Και το… ΦΕΚ ψέματα λέει;

1008

Παράταση στις άδειες των αθλητικών χώρων από την Πολιτεία για ένα ακόμα έτος δόθηκε στις 31/8/2018. Δημοσίευμα της 6ης του Σεπτέμβρη εγκαλούσε τον Moria παραλείποντας να δημοσιεύσει το ΦΕΚ!  

 

Η υπομονή είναι αρετή το ξέρουν όλοι! Εκείνο που δεν ξέρουν όλοι είναι να… κάνουν! Ο MoriasNews και η υπογράφουσα στις 4 του Σεπτέμβρη φιλοξένησαν δηλώσεις του Αντιπροέδρου του ΚΕΠΑΠ του Δήμου Κορινθίων κ.Παναγιώτη Μεταξά για το ζήτημα των αδειών των αθλητικών χώρων και το κατά πόσον οι αγώνες των σωματείων είναι «στον αέρα» όπως υποστήριζαν δημοσιεύματα! Ο κ.Μεταξάς λοιπόν είχε ευθαρσώς δηλώσει πως η διαδικασία έκδοσης νέων αδειών είναι σε εξέλιξη από τις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου – μετά την μεταβίβαση της ευθύνης σε αυτές από την περιφέρεια η οποία την κατείχε μέχρι και πέρυσι- και πως δεν υπάρχει ζήτημα για τα σωματεία αφού οι άδειeς βρίσκονταν εν ισχύ έως και τον Οκτώβριο μήνα (Θυμηθείτε το δημοσίευμα εδώ)

  • Το ΚΕΠΑΠ με 2 έγγραφα του προς τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου τον Ιούνιο και τον Σεπτέμβριο μήνα ζητούσε την ολοκλήρωση των διαδικασιών αδειοδότησης, αρμοδιότητα που μεταπήδησε στους Δήμους από την Περιφέρεια την φετινή χρονιά και με τις καθυστερήσεις να φαντάζουν φυσιολογικές αφού το αντικείμενο ήταν “ξένο”

 

Τόσο ο Αντιπρόεδρος του ΚΕΠΑΠ όσο και ο Morias 2 ημέρες μετά κατηγορήθηκαν για ψέυδη, μάλιστα υπήρχε και έγκληση στον Moria  να ζητήσει συγνώμη! Η έγκληση συνοδευόταν από έγγραφο της ΕΠΣ την 29/8/18 με αποδέκτες όλους τους δήμους της Κορινθίας και περιεχόμενο την παράκληση να εκδοθούν οι άδειες των αθλητικών χώρων δεδομένης της ευθύνης που έφεραν πλέον , παράκληση η οποία συνοδευόταν από την αναφορά στο ΦΕΚ 3568/2017 βάση του οποίου η παράταση ισχύς των αδειών ολοκληρωνόταν στις 31/8/2018(Το οτι η ΕΠΣ ζητούσε 2 ημέρες πριν να λήξουν οι άδειες τις ενέργειες και ΌΧΙ νωρίτερα, είναι στην κρίση όλων…)  και από ένα δεύτερο έγγραφο , το ΦΕΚ του Υπουργού Αθλητισμού – λέει ο συντάκτης αν και αυτή η χώρα διαθέτει μόνο υφυπουργό Αθλητισμού-  στο οποίο οι δήμοι καλούνταν να ενεργήσουν για τα δέοντα αφού η παράταση ισχύος έληγε στις 31/8/2018!

 

Η δε επισήμανση του συντάκτη – άκρως δημοσιογραφική- ήταν για «ανόητο μίσος που τυφλώνει» και για «αλήθεια που δεν μπορεί να κρυφτεί»! Ο Morias αντιπαρέρχεται τους χαρακτηρισμούς και εστιάζει στην ουσία στηλιτεύοντας την επιλογή ή την παράλειψη στο εν λόγω δημοσίευμα να περιληφθεί ένα ακόμα έγγραφο , το ΦΕΚ 3727 του 2018 το οποίο και δίδει νέα παράταση στις ισχύουσες άδειες έως τις 31/8/2019!

 

 

Το ΦΕΚ  φέρει ημερομηνία 31/8/2018 και υπογράφεται από τους Υπουργούς Εσωτερικών Αλέξανδρο Χαρίτση, Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλης, Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Γιώργο Χουλιαράκη και τον Υφυπουργό (όχι Υπουργό όπως εσφαλμένα αναφέρεται) Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη. Είναι σαφές λοιπόν πως στις 6 Σεπτεμβρίου που δημοσιεύτηκε το εν λόγω άρθρο, με τις αυτές αναφορές και τις  εγκλήσεις περί συγγνώμης προς τον Moria, το νέο ΦΕΚ ΕΙΧΕ εκδοθεί!

Τα γήπεδα είχαν άδεια!

Ο Αντιπρόεδρος του ΚΕΠΑΠ δικαιώθηκε ( ως ο καθήλην αρμόδιος για το ζήτημα είχε ρωτηθεί απο εμάς και αμφισβητηθεί από έτερους)

Το δημοσίευμα ήταν αβάσιμο!

ΥΓ: Κακός σύμβουλος η βιασύνη, τον τελευταίο μήνα έχει οδηγήσει σε 2 ατοπήματα σοβαρά. Θα υπάρξει και τρίτο ;

 

Χριστίνα Τσιορωτά

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.