Η κόντρα…μόλις ξεκίνησε και μάλλον θα κρατήσει

119

Ξεκινά από αύριο Τρίτη το τριήμερο συνέδριο Δημάρχων και Περιφερειαρχών με αντικείμενο συζήτησης το νέο νομοσχέδιο για την τοπική αυτοδιοίκηση και μάλλον τα πράγματα δεν φαίνεται να είναι και τόσο καλά όσον αφορά τις σχέσεις των αιρετών με το υπουργείο και συγκεκριμένο με τον υπουργό Π. Σκουρλέτη. Ο τελευταίος σε συνέντευξή του δήλωσε ουσιαστικά ότι δεν δέχεται τη δίμηνη διαβούλευση που πρότεινε η ΚΕΔΕ και το κλίμα αρχίζει να γίνεται εκρηκτικό.

Μετά τα «βαφτίσια» του νέου Καλλικράτη με το όνομα αυτού… «Κλεισθένης», άρχισαν να εκδηλώνονται –φανερά πια- οι πρώτες αντιδράσεις, όχι βέβαια για την ονοματοδοσία, αλλά κυρίως για άλλα θέματα που αφορούν στην ουσία του νομοσχεδίου και σε επιμέρους θέματα όπως για παράδειγμα τον ακριβή ρόλο της απλής αναλογικής, η οποία ακόμα δεν έχει ξεκαθαριστεί αν θα είναι νοθευμένη η ανόθευτη, δηλαδή με «ολίγες επιπλέον δικλείδες» κυβερνησιμότητας.

Η μείωση της θητείας των αιρετών είναι ένα σοβαρό θέμα όπως και ο μέγιστος αριθμός θητειών, με κανένα από τα δύο ακόμα να μην έχει ξεκαθαριστεί ούτε καν από διαρροές, αφού το ίδιο το νομοσχέδιο ΘΑ παρουσιαστεί τις επόμενες εβδομάδες.

Με απλά λόγια, καταλαβαίνει εύκολα κανείς, ότι η κόντρα αιρετών και υπουργείου μόλις ξεκινά. Και μάλλον θα διαρκέσει πολύ…

Γ. Ρουμελιώτης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.