Καλαμάτα: Προειδοποιούσε 15 χρόνια ότι κινδυνεύει το σπίτι της & επιβεβαιώθηκε

370

Σε σοβαρότατη καταγγελία προχώρησε κάτοικος της Αλαγονίας, η οποία εκθέτει τις Δημοτικές Αρχές των τελευταίων 15 ετών τουλάχιστον, αναφορικά με τις ζημιές που σημειώθηκαν πρόσφατα στο χωριό. Το σπίτι της συγκεκριμένης κατοίκου έχει υποστεί σημαντικές ζημιές πράγμα το οποίο επιβεβαίωσε το κλιμάκιο της ΔΑΕΦΚ που βρέθηκε τις προηγούμενες μέρες στο χωριό.

Τον Απρίλιο του 2003 η καταγγέλλουσα με εξώδικη όχλησή της προς το Δήμο Καλαμάτας ενημέρωσε τις αρμόδιες υπηρεσίες για παράνομες παρεμβάσεις στην περιοχή που βρίσκεται το σπίτι του (με την ανοχή του τότε κοινοτάρχη) οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα να δημιουργηθούν καθιζήσεις. Ζήτησε επίσης να γίνει άμεση παρέμβαση ώστε να διευθετηθεί η απορροή των όμβριων υδάτων στην περιοχή και ειδικά στον κοινοτικό δρόμο δίπλα από το σπίτι της, ώστε να αποφευχθούν νέες κατολισθήσεις, που απειλούσαν τη στατικότητα του οικήματος.

Δυστυχώς ούτε η τότε δημοτική αρχή αλλά και καμία από τις μετέπειτα δεν ανταποκρίθηκαν στο αίτημα της κατοίκου της Αλαγονίας, η οποία σε κάθε βροχόπτωση ζούσε με την αγωνία για το αν θα αντέξει το σπίτι της.

Και το ότι γνώριζαν οι δημοτικές αρχές για το πρόβλημα αποδεικνύεται ατράνταχτα τόσο από τη συγκεκριμένη καταγγελία, όσο και από παρόμοιες άλλων κατοίκων του χωριού που σύμφωνα με πληροφορίες είχαν επίσης επιδοθεί στο Δημαρχείο.

πηγή:aftodioikisi.gr

Σημ: Οι δημοτικές αρχές έχουν όνομα..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.