Το  Λουρί του Σωκράτη»   του Δημήτρη  Ποταμίτη  από την   παιδική σκηνή Μουλκίου  της  Δημοτικής  Επιχείρησης  Ανάπτυξης Πολιτισμού και  Άθλησης  ( ΔΕΑΠΑΣ)  του Δήμου Σικυωνίων.

Η παράσταση γίνεται είδηση σε πολλές εφημερίδες οι οποίες και την φιλοξενούν

Μετά το τέλος    της  όλης  φιλανθρωπικής  εκδήλωσης,   αναλαμβάνει  πρωτοβουλία και προτείνει να καθιερωθεί στον πλανήτη  μας , μια καινούργια  Ήμερα  που θα σηματοδοτεί  ένα  καινούργιο  σύστημα αξιών για όλο τον πλανήτη ΓΗ.   Την ονομάζει ” ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ  ΠΡΑΞΗΣ   ΣΕΒΑΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΖΩΗ  ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΣΤΟΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ όπου θα γιορτάζει  για πρώτη φορά ο Σεβασμός   στην  ΖΩΗ  και  η προσφορά στην συνάνθρωπο   θα γίνεται   Πράξη  από  τον  Ανθρωπο που έχει, που   μπορεί, που  πάνω από όλα θα  θέλει να προφέρει στον ΑΛΛΟΝ  και στην  κοινωνία.

Η ΙΔΕΑ έγινε Πράξη από την ίδια Ήμερα που γεννήθηκε 16 Μαΐου 2004 ,   εφόσον τα έσοδα της εκδήλωσης  δόθηκαν  στην  ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΑΦΡΙΚΗΣ   για  την αποπεράτωση του Ορφανοτροφείου   με το όνομα   ΕΛΛΑΣ  στην Ακτή Ελεφαντοστού.

Την   Δυναμική της  ΙΔΕΑΣ  καθώς επίσης πόσο ¨¨μπροστά¨¨   ήταν  για την Εποχή  της,   αντιλήφτηκε αμέσως  τόσο ο  Δήμαρχος   κ.    Άγγελος  Παππαγγελόπουλος  όσο   και η   πρόεδρος της  ΔΕΑΠΑΣ Κ. Σταυρούλα Σκαρμούτζου και  μετά από σημαντικές προσπάθειες 8 χρόνων που έγιναν για την συνέχιση και διάδοση της ΙΔΕΑΣ ,  υπογράφτηκε σχετικό πρωτόκολλο  συνεργασίας  με  τον  Δήμο Κορινθίων, το προξενείο της Ακτής Ελεφαντοστού στην Ελλάδα, την Καλλιτεχνική Ομάδα Μεταμόρφωση, την Ελληνική Δράση Αφρικής, την Σικυώνια Σκηνή και την Νέα παιδική σκηνή Μουλκίου.

 

Η Τελετή υπογραφή Πρωτοκόλλου Συνεργασίας πραγματοποιήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 2012 στον  Δήμο  Σικυωνίων.

Η  Πρόξενος της Ακτής Ελεφαντοστού στην Ελλάδα και Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως των Ηνωμένων Εθνών για την καταπολέμηση του Aids (UNAIDS) Μέρω Κεσεσίογλου, στις 16 Μάιου  αγκάλιασε την ΙΔΕΑ  και δεσμεύτηκε, στο κατάμεστο από κόσμο θέατρο Τζένη Καρέζη, να την προωθήσει ως θεσμό τόσο στην Ελλάδα όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο (Ηνωμένα Έθνη) λέγοντας:  « Η προώθηση αυτής της ΙΔΕΑΣ είναι όχι μόνο η επιστροφή και η αναζήτηση των στέρεων βάσεων στις αξίες του  αρχαίου Ελληνικού πολιτισμού, αλλά και η απόδειξη ότι και οι Νεοέλληνες, σαν άξιοι απόγονοι ενδόξων προγόνων, εξακολουθούν να πιστεύουν και να διαδίδουν το ελληνικό πνεύμα και τις πανανθρώπινες αξίες της χώρας που τις γέννησε».

Η Πρόξενος προσφέρει δώρα στα παιδιά της θεατρικής σκηνής Μουλκίου

Πριν από 2 χρόνια ,στα Ίσθμια, «η Ημέρα Πράξης Σεβασμού στη Ζωή και Προσφοράς στον Συνάνθρωπο» τιμήθηκε με τον τουριστικό Διάπλου της Διώρυγας . Ήταν μια προσφορά στο θεατρόφιλο κοινό της καλλιτεχνικής ομάδας «Μεταμόρφωσης»  και της οποίας μέγας χορηγός ήταν η Ανώνυμος Εταιρία Διώρυγας Κορίνθου. Η «Ημέρα» έχει καθιερωθεί και στο δήμο Κορινθίων από το 2012 με πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ του δήμου και των : Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως Η.Ε. Μέρω Κεσεσίογλου, Προξενείο Ακτής Ελεφαντοστού, Ελληνική Δράση Αφρικής, Καλλιτεχνική Ομάδα Μεταμόρφωσης, Σικυώνια Σκηνή και Παιδική Σκηνή Μουλκίου. Η Rap Media, ως χορηγός επικοινωνίας, κατέγραψε την ιδιαίτερα σημαντική – για τον συμβολισμό και τις παρουσίες της – εκδήλωση, για να μεταφέρει με το δικό της τρόπο στο ευρύ κοινό το μήνυμα που οι διοργανωτές θέλουν να εκπέμψουν, τον σεβασμό στη ζωή και την προσφορά στον συνάνθρωπο.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.