Η οικογένεια Μπούφη κράτησε “ζωντανό” το έθιμο του τσικνίσματος στην καρδιά της Κορίνθου

218

Της Χριστίνας Τσιορωτά

Μια κρίση την εντόπιζες είναι η αλήθεια! Περασμένα μεγαλεία οι ψησταριές έξω από κάθε κατάστημα της πόλης, είναι βλέπεις και αυτή η στεναχώρια που μας έχει πλακώσει , είναι όμως και το ότι δεν έχουμε ακόμα ξεπεράσει τα Χριστουγεννιάτικα και πρωτοχρονιάτικα τραπέζια, αν θες και τις πίτες που σωρηδόν κόβονται!
Σε κάθε περίπτωση όμως τσικνίσαμε , έτσι γιατί είμαστε λαός του εθίμου και των παραδόσεων πόσο δε μάλλον όταν συνοδεύεται από φαγητό, κρασάκι και μουσική!

Ο πυρήνας εντοπίστηκε στην γωνία της Κύπρου με την Ερμού ! Η ψησταριά είχε την υπογραφή της οικογένειας Μπούφη. Ψήστης ο πατήρ Μάκης Μπούφης που παρ ότι επιχειρηματικά έχει αφήσει τα ηνία στα παιδιά του, στο ψήσιμο είχε τον πρώτο λόγο, είναι βλέπεις και η εμπειρία! Παρακείμενα και υπεύθυνοι για τα λοιπά, το κρασάκι, την μουσική και την καλή διάθεση ο ξάδερφος Γιάννης και ο υιός Βαγγέλης οι οποίοι έδωσαν στον moriasnews.gr το καλύτερο χαμόγελο τους! . Η οικογένεια Μπούφη η αλήθεια είναι κράτησε “ζωντανό” το έθιμο στην καρδιά της Κορίνθου αφού ψησταριές δεν εντοπίστηκαν σε άλλα σημεία.

Σε επίπεδο φορέων μετά την γνωστοποίηση πως ο Εμπορικός σύλλογος δεν θα πραγματοποιήσει το τσίκνισμα της ημέρας, δράση ανέλαβαν η ΟΕΒΕ , το Επιμελητήριο και άλλοι φορείς ώστε η τσίκνα από το αίθριο της δημοτικής αγοράς να καταλάβει την πόλη, όπως και έγινε! «Δεν μπορούσαμε να μην πραγματοποιήσουμε το έθιμο και φέτος και μάλιστα σ έναν χώρο τέτοιο όπως είναι η δημοτική αγορά της πόλης τον οποίον επιδιώκουμε να ξαναζωντανέψουμε» δήλωσε στο moriasnews.gr η Πρόεδρος της ΟΕΒΕ Μαρίνα Ταουξίδη!

Σε κάποιους βέβαια η ημέρα ήταν ιδιαιτέρως πικρή αφού συνδυάστηκε με κλήσεις και πρόστιμα εκ τροχαίας η οποία με πολυπληθή κλιμάκια της δεν άφησε γωνιά της πόλης που να μην ελέγξει!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.