ΜΕ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΕΤΑΙ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

744

Γράφει η Παυλίνα Μπεχράκη
παυλίνα μπεχράκη

ΑΝ κατά τη ταπεινή μας γνώμη, φίλε Αναγνώστη, χρειάζεται κάτι, η Πατρίδα μας, από την αυγή ακόμα του νέου χρόνου, είναι τον διάλογο ,μεταξύ τω μειοψηφιών, που κυβερνούν τον τόπο μας, και των πλειοψηφιών που είναι η κοινωνία των Πολιτών,Να αποκτήσει δηλαδή ,ο σιωπηλός Λαός φωνή.,για την αποκατάσταση των αυτονόητων,που είναι κυρίως,μεταξύ των άλλων η τήρηση των νόμων της Πολιτείας από όλους.Και όταν λέμε να αποκτήσει φωνή ο Λαός,δεν ενοούμε να βγεί σους δρόμους,για να βρεί το δίκιο του, αλλά να δυνηθεί να εκπροσωποιηθεί, από άξιους ανθρώπους.Καί αυτό είναι δυνατόν να γίνει,όσο υπάρχει ένομη τάξη και αξίες. Αν αυτά τα δύο ισχύουν,και είναι αμετάκλιτα,τόσο πιό συντεταγμένη,και αποτελεσματική,και ειρηνική είναι η κοινωνία. Κάπου νομίζουμε, αυτό το ‘εχουσε χάσει εδώ και αεκετό διάστημα. Από τη πλευρά της πληροφόρησης, μαθαί νουμε καθημερινά πολλά και άσχημα πράγματα, που μας φοβίζουν. Ας ελπίσουμε λοιπόν, ότι το 2023 που που θα κληθεί ο Λαός να εκλέξει τους πληρεξούσιους του,να μιλήσει για τα αυτονόητα,να τα απαιτήσει,και κυρίως, για τη τήρηση των νόμων από όλους και τη εντιμότητητας,όλων των μειοοψηφιών, που αποφασίζουν για τις πλειοψηφίες,τον Ελληνα Λαό δηλαδή.
-ΑΣ ΠΑΡΟΥΜΕ όμως φίλε Αναγνώστη, τα πράγματα από την αρχή. Ή Δημοκρατία, αυτή που οι σοφοί πρόγονοί μας επέλεξαν,για να κυβερνήσουν την Αθήνα, και μεγαλούργησε,όπως ξέρουμε από τα διαβάσματά μας, χρειαζόταν για να λειτουργήσει τη φωνή των Πολιτών.την Εκκλησία του Δήμου.Μια Δημοκρατία όπου Γης,Στους σημερινούς Πολιτισμένους τόπους, κυβερνάται κατά πως πιστεύεται, από τις πλειοψηφίες .Καί μιλάμε στον πληθυντικό,γιατί δεν αρκεί μια πλειοψηφία που εξασφαλίζεται κάθε 4-5 χρόνια, με τη ψήφο του Λαού,’ετσι που η Κυβέρνηση που εκλέγεται,είναι για να κυβερνάει και να παρακολουθεί το έργο των Υπουργών της,αλλά υπάρχουν και χιλιάδες άλλες διαδικασίες, που καταλήγουν στην επιλογή,εκπροσώπων, ,για χιλιάδες ‘αλλα καθήκοντα,που πρέπει να φέρει σε πέρας μια οργανωμένη Πολιτεία.
-ΔΥΣΤΥΧΩΣ όμως,μπορεί η Πατρίδα μας για παράδειγμα,να έχει Δημοκρατία, να κυβερνάται κατά πλειοψηφία,αλλά στη πραγματικότητα,ο Λαός σιωπά,δεν έχει φωνή. Αλήθεια φίλε Αναγνώστη,
για ποιό θέμα, που απασχολεί το σύνολο της κοινωνίας μας, ,αλλά και κοινότητες,.πού νιώθουν ότι αδικούνται,κατάφορα,έχουν φωνή, ώστε να φανεί,πως και μετά τη κάλπη, η δρώσα κοινή γνώμη,και ο κάθε ενεργός Πολίτης,έχει κάποια δύναμη,,αν όχι να διατρανώσει την υπόστασή του, τη θέλησή του, τη βούλησή του, τουλάχιστον να μιλήσει,να διεκδικήσει, να απαιτήσει την αφαρμογή των νόμων, επί ίσοις όροις για όλους, δικαιοσύνη, και πάει λέγοντας?Τά αυτονόητα δηλαδή, για να δικαιούμαστε να μιλάμε για Δημοκρατία?Είναι από τον ήλιο φαηνότεροαπό τη γέννηση του νέου Κράτους, κυβερνούν,αυστηματικά μειοψηφίες της κομματικής αρεσκείας.και όχι πάντα αξιοκρατικα..Είναι αυτές οι μειωψηφίες,που χειρίζονται και διαχειρίζονται το Δημόσιο χώρο,και όχι πάντα με τον καλύτερο τρόπο,οι παντός καιρού. γι\αυτό φθάσαμε έδώ που φθάσαμε,ο Λαός να φυτοζωεί,να μιλάμε για καλάθι της νοικοκυράς και επιδοτήσεις για επιβίωση,και όχι για Ζωή….
-ΠΟΛΛΕΣ φορές αυτές οι μειοψηφίες αυθαιρετούν,υπόσχονται,εξαπατούν,τάζοντας λαγούς με πετραχίλια, ενώ συγχρόνως, ρίχνουν στις καλένδες, τα προβλήματα και τα δίκια του Λαού.Έτσι όσοι δουλεύουν,και δύσκολα τα βγάζουν πέρα, σιωπούν, φθάνουν στο σημείο να λένε , Οι άλλοι οι ανεργοι,και οι άεργοι, ζούν με επιδώματα,σιωπούν και αυτοί,γιατί έχουν αρκεστεί σε ένα κομμάτι ψωμί,Από την αντίπερα όχθη,οι μειοψηφίες της Εξουσίας,άλλοι δρούν κατά δύναμην, και άλλοι ολίγον ή πολύ πονηρούληδες,ή άλλοι ολίγον ή πολύ διεφθαρμένοι,απ’όλα έχει το περιβόλι μας, καταπατούν τα δικαιώματα των πλειοψηφιών, αρκεί να βολευτεί η κάστα τους.και φούρνος να μη καπνίσει.
– ΑΥΤΗ ΕΊΝΑΙ Η Ελληνική πραγματικότητα,που τη βλέπουμε καθημερινά μπροστά στα μάτια μας Ο καλύτερος δείκτης πως υπάρχει ελπίδα,να αλλάξουν τα πράγματα, τον νέο χρόνο,θα είναι κατά τη ταπεινή μας γνώμη,η διάθεση διαλόγου,όπως προείπαμε, και η η συνεισφορά θετικών επιχειρημάτων.ειδικά, για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, την ανασφάλεια των νέων ανθρώπων, της προφύλαξης της Παιδείας, σε όλα τα επίπεδα,την εμπέδωση της δημόσιας τάξης, την άμυνα της Πατρίδας μας,σε όλα τα μέτωπα,,και της διεθνούς μας θέσηςΑς ευχηθούμε, να έχουμε μιά καλύτερη ελπιδοφόρα χρονιά.Ας ευχηθούμε στο όνομα τους Λαού μας.Μόνο με τα αυτονόητα,Διευκολύνεται,η λειτουργία της Δημοκρατίας, και η ευτυχία της κοινωνίας,που θέλει λύσεις,και όχι ψευδαισθήσεις, και παραμυθιάσματα, αλλά όραμα, για μιά Πατρίδα ελεύθερη, και απροσκύνητη.
ΤΟ ΚΑΛΟ παράδειγμα ας το δώσουν οι μειοψηφίες που χειρίζονται την Εξουσία, και σίγουρα ο Λαός θα ακολουθήσει.Νά δει,για παράδειγμα, τη κατάργηση του νόμου περί περιορισμένης χρονικής, ευθύνης Υπουργών,Τήν εφαρμογή του νόμου δια βίου.Τή δίωξη όποιου Δημοσίου υπαλλήλου,κάνει τα στραβά μάτια,,για το συμφέρον του,από φόβο,ή με στόχο να ανεβεί στη ιεραρχία,και να είναι αρεστός Ή Πώληση δημόσια,εκείνης της επιχείρησης,που θα συλληθεί να ή να έχει στη δούλεψή του, Δημόσιο λειτουργό με θέση κλειδί.για άνοιγμα.στην άπληστη διαφθορά,Ή κατάργηση άσκησης,εκδοτικού, ή δημοδιογραφικού επαγγέλματος, όποιου καταδικάζεται,για παράνομο πλουτισμό.και πάει λέγονταςΑυτονόητα,εδώ και τώρα,προκειμένου να σεβαστούμε εμείς οι ίδιοι τη Πατρίδα,και να τη σέβονται και οι ξένοι,φίλοι δήθεν φίλοι,αλλά και εχθρί, που κάθε τόσο την πιάνουν στο στόμα τους και τη στολίζουν.Ωστε και η Δημοκρατία, επι τέους να θυμίσει,ότι έχει δύναμη,και λειτουργεί στη γενέθλια κατά πως της πρέπει!
[Παυλίνα Μπεχράκη 9-1-2023]

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.