Διαχειριστής

Η οικογένεια Μπούφη κράτησε “ζωντανό” το έθιμο του τσικνίσματος στην καρδιά της Κορίνθου

Η οικογένεια Μπούφη κράτησε “ζωντανό” το έθιμο του τσικνίσματος στην καρδιά της Κορίνθου
Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page

Της Χριστίνας Τσιορωτά

Μια κρίση την εντόπιζες είναι η αλήθεια! Περασμένα μεγαλεία οι ψησταριές έξω από κάθε κατάστημα της πόλης, είναι βλέπεις και αυτή η στεναχώρια που μας έχει πλακώσει , είναι όμως και το ότι δεν έχουμε ακόμα ξεπεράσει τα Χριστουγεννιάτικα και πρωτοχρονιάτικα τραπέζια, αν θες και τις πίτες που σωρηδόν κόβονται!
Σε κάθε περίπτωση όμως τσικνίσαμε , έτσι γιατί είμαστε λαός του εθίμου και των παραδόσεων πόσο δε μάλλον όταν συνοδεύεται από φαγητό, κρασάκι και μουσική!

Ο πυρήνας εντοπίστηκε στην γωνία της Κύπρου με την Ερμού ! Η ψησταριά είχε την υπογραφή της οικογένειας Μπούφη. Ψήστης ο πατήρ Μάκης Μπούφης που παρ ότι επιχειρηματικά έχει αφήσει τα ηνία στα παιδιά του, στο ψήσιμο είχε τον πρώτο λόγο, είναι βλέπεις και η εμπειρία! Παρακείμενα και υπεύθυνοι για τα λοιπά, το κρασάκι, την μουσική και την καλή διάθεση ο ξάδερφος Γιάννης και ο υιός Βαγγέλης οι οποίοι έδωσαν στον moriasnews.gr το καλύτερο χαμόγελο τους! . Η οικογένεια Μπούφη η αλήθεια είναι κράτησε “ζωντανό” το έθιμο στην καρδιά της Κορίνθου αφού ψησταριές δεν εντοπίστηκαν σε άλλα σημεία.

Σε επίπεδο φορέων μετά την γνωστοποίηση πως ο Εμπορικός σύλλογος δεν θα πραγματοποιήσει το τσίκνισμα της ημέρας, δράση ανέλαβαν η ΟΕΒΕ , το Επιμελητήριο και άλλοι φορείς ώστε η τσίκνα από το αίθριο της δημοτικής αγοράς να καταλάβει την πόλη, όπως και έγινε! «Δεν μπορούσαμε να μην πραγματοποιήσουμε το έθιμο και φέτος και μάλιστα σ έναν χώρο τέτοιο όπως είναι η δημοτική αγορά της πόλης τον οποίον επιδιώκουμε να ξαναζωντανέψουμε» δήλωσε στο moriasnews.gr η Πρόεδρος της ΟΕΒΕ Μαρίνα Ταουξίδη!

Σε κάποιους βέβαια η ημέρα ήταν ιδιαιτέρως πικρή αφού συνδυάστηκε με κλήσεις και πρόστιμα εκ τροχαίας η οποία με πολυπληθή κλιμάκια της δεν άφησε γωνιά της πόλης που να μην ελέγξει!

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.