Με αποσπασματικές κινήσεις θα θωρακιστούμε;

74

“Eίμαστε ένα κράτος που δεν ξέρει πού πάει” δήλωσε ο καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής και Εφαρμοσμένης Γεωλογίας του ΕΚΠΑ Ευθύμιος Λέκκας, αναφερόμενος στην ετοιμότητα της χώρας στην αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών.

Και βεβαίως έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα τα λόγια του κ. Λέκκα , αφού πλέον όλοι γνωρίζουμε πως δεν έχουν γίνει ασκήσεις ετοιμότητας και εκκένωση πόλεων, όπως βάζει ως βασική προυπόθεση ο καθηγητής.

Ο ίδιος κάλεσε Δήμους και Περιφέρειες να πάρουν πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση. «Για να γίνει μία άσκηση χρειάζεται μεγάλη ωριμότητα που πρέπει να προϋπάρχουν σε επίπεδο δήμου και περιφέρειας, ενώ είναι αναγκαίο να είναι ενημερωμένοι οι πολίτες». Είμαστε, κατέληξε, «ένα κράτος που δεν ξέρει που πάει».

Να αποδεχθώ λοιπόν την καλή θέληση κάποιων  αυτοδιοικητικών που ισχυρίζονται πως έχουν σχέδιο αντιμετώπισης των πυρκαγιών , πιστεύοντας βέβαια πως όλοι οι πολίτες θα πάνε στην σελίδα του δήμου για να βρουν την περιοχή τους και τον τόπο συνάντησης τους.Το αποτέλεσμα δεν θα είναι το αναμενόμενο, τους επισημαίνω.Καλό θα είναι να βρουν άλλους τρόπους μετάδοσης της σημαντικής πληροφορίας. 

Και φυσικά να δεχθώ ότι είναι  ευθύνη της πολιτείας η αντιμετώπιση σεισμών.Κι έτσι είναι!

‘Οταν όμως όλοι γνωρίζουν πως ο περίφημος Ξενοκράτης πρέπει να επικαιροποιηθεί ,και το ομολογούν και οι δήμαρχοι,  αφού μετά απο χρόνια έχουν αλλάξει τα δεδομένα , προσπαθείς ως αυτοδιοικητικός να κάνεις τα αυτονόητα. Πρώτα απο όλα να οργανωθείς ως δήμος. Να έχεις ένα σχέδιο το οποίο δεν είχες μέχρι τώρα (κακώς).Να ελέγξεις τα δημόσια κτίρια σου,τα σχολειά σου, το νοσοκομείο, τις υπηρεσίες.Έχουν ελεγχθεί; 

 

Ο κ. Λέκκας πάντως σε συνέντευξη που μας είχε δώσει προ ενός έτους είχε σημειώσει το πενιχρό ενδιαφέρον των δημάρχων της Κορινθίας στο θέμα αυτό.

Εν ολίγοις , καλές οι κινήσεις αλλά εξαιρετικά αποσπασματικές.

Τζ. Σουκ.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.