Κοινή διεκδίκηση Περιφέρειας , δήμων και αγροτών για τις αποζημιώσεις απο τις καταστροφές

103

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε χθες στην Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας με την παρουσία του Περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη και του αντιπεριφερειάρχη Πελοπίδα Καλλίρη και συμμετοχή των περιφερειακών συμβούλων, υπηρεσιακών παραγόντων, του δημάρχου Ανίβα Παπακυριάκου, αυτοδιοικητικών παραγόντων και εκπροσώπων αγροτικών συλλόγων και φορέων.

“Η συζήτηση κινήθηκε σε υψηλό επίπεδο” δήλωσε ο Πέτρος Τατούλης, τονίζοντας πως αποφασίστηκε να διεκδικήσουν μετά απο συνάντηση που θα προγραμματίσει ο Περιφερειάρχης με την ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης αλλά και Οικονομικών , την εξατομίκευση των ζημιών απο τον ΕΛΓΑ, να επιδοθεί άμεσα έτσι όπως προβλέπεται το 50% του μέσου όρου της υποτιθέμενης ζημιάς ως άμεση αντικαταβολή προκειμένου ενισχυθεί η οικονομία των αγροτών.

Παράλληλα τόνισε ο κ. Τατούλης την μεγάλη προσπάθεια που γίνεται σε συνεργασία με τους δήμους για τις υποδομές που έχουν υποστεί ζημιά.Η περιφέρεια έχει ήδη ζητήσει για τους οδικούς άξονες. Ενώ μαζί με τους δήμους θα γίνει προσπάθεια διεκδίκησης συγκεκριμένου ποσού για την αγροτική οδοποιία.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο κ. Τατούλης ξεκαθάρισε  σχετικά με την φημολογία των τελευταίων ημερών πως εαν είχαν κηρυχθεί οι περιοχές σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μπορεί τα πράγματα να ήταν καλύτερα για τους αγρότες μας, αυτό δεν θα βοηθούσε επι της ουσίας καθόλου την επίσπευση των αποζημιώσεων , καθώς η κήρυξη έκτακτης ανάγκης που δεν συντρέχουν λόγοι για να κηρυχθεί σύμφωνα με τον κανονισμό της πολιτικής προστασίας σ, θα ωφελούσε κυρίως τον ασφαλιστικό φορέα και όχι τον ασφαλισμένο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.