Κανονισμός καθαριότητας για… τα σκουπίδια;

32

49 ολόκληρες σελίδες με βούλες και δημαρχιακές υπογραφές αλλά πολύ αμφιβάλω εάν υπάρχει δημότης στην Κόρινθο , στον Καλλικρατικό δήμο Κορινθίων, που να γνωρίζει όχι την ύπαρξη του αλλά την ουσία και τις διατάξεις του!
Ο λόγος για τον κανονισμό καθαριότητας της πόλης. Εγκεκριμένος και ψηφισμένος από το Δημοτικό Συμβούλιο Κορίνθου, πεταμένος ωστόσο θα μου επιτρέψετε στον κάλαθο των αχρήστων!
Ποιος τον γνωρίζει;
Ποιος τον υλοποιεί;
Ποιος τον επιβάλει;

ΚΑΝΕΝΑΣ προφανώς αφού υπάρχουν παραδείγματα στην καθημερινότητα μας που το αποδεικνύουν περίτρανα!

Ας πάρουμε την σελίδα 40 (τι σας λέω τώρα) και το άρθρο 13.
Στην παράγραφο 1 λοιπόν γίνεται λόγος για εμπορική διαφήμιση εκτός πλαισίου και ειδικών θέσεων ή ρύπανση με εμπορικές αφίσες , φέιγ βολάν, συνθήματα και αεροπανό!
Τύπος και υπογραμμός ΔΕΝ είμαστε αφού τα αεροπανό είναι μόνιμα στην αερογέφυρα της Άργους ενώ η εμπορική διαφήμιση δίνει και παίρνει σε κολώνες , τζάμια κλειστών καταστημάτων και όπου αλλού ο καθένας κρίνει! Πρόστιμο 200 ευρώ έχει προβλέψει ο Δήμος , πλούσιοι θα είχαν γίνει εάν τα επέβαλλαν και τα εισέπρατταν δεδομένου ότι οι παραβάτες είναι εμφανέστατοι!!!

Παράγραφος 2 στο άρθρο 13. Αγγελτήρια κηδειών και μνημοσύνων. Πρόστιμο 200 ευρώ εάν εντοπίζονται εκτός διαμορφωμένων πλαισίων. Σε κολώνες , τζάμια κτλ. ΘΟΥ ΚΥΡΙΕ τέτοια δεν έχουμε στην πόλη, αλλά και να είχαμε πώς να τους βρεις;;;;(Το όνομα των γραφείων κηδειών που τα κολλά απλά.. αναγράφεται στο αγγελτήριο)

3 παράγραφος στο ίδιο άρθρο. Με πρόστιμο 200 ευρώ τιμωρείται η εγκατάλειψη υπολειμμάτων διαφημιστικού υλικού και η απαράδεκτη εμφάνιση διαφημιστικών ταμπλό. Προφανώς όλοι χρειαζόμαστε οφθαλμίατρο σ αυτήν την πόλη! Διότι και υλικό υπάρχει και δεν απομακρύνεται και πρόστιμα δεν επιβάλλονται! (αν επιβάλλονταν θα υπήρχε και συμμόρφωση, λέω εγώ τώρα!)

Ακόμα πιο… σοβαρά γίνονται τα πράγματα στο ίδιο άρθρο αλλά στην παράγραφο 4. Εδώ έχουμε πρόστιμο 400 ευρώ για την τοποθέτηση πλαισίων και διαφημίσεων σε κοινόχρηστους χώρους που δεν έχουν οριστεί! Όχι και πάλι όχι! Κανένα τέτοιο δεν υπάρχει στην πόλη!

Στα 500 ευρώ πρόστιμο ανεβαίνουμε αλλάζοντας άρθρο, πηγαίνουμε στο 14 και στην παράγραφο 1. Δεν επιτρέπεται λέει να ρυπαίνεις μνημεία, αγάλματα αρχαιολογικούς χώρους και δημόσιους χώρους και κτίρια. Στους δε παραβάτες καταλογίζονται και οι δαπάνες αποκαταστάσεις. Εδώ φυσικά δεν εννοούμε τα περιστέρια που αρέσκονται να «περιποιούνται» την Αφροδίτη και τον Πήγασο αλλά όλους εκείνους που κατά καιρούς έχουν βγάλει και βγάζουν μένος και ένστικτα σε προτομές, αγάλματα και κτίρια της πόλης χωρίς βεβαίως ποτέ να εντοπίζονται, ποτέ να πληρώνουν, ποτέ να αποκαθιστούν.

Τα παραπάνω αποτελούν αναφορά μονάχα σε μια σελίδα του κανονισμού καθαριότητας ο οποίος κατάφορα παραβιάζεται από τους πολίτες και επιδεικτικά δεν εφαρμόζεται από τους έχοντες την ευθύνη!

χ.τ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.