Η οπισθοχώρηση της Αρκαδίας και το timing ! (video)

196

Και ενώ οι επίσημες ανακοινώσεις για την «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ 2018» έχουν βγει, έρχεται η ανακοίνωση της απόφασης του ΔΣ του Επιμελητηρίου Αρκαδίας να ταράξει  τα -ήδη ταραγμένα -νερά της όλης προσπάθειας, απόφαση η οποία μιλά για ενέργεια που δεν πληροί τις προϋποθέσεις της EXPO όπως αυτές καθορίστηκαν πριν από 2 χρόνια αλλά και για απόσυρση της συν διοργάνωσης! O χρόνος λήψης της απόφασης δημιουργεί αρκετά ερωτηματικά δεδομένου ότι μέχρι και την προηγουμένη της απόφασης ουδεμία ένσταση επίσημα δεν είχε κατατεθεί, μάλιστα στην τελευταία συνάντηση των 7 Επιμελητηρίων στην Κόρινθο είχε ανακοινωθεί από τον Πρόεδρο της Κορινθίας πως “προχωράμε ενωμένοι”.

Για την τάξη των πραγμάτων να αναφερθεί πως σ εκείνη την συνάντηση οι εκπρόσωποι επιμελητηρίων είχαν θέσει ζητήματα που αφορούσαν τον όρο expo , την φιλοξενία στον υπαίθριο χώρο του λιμένος αλλά και την κατασκευή με τέντα. Σε όλα αυτά, σύμφωνα με τις δηλώσεις Πιτσάκη στον Moriasnews  τότε, δόθηκαν εξηγήσεις επαρκείς, εξηγήσεις  οι οποίες οδήγησαν στην συμφωνία της διεξαγωγής του εγχειρήματος και σε σύμπνοια! Κατεγράφη δε το επιχείρημα από την πλευρά δυο επιμελητηρίων «αν δεν δοθεί έγκριση για υλοποίηση σε υπαίθριο χώρο στην Κορινθία, εμείς δεν θα μπορέσουμε να διεκδικήσουμε την διοργάνωση διότι δεν διαθέτουμε στεγασμένο χώρο» . Στην κατεύθυνση του περιφερειακού χαρακτήρα της  έκθεσης λοιπόν και όχι στην φιλοξενία της ΜΟΝΟ  στους νομούς που διαθέτουν τέτοιους χώρους, οι 7 έδωσαν τα χέρια και οι διαδικασίες προχώρησαν!

Πολλάκις, και από το Moriasnews, έχει κληθεί ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας να τοποθετηθεί ωστόσο επέλεξε να μην το κάνει επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά με την σιωπή του τα όσα δημόσια ανακοίνωνε ο Πρόεδρος της Κορινθίας.

Σήμερα , με μια απόφαση του ΔΣ, διαφοροποιείται, οριοθετεί την δράση ως έτερη από την Έκθεση των 7 Επιμελητηρίων και ουσιαστικά την υποβαθμίζει κάνοντας λόγο για δράση του Επιμελητηρίου Κορινθίας την οποία βέβαια «θερμά θα υποστηρίξει ως Επιμελητήριο»

 

Λέει μεταξύ άλλων η απόφαση : «Για την διοργάνωση της «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO» σε όποια πόλη της Πελοποννήσου αποφασιζόταν, είχαν τεθεί από τα Επιμελητήρια της Πελοποννήσου κάποιες συγκεκριμένες ελάχιστες προδιαγραφές, οι οποίες προβλέπονται και τυπικά για να επιτρέπεται η χρήση των όρων «Έκθεση» και «EXPO».Η Εκθεσιακή Δραστηριότητα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ 2018» δεν πληροί αυτές τις ελάχιστες προϋποθέσεις που από κοινού είχαν συμφωνήσει και τα 7 Επιμελητήρια της Πελοποννήσου. Για το λόγο αυτό το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Αρκαδίας αποφάσισε ομόφωνα ότι δεν θα είναι συνδιοργανωτής της Εκθεσιακής Δραστηριότητας «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ 2018».  Υποστηρίζει όμως θερμά αυτήν την εκθεσιακή προσπάθεια του Επιμελητηρίου Κορινθίας…

Η απόφαση δημιουργεί ερωτήματα στα οποία ο Πρόεδρος και το ΔΣ θα πρέπει να απαντήσου για την τάξη των πραγμάτων.

  • Τι άλλαξε από εκείνη την συνάντηση έως και την απόφαση του ΔΣ του Επιμελητηρίου της Αρκαδίας προχθές;
  • Οι όροι και οι προϋποθέσεις που επικαλείται η απόφαση δεν υφίστανται τότε;
  • Γιατί η ένσταση και αποχώρηση δεν έγινε τότε αλλά υπήρξε συμφωνία;
  • Εφόσον οι όροι και οι προυποθέσεις «εξαιρούν» την Κορινθία από την διοργάνωση της “ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO”  ίδια τύχη θα έχουν και τα επιμελητήρια που ήδη έχουν δηλώσει πως δεν διαθέτουν στεγασμένο χώρο φιλοξενίας της;
  • Θα δούμε μια μόνιμη έκθεση των 7 Επιμελητηρίων της Γεωγραφικής Πελοποννήσου σε Τρίπολη – Άργος ενδεχομένως και Καλαμάτα;

Τα γεγονότα – αν επίσημη τοποθέτηση δεν υπάρξει – στην πορεία του χρόνου θα δώσουν εκείνα τις απαντήσεις…

Χριστίνα Τσιορωτά

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.