“Καμπανάκι” Σταυρέλη για τον Άσσο!

463

Αυτοψία στην ευρύτερη περιοχή του Άσσου πραγματοποίηση η “Πνοή Δημιουργίας” προκειμένου να διαπιστώσει την κατάσταση στην οποίαν βρίσκονται τα δίκτυα ύδατος της περιοχής. Αφορμή βεβαίως η πρόσφατη ισχυρή νεροποντή! Οι διαπιστώσεις, έτσι όπως καταγράφονται από τον επικεφαλής Νίκο Σταυρέλη είναι επικίνδυνες για την όλη περιοχή αφού σε νέα ενδεχόμενα φαινόμενα ελλοχεύει σοβαρότατος κίνδυνος πλημμύρας.

Το ζήτημα είναι σοβαρότατο και γι αυτό δίδονται από την πλευρά της Πνοής στην δημοσιότητα οι διαπιστώσεις έτσι όπως κατεγράφησαν:

  • κεντρικός αγωγός ΑΟΣΑΚ : Δεν λειτουργεί, έχει να καθαριστεί αρκετά χρόνια, η μόνη εργολαβία σε εξέλιξη είναι της Περιφέρειας. Από πλευράς Δήμου δεν υπάρχει σύμβαση με εργολάβο για παροχή βοήθειας.
  • ο κεντρικός υδραύλακας στη συμβολή με το χείμαρρο κοντά στα διοικητικά όρια με το Ζευγολατιό έχει φράξει και απαιτείται πολλή δουλειά για την αποκατάσταση προκειμένου το νερό να έλθει προς την Κόρινθο.
  • Οι υδραύλακες εντός της κοινότητας είχαν καθαριστεί από τα μπάζα, τα σκουπίδια, τα χορτάρια και τις φερτές ύλες αποκλειστικά με ευθύνη των αγροτών και των κατοίκων και με έξοδα δικά τους. Ο Δήμος δυστυχώς δεν έδωσε ούτε καν την πάγια προκαταβολή των 2.000 € στο Τοπικό Πρόεδρο να συμβάλει στα έξοδα αποκατάστασης. Φυσικά για έργο δε μιλάμε. Και δε φτάνει αυτό, παρά το γεγονός ότι έχει παρέλθει ένας περίπου μήνας, δεν έχει μαζέψει ακόμα τα μπάζα από τους δρόμους , με κίνδυνο να παρασυρθούν πάλι στους υδραύλακες σε νέα ισχυρή νεροποντή, που έρχεται τις προσεχείς ημέρες σύμφωνα με την ΕΜΥ, και να υπερχειλίσουν τα αυλάκια και να πλημμυρίσει το χωριό.
    “Κατά τα άλλα εξακολουθούμε και περηφανευόμαστε για το ταμειακό απόθεμα των 27. εκατομμυρίων” καταλήγει στην αναφορά του ο Νίκος Σταυρέλης επισυνάπτοντας φωτογραφικό υλικό…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.