Η Πελοπόννησος “γεννά” θησαυρούς” – Ξενάγηση Τατούλη στην ανασκαφή της Τενέας

471

Την ευκαιρία να περιηγηθεί στην ανασκαφή της Τενέας και να ενημερωθεί για την εξέλιξη και τα ευρήματά της είχε χθες το απόγευμα την ευκαιρία ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης. Η ξενάγηση – ενημέρωση έγινε από την υπεύθυνη της ανασκαφής κ.Έλενα Κόρκα έναν άνθρωπο που όπως ο ίδιος ο Περιφερειάρχης έχει πει «Χαίρομαι ιδιαίτερα για το έργο της κας Έλενας Κόρκα, η οποία ήταν βασική μου συνεργάτης και στο Υπουργείο Πολιτισμού και με την οποία για πρώτη φορά ενεργοποιήσαμε την πολιτιστική διπλωματία και την αντιμετώπιση της αρχαιοκαπηλίας με επιστροφή πολλών σημαντικών μνημείων, κατακτήσεις τις οποίες σφετερίστηκαν όπως συνήθως γίνεται, οι επόμενες πολιτικές ηγεσίες».

Τον Περιφερειάρχη συνόδευαν οι σύμβουλοι Γιώργος Πετρίτσης, Θανάσης Γκίκας και Απόστολος Παπαφωτίου ενώ βρέθηκαν στον χώρο γι αυτήν την ενημέρωση τόσο οι τοπικοί Πρόεδροι Χιλιομοδίου Δημήτρης Μπίτζιος και  Ξυλοκέριζας  Νίκος Κίννας όσο και ο Δημοτικός Σύμβουλος Κορινθίων Χρήστος Χασικίδης.

Η κυρία Κόρκα, πέρυσι σε μια ανάλογη επίσκεψη του Περιφερειάρχη είχε δηλώσει: «Η ανασκαφή κάθε χρόνο μας φέρνει καινούργια ευρήματα, που μας εμπλουτίζουν τη γνώση μας στη διεθνή βιβλιογραφία και αποτελούν πόλο έλξης για φοιτητές, εμπειρογνώμονες, που συμμετέχουν στην ανασκαφή μας από πολλά Πανεπιστήμια και από πολλά μέρη του κόσμου.

Είμαστε ευγνώμονες στην Περιφέρεια για τη στήριξή της και σε όλους τους ανθρώπους που στηρίζουν την προσπάθειά μας. Θέλουμε να κάνουμε το καλύτερο και να ενημερώνουμε το ευρύ κοινό, ώστε να αυξήσουμε την επισκεψιμότητα τόσο του αρχαιολογικού χώρου, όσο και της περιοχής. Θεωρούμε ότι και στο μέλλον θα βρούμε ακόμα καλύτερα ευρήματα. Ήδη με το υλικό που έχουμε συγκεντρώσει έχουμε τον πυρήνα του πρώτου μουσείου το οποίο κάποτε θα μπορούσε να ιδρυθεί στο χώρο αυτό.”

Η πρόσφατη εκδήλωση στην Τενέα απέδειξε τα λεγόμενα της κ.Κόρκα αφού παρουσιάστηκαν νέα ευρήματα και ανακοινώθηκε πως πολύ σύντομα θα υπάρξει και μια είδηση η οποία θα προκαλέσει μεγάλη έκπληξη και αφορά βεβαίως ευρήματα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.