Με τα “υλικά” που χτίζεται η υποψηφιότητα Νίκα, ενεργοποιείται η αντισυστημική πλευρά Τατούλη

779

Διάβασα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την συνέντευξη που έδωσε ο “φερόμενος” υποψήφιος Περιφερειάρχης της ΝΔ Π. Νίκας ή αλλιώς ο “έχων κλειδώσει” το όνομά του στην λίστα των κεχρισμένων της ΝΔ για τις περιφερειακές εκλογές στην εφημερίδα “Πρώτο Θέμα”.Και τα γράφω όλα αυτά χωρίς καμία δόση ειρωνείας, αφού και εδώ ο δήμαρχος Καλαμάτας ξεκαθαρίζει πως θα είναι υποψήφιος όταν τον “ανακοινώσει” το κόμμα.

Και εδώ έχουμε την πρωτοτυπία, να μην δηλώνει πρώτα ο υποψήφιος την θέλησή του να κατέλθει στις προσεχείς εκλογές, και κατόπιν το όποιο κόμμα να δηλώνει την στήριξή του, όπως συνηθίζεται. Εδώ έχουμε μια “κομματική” πέρα για πέρα υποψηφιότητα, περιχαρακωμένη, που δεν αφήνει κανένα περιθώριο έστω άλλης κομματικής στήριξης.

Διαβάζουμε σε αυτήν την συνέντευξη την τοποθέτηση του δημάρχου περί πρωθυπουργίας Σαμαρά την οποία χαρακτηρίζει ευεργετική για την χώρα, με τεράστιο  έργο. Και εγω θυμάμαι εκείνον τον Σεπτέμβριο του 2016 την κόντρα που είχε ξεσπάσει μέσα στη πλημμυρισμένη Καλαμάτα ανάμεσα στον πρωην πρωθυπουργό και στον δήμαρχο, που έκανε τον πρώτο μέχρι και στο fb να γράψει για τις τεράστιες ευθύνες του δευτέρου, ενώ τοτε ο κ. Νίκας φώναζε πως για την έλλειψη των αντιπλημμυρικών ευθύνεται ο Μεσσήνιος πολιτικός.

Μια κόντρα που διανθιζόταν με ποικίλα περιστατικά όλα αυτά τα χρόνια, για να γυρίσει σελίδα , θεωρώντας πως “όλοι” ως δια μαγείας “ξεχνούν”.

Αντιλαμβάνεται κανείς, εαν οψέποτε αυτή η υποψηφιότητα ελάμβανε την εξουσία, πώς θα την διαχειριζόταν και ποιο προφίλ θα είχε;

Ενός διορισμένου απο την κυβέρνηση Περιφερειάρχη;

Ενός εκλεγμένου περιφερειακού κομματάρχη;

Περιμένουμε με ανυπομονησία τα χαρακτηριστικά της υποψηφιότητας Νίκα, γιατί δυστυχώς θα μπορούσαμε να τα διακρίνουμε και μέσα απο την αυτοδιοικητική του πορεία, αλλά ο ίδιος την μετάλλαξε “περιχαρακωμένος” απο αρχηγούς (2) και κομματικά εξαπτέρυγα.

Ο κ. Νίκας στην συνέντευξη του χαρακτηρίζει την πολιτική της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ καταστροφική, λησμονώντας προφανώς, την εκπεφρασμένη δημόσια τεράστια ικανοποίησή του, στον Αναπτυξιακό Συνέδριο της Τρίπολης , για όλες τις εξαγγελίες και δεσμεύσεις του πρωθυπουργού για την Μεσσηνιακή πρωτεύουσα.

Αλλά στην πολιτική όλα γίνονται…

Έτσι λοιπόν, θα τον δούμε πλάι στον αρχηγό της ΝΔ Κ.Μητσοτάκη τη Δευτέρα, στις πληγείσες περιοχές της Κορινθίας  απο τον Ζορμπά. Λέγεται πως έτσι θα ανακοινώσει τον κ. Νίκα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης,ως  τον υποψήφιο Περιφερειάρχη του.

Ο κ. Νίκας ,που αντί ως δήμαρχος της μεγάλης πρωτεύουσας της Πελοποννήσου, να στεκόταν όρθιος και στιβαρός στον θεσμικό του ρόλο,πλάι στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης , για να τον γνωρίσουν οι Κορίνθιοι, εκείνος αντιθέτως αποδεικνύει απο μόνος του, πως χρειάζεται ένα “στιβαρό” δεκανίκι για να την υποστηρίξει, αλλιώς δεν μπορεί να επιτελέσει ούτε μια περιοδεία εκτός των τειχών της γενέθλιας γης του.

Αλλιώς δεν θα μπορούσε ποτέ να κατέλθει υποψήφιος.

Πιστεύει κανείς πως αυτό θα προσθέσει θετικά στην “εικόνα” Νίκα;

Και αναφέρομαι στους πολίτες της Πελοποννήσου, της Κορινθίας, που έχουν βουλιάξει στη λάσπη, στην κοινωνία που έχει απαξιώσει την πολιτική και τους πολιτικούς απο την οικονομική ανέχεια,και για έναν λόγο παραπάνω:Διότι ακόμα δεν έχουν βρει την λύση για να μπορέσει η χώρα να ορθοποδήσει. 

Ποιον θα ελκύσει η εικόνα του “ανακοινωμένου” κ. Νίκα απο τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης;

Τους μόνους που μπορεί να ελκύσει  είναι το κλειστό κομματικό κονκλάβιο , δηλ των ενταγμένων στα όργανα, δηλ εκείνων που προσδοκούν το δικό τους προσωπικό όφελος και επιθυμούν απο τον Μητσοτάκη εκείνο το προσωπικό κατιτίς.Το υπόλοιπο κομματικό, το χορτασμένο απο ταξίματα, και απο αγώνες πολιτικούς, αυτοδιοικητικούς,ξέρει τι συμβαίνει, προβλέπει και αντιδρά, γι αυτό και οι “πρόωρες αποσχίσεις” θα φανούν οσονούπω.

Μην ξεχνάμε πως δεν απαντήθηκε ποτέ στους Περιφερειακούς συμβούλους που κλήθηκαν στην Πειραιώς το ερώτημα για ποιο λόγο το κόμμα δεν επιθυμεί να στηρίξει Τατούλη, και αυτό μεταφράστηκε απο πολλούς και μάλιστα όχι απο τους αναμενόμενους “μουτζαχεντιν” Τατουλικούς , ως μεγάλη προσβολή. 

Όλα τα παραπάνω οπωσδήποτε είναι πολύ μακριά απο την κοινωνία. Και η ΝΔ είναι πολύ μακριά απο την κοινωνία εαν πιστεύει πως έτσι θα πρέπει να μεταχειρίζεται τον θεσμο της Περιφερειακής αυτοδιοίκησης. Πως έτσι αντιλαμβάνεται την “αυτονομία” της. Αυτό το καινούργιο, που λέει ο πρόεδρος του κόμματος, είναι τόσο παλαιό και τόσο αποδοκιμασμένο, τόσο μακριά απο τους πολίτες, απο τις ανάγκες και το μέλλον τους.

Η συμπεριφορά αυτή αλλά και οι κινήσεις που θέλουν κομματάρχες να επανδρώνουν το ψηφοδέλτιο  ,τονώνουν την αντισυστημική πλευρά του Πέτρου Τατούλη.

Και όποιος γνωρίζει την πορεία του,αλλά και τις ευτυχείς στιγμές αυτής, ήταν όταν αυτή η πλευρά ενεργοποιήθηκε. 

Τότε ο Τατούλης έγινε ένα με την κοινωνία. Κι αυτό, οι επικριτές του  και στις προηγούμενες εκλογές ,αλλά και σε αυτές μέχρι στιγμής δεν το έχουν προσμετρήσει.

Επομένως, με τον κ. Νίκα δεν έχουμε τίποτα προσωπικό, έχουμε όμως με τα “υλικά” που χτίζεται αυτή η υποψηφιότητα.

Υλικά που η κοινωνία τα έχει ήδη προσπεράσει…

 

Τζένη Σουκαρά

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.