Καμπόσος ο Μακεδονομάχος!

983

Tης Τζένης Σουκαρά

Σε ταραχή βρίσκεται ο δήμαρχος Άργους Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος καθ’ όλη την διάρκεια των συνομιλιών για το θέμα των Σκοπίων, μετά την ασάφεια που επικρατεί σε σχέση με την κυβερνητική θέση στην διαπραγμάτευση, για το θέμα της ονομασίας.

Πληροφορίες θέλουν στο δημαρχιακό μέγαρο να επικρατεί αναβρασμός, ενώ στα υπόγεια να υφαίνονται λάβαρα με γαλάζια κλωστή όπου θα αναγράφεται πως η Μακεδονία είναι Ελληνική.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες υπάρχει και ένα λάβαρο τεραστίων διαστάσεων (δεν μπορώ να γίνω πιο συγκεκριμένη, αλλά για να σου δώσω να καταλάβεις, τεράστιο τόσο που να διακρίνεται στο μέγα πλήθος από τον τηλεοπτικό φακό) όπου θα αναγράφεται «Αργείτες απόγονοι του Αλεξάνδρου του Μέγα».

Αυτό το λάβαρο φέρεται να το κρατήσει ο δήμαρχος Δημήτρης Καμπόσος κατά την εμφάνισή του στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης ( για τον παππού του δεν θα πάει;) και κατόπιν θα το επιστρέψει στο δημαρχιακό Μέγαρο μετά σεπτής τελετής όπου σε αρχαία διάλεκτο θα εξηγήσει στο λαό του για το γαλάζιο αίμα που κυλά στις φλέβες του, αλλά δεν είναι επι της παρούσης καθ΄ότι θα επηρεάσει αυτό τις συνομιλίες και έχε γούστο να γίνει και καμιά στραβή!

Όμως θεωρείται δεδομένο πως ετοιμάζεται για την μάχη των μαχών, ράβεται για τις μεγάλες ιστορικές στιγμές που έρχονται και ως άλλος Μακεδονομάχος μετρά τους στρατιώτες του.

Έφερε το φλέγον θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο ,ζήτησε έκδοση ψηφίσματος για το μεγάλο εθνικό θέμα της προστασίας της Μακεδονίας για να συναντήσει την άρνηση Νικητόπουλου με το επιχείρημα πως «θα πρέπει να έχουμε εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση».

Τα είδε όλα ο Καμπόσος, τούτος εδώ σου λέει, νομίζει πως έχουμε να κάνουμε με την προστασία του Αργολικού κόλπου και τον παρέκαμψε με ένα λογίδριο που καταγράφηκε στα πρακτικά για τις επόμενες γενεές ..(τα έγραψες όλα γραμματέα;)

Ο Καμπόσος σηκώθηκε , ίσιωσε το κορμί του,και με βλέμμα αφηρημένο σαν να έβλεπε τους προγόνους να περνούν από μπροστά του (η χαρά του καμεραμαν) και συγκινημένος μίλησε για τον Ηρόδοτο και τον Καλλισθένη που κατέγραψαν την Αργειακή καταγωγή της δυναστείας του Φιλίππου.
Τι είπες τώρα; Οι σύμβουλοι κοιτάζονταν μεταξύ τους. Και πώς δεν έχουμε ακόμα φτιάξει καρφίτσες για το πέτο;

«Εμείς οι Αργείοι είμαστε η γενέτειρα της γενιάς της δυναστείας του Φιλίππου και του Αλεξάνδρου. Πρέπει να πάρουμε θέση»( ως δεύτερη σκέψη είναι: αχ μωρε να είχα ένα άλογο να το βροντοφώναζα εν τω μέσω της κεντρικής πλατείας να δεις πόρωση)

Κατόπιν τούτου, και μετά από τις συγκλονιστικές μαρτυρίες του δημάρχου ψηφίστηκε το ψήφισμα , το οποίο θα αποσταλεί στους 300 της βουλής, όχι για τίποτα άλλο, αλλά για ενίσχυση των γνώσεων τους –όπως είπε- και θα το τυπώσει με δικές του δαπάνες για να το μοιράσει την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη, όπου θα έχει και το λάβαρο, και θα το μοιράσει σε όλους τους Έλληνες που θα διαδηλώνουν εκεί ,υπέρ της Μακεδονίας.

Αντιλαμβάνεται κανείς ,αναγνώστη μου, την ιστορική στιγμή του δημάρχου, την πανελληνια αναγνώρισή του, την ταπείνωση που θα επιφέρει η βασιλική του καταγωγή στον Πατούλη και στους συν αυτώ συναδέλφους του, αλλά και πανελληνίως αφού τον βλέπω πρώτο θέμα στον Παπαδάκη…

Προτείνω δε, κατά την είσοδο του δημάρχου Άργους Μηκυνών στο συλλαλητήριο με το λάβαρο , να ηχεί από φορητό τρατζίστορ το παλαιό αλλά και συνάμα επίκαιρο σουξέ «Να μουν ο Μέγα Αλέξανδρος και να ήσουν η γοργόνα μου»
Υστερόγραφο:
• Το χρονογράφημα στηρίζεται σε αληθινά στοιχεία
• Ευχαριστούμε τον δήμαρχο που μας εμπνέει

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.