ΜΕ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ. ΠΑΡΑΚΜΙΑΚΟ ΤΟ ΤΩΡΙΝΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΟΠΙΟ.

8360
 Γράφει  η Παυλίνα Μπεχράκη
παυλίνα μπεχράκη
<ΕΛΛΗΝΕΣ ΞΥΠΝΕΙΣΤΕ>τΤό έργο του Λάβδα, μας φωνάζει.Τά κοκορια δεν λαλουν μόνο για το φως της μέρας,,και ο νοών νοείτο…..
Άγαπημένεε μου Αναγώστη,
Σήμερα ,γράφω,με το θάρρος της γνώμης ,κάτι διαφορετικό από,ό,τι συνηθίζω,Επί χρόνια τη γραφή μου, ποτέ μα ποτέ ,από άποψη, δεν έχει μορφή,,θέμα και περιεχόμενο ΠολιτικόίΌμως δεν σημαίνει πως είμαι απολίτική, .Πως θα μπορούσε άλλωστε, αφού, Πολις,πολιτης,πολιτικη πολιτισμός γεννήθηκαν στην ιδια μήτρα.
ΤΟ ΝΈΟ αυτό πολιτικό πρόσωπο ,και,αναφέρομαι <ΣΤΌ ΦΑΙΝΌΜΕΝΟ ΚΑΣΕΛΑΚΗ> κατέκτησε,ακομα και την Επικαροτητα, αυτή την απαιτητική
και ανικανοποίητη, που τρέχει,σαν αστραπή,,εδώ και εκεί, για να ικνοποιήσει το πάθος της, και έχει εδώ και δύο μήνες μείνει ασάλευτη ,έκπληκτη, με αυτό το<ΠΕΝΤΑΣΤΕΡΙ> που διασχίζοντας τον ουρανό της απεραντοσύνης έπεσε στον Γενέθλιο Γήινο Ούρανό δίχως να ξέρει τι θα απογίνει και αυτό το ίδιο,,,και εμείς που το παρακολουθούμε έκπληκτοι,έτσι που πολλά παράδοξα συμβαίνουν σε αυτόν τον αγαπημένο Τόπο..δυστυχώς για κακό τιε περισσότερες φορές.
ΑΝΤΊ λοιπόν, να ακούγονται ευχές, ,ατο το σημείο που έπεσε και έλαμψε ο τόπος, και χιλιάδες άνθρωποι,του έδωσαν τα διαπίστευτήρια ς, πρωτοφανές για τα Ελληνικά,και πιστεύω και τα παγκόσμια πολιτικά δεδομένα, στοον ΔΥΤΙΚΌ <ΠΟΛΙΤΙΣΜΈΝΟ>΄Κόσμο μας,κυρίως, που κρατάνε έστω κάποια προσχήμετα,ότι σέβονται τις Δημοκρατικές διαδικασίες, Μαυρισε ο ουρανός,οι κεραυνοί,κιοι’αστραπές σχίζουνε κατά κεί μεριά, τον ουρανό,χωρίς ,σταματημό,και έφερε την φυγή, από τη Γενέθλια κομματική γή,μετά χορών και οργάνων,που σημαίνει,ότι είχανν οργανώσει καλά,και το διατυμπάνιζαν ,με καμπάνες αργοσάλευτες, βέβαια, για να μη καταλάβουν ,οι δεκαδες χιλιάδες που τον επέλεξαν τι είχαν αυτοί οι διαφωνούν τες με του Λαού τη βούληση, στο μυαλό τους…..
.Τό ποιός είναι ο λόγος, της φυγής,των συγκεκριμένων Πολιτικών, Μήπως το υποψιαζονται οι σκεπτόμενοι πολίτες που βλέπουν τα παρακμιακά φαινόμενα,να πληθαίνουν, και ειδικά στο Πολιτικό τοπίο που είναι τόσο εμφανή που βγάζουν μάτι..?
Ομολογώ πως δεν μπορώ να δικαιολογήσω, όσο κιάν λειτου ργώ, πάντα καλόπιστα, και αναρωτιέμαι.Τι είναι αυτό το τόσο τρομερό που ανάγκασε ,να εγκαταλείψουν τον Πολιτικό μετερίζι,να τραπούν σε φυγή ,οι άνθρωποι αυτοί, να βάλουν φωτιά, ας μου επιτραπεί η εκφραση, στη στέγη, που τους χάρισε απλόχερα την πολυπόθητη Εξουσία,επί χρόνια, προετοιμαζοντας κατά πως φάνηκε μέρα τη μέρα, ,τη τελευταία πράξη? ΤΙ έχει ενοχλήσει,τόσο πολύ, αφου ούτε καν πρόλαβε να καθησει στο γραφείο του, να ξεδιπλώσει, αν θέλετε τις σκέψεις του Α τις μοιραστεί στα όργανα τις ιδέες του, για τι πως θα
ξαναβρεί δύναμη, το μέχρι χθες κόμμα εξουσίας που επληγηκε θανάσιμα στις Εθνικές εκλογές. Ο άνθρωπος, αυτος εκτός, από τα προσωπικά του,που έβγαλε στο φως, γ 6ια τους γνωστούς λογους, και τη προσπάθειά του να,απλώσει, το χέρ Ι, σε αυτούς, δίνοντας ρόλους ευθυνης ελπίζοντας, σε βοήθεια, αυτών των έμπειρων συντρόφων, ,που ήσαν μεν στην απέναντη όχθη,δρομεις όταν αναμετρήθηκαν, για τον ίδιο στόχο,δε Ν τα καταφέρανε να τερματίσουν, όμως είναι σσυντρφοι, και θα πράξουν τα δέοντα, στο όνομα τηε ενότητας. Τί άραγε να είχε ενοχλήσει,,και η άρνηση,,ήταν κάθετη, ακαριαία,και δεν κρατήθηκαν, ούτε τα προχήματα?
Τί λοιπόν ενόχλησε τους συγκεκριμένους Πολιτικούς, τους έμπειρους?
ΜΗΠΩΣ, σκέπτομαι εγώ, έφταιξε, το ότι αυτός ο λαμπερός Νέος Έλληνας της διασποράς, πού όχι μόνο,εξασφάλισε δια βίου το βιοποριστικό του πρόβλημα,με γνώση, δουλειά, κκαι διορατικότητα, άλλά είναι ένας πλούσιος Ελληνας.που δεν μπαινει στη πολιτική για να γίνει πλούσιος, όπως συχνά πυκνά συμβαίνει,στον δύστυχο αυτόν τόπο? .Μα ,αυτό,είναι πολύ θετικό,και είναι ι τό καλύτερο χαρακτηριστικό των Καλών Έλλήνων, που ευεργέτησαν τη φιλτατη πατρίδα τους,
Το θέμα,αυτό είναι πολύ σοβαρό, όχι μόνο από πολιτικής αλλα και ηθικής πλευράς,γιατί είναι αυταπόδεικτο πως οι ύβρεις, που εκτοξεύονταν,από τη δεύτερη μέρα δεν δικαιολογουνται
ΌΛΟΙ οι σκεπτόμενοι Έλληνες, σίγουρα, παρατηρούν έκπληκτοι το παρακμιακό αυτό φαινόμενο, ,οι άγριες επιθέσεις, εναντιον ένός Νέου Ανθρώπου,που ήλθε στη Πατρίδα του με καλές προθέσεις, προσφοράς,στον πολιτικό φορέα, πρώτιστα, και για άλλα, είναι νωρίς.. Αν θα τα καταφέρει η όχι, κανείς κατά τη ταπεινή μου γνώμη δεν μπορεί να προβλέψει,Ένιωσα απλά σαν Ελληνίδα, θλίψη,για όλα αυτά και κυρίως,για τις επιθέσεις και τις ύβρεις, πού ήταν όπως φαίνεται τα προοίμιο για τη τελευταία πράξη, του έργου, στη σκηνή του θεάτρου του Πολιτικου Παραλόγου,,Γιατί η ανυπαρξία Πολιτικού Πολιτισμού, εν έτει 2023, σε μιά χώρα πού δίδαξε Πολιτισμό σην Ανθρωπότητα, είναι αναμφισβήτητο γεγονός, .Καί είναι το μόνο ερέθισμα για αυτή τη γραφή, ,με τη λογική σκέψη, ,ότι δικαιούμαι να λέγομαι σκεπτόμενος Άνθρωπος, φίλε Αναγνώστη.
{Παυλίνα Μπεχράκη }26-11-2023

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.