Καταργούνται οι διορισμένοι χωρικοί αντιπεριφερειάρχες;

117

Σύμφωνα με πληροφορίες με τον Κλεισθένη, τον αναθεωρημένο Καλλικράτη, θα καταργηθούν οι διορισμένοι χωρικοί αντιπεριφερειάρχες. Δηλαδή από τις προσεχείς εκλογές και οι χωρικοί αντιπεριφερειάρχες θα εκλέγονται.

Κατά την γνώμη μας αυτή η αλλαγή βρίσκεται προς την θετική κατεύθυνση ,αφού με την εξέλιξη αυτή ενεργοποιείται ένας θεσμικός  ρόλος που αυτή την στιγμή είναι «άνευρος» και «διακοσμητικός», ενώ δίνει και μια ευελιξία στην διοίκηση της Περιφερειακής αυτοδιοικησης , αφού ο Καλλικράτης  στον γ βαθμό αυτοδιοίκησης , έφερε συγκεντρωτισμό και δυσκαμψία στην Περιφέρεια.

Η εξέλιξη αυτή , εάν και εφόσον γίνει πραγματικότητα, σίγουρα δεν ικανοποιεί την Περιφερειακή αρχή, αφού  προ μηνών,  στο «άκουσμα» της εξεδήλωσε άμεσα τις αντιρρήσεις της και  μίλησε για απαράδεκτη «επιστροφή στο παρελθόν»  της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης.

Η εξέλιξη αυτή, βέβαια, εάν και εφόσον γίνει, δικαιώνει το αίτημα όλων των χωρικών αντιπεριφερειαρχών  της Περιφέρειας Πελοποννήσου,Καλλίρη – Γιαννακούρα- Τζανετέα- Χειβιδόπουλου- οι οποίοι ένωσαν την φωνή τους με άλλους  συναδέλφους τους στην επικράτεια και ζήτησαν να εκλέγονται από τον λαό.

Η εξέλιξη αυτή , θα βάλει σίγουρα στην κούρσα των εκλογών, νέα ονόματα που μέχρι ώρας έβλεπαν με προβληματισμό τον θεσμικό αυτό ρόλο.Ονόματα – εκπλήξεις!

Τζ. Σουκ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.