Η Κόρινθος συζητά: Χρειάζεται η Ελλάδα Πολιτιστική Διπλωματία;

1411

Πριν από λίγες ημέρες ο Morias είχε φιλοξενήσει συνέντευξη του Διευθυντή του Ινστιτούτου Πολιτιστικής Κληρονομιάς στην Κορινθία κ.Αριστοτέλη Παπαμετζελόπουλου με στόχο να γνωρίσουν οι Κορίνθιοι το Ινστιτούτο, τους λόγους ίδρυσης τους, τους στόχους του.  ( Θυμηθείτε την συνέντευξη εδώ )

Σε αυτήν την συνέντευξη υπήρξε αναφορά στο παράρτημα της Κορινθίας, στην δική του παρουσία και δράση με τον κ.Παπαμετζελόπουλο να μιλά για μια εκδήλωση η οποία θα υλοποιείτο στις 3 Μάιου στην πόλη. Αυτή η εκδήλωση ανακοινώθηκε λοιπόν και πραγματεύεται το ερώτημα “ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ;”

Το Ινστιτούτο ορμώμενο από την παραδοχή πως “Στη σύγχρονη εποχή της παγκοσμιοποιημένης οικονομίας, της ιδεολογικής και οικονομικής επικράτησης των υπερδυνάμεων αλλά και των ισχυρών περιφερειακών δρώντων, η ελληνική πολιτιστική διπλωματία έρχεται να διαδραματίσει το δικό της ρόλο σε αυτό το «παγκόσμιο γίγνεσθαι»” θέτει το ερώτημα ευρέως , αναζητά απαντήσεις και σας καλεί να μετάσχετε!

Η εκδήλωση λαμβάνει χώρα αύριο Πέμπτη 3 Μαΐου 2018 στις 19:00  και φιλοξενείται  στο Τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής, Αμφιθέατρο (1ος όροφος), οδός Δαμασκηνού & Κολοκοτρώνη.

 

 

 

Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν διακεκριμένοι ομιλητές, οι οποίοι με το γνωστικό υπόβαθρο και το αναγνωρισμένο κύρος τους, θα θίξουν σημαντικά ζητήματα σχετικά με το αν χρειάζεται η Ελλάδα πολιτιστική διπλωματία. Παρακάτω ακολουθεί το πρόγραμμα της εκδήλωσης:

 

  1. Χαιρετισμός και Εισήγηση με θέμα: “Η πολιτιστική διπλωματία – Η χρήση της από περιφερειακές δυνάμεις και μη κρατικούς δρώντες”.

Αριστοτέλης Παπαμετζελόπουλος, Διευθυντής Παραρτήματος Κορινθίας

 

  1. “Πολιτιστική Διπλωματία: Η άσκηση εξωτερικής πολιτικής με άλλα μέσα”.

Πέτρος Καψάσκης, Ιδρυτής και Πρόεδρος Ε.Ι.Π.Δ

 

  1. “Πολιτισμός: Δίκαιο και Ηθική. Ποιες οι πολιτικοδιοικητικές δομές που μπορούν να υπηρετήσουν την ελληνική πολιτιστική παράδοση”.

Αντώνης Μακρυδημήτρης, Καθηγητής Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών

 

  1. Ο πολιτισμός της Κορίνθου ως μέσο πολιτιστικής διπλωματίας”.

Μαλβίνα Αλεξοπούλου, Αρχαιολόγος

 

  1. “Ο ρόλος των μουσείων ως γέφυρα του παρελθόντος με το παρόν”.

Τόνια Τζαναβάρα, Προϊσταμένη Πολιτισμού στο Κέντρο Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος Κορινθίας

 

Το συντονισμό της εκδήλωσης έχει αναλάβει ο Γιώργος Παλαμάρης, Δημοσιογράφος.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.