Η Κορινθία αρχίζει τον Πελοποννησιακό Πόλεμο για τα σκουπίδια!

34

Με την υπογραφή τους 9 αιρετοί- με επικεφαλής τον αντιπεριφερειάρχη Π.Καλλίρη- κατακεραυνώνουν το Δήμαρχο Κορινθίων για την αντίθεσή του στην ολοκληρωμένη διαχείριση και όχι μόνο

Εγκαταλείπουν τον κλεφτοπόλεμο των τελευταίων μηνών οι αιρετοί της Κορινθίας και με ολομέτωπη πια επίθεση καταλογίζουν στο Δήμαρχο της Κορίνθου εμπάθεια και επικίνδυνη συμπεριφορά κατά της υγείας των δημοτών του!

Οι Περιφερειακοί σύμβουλοι με επικεφαλής τον Αντιπεριφερειάρχη Πελοπίδα Καλλίρη (όλοι τους βεβαίως εκλεγμένοι με τον Πέτρο Τατούλη) υπογράφουν ένα σκληρό για τον Αλέξανδρο Πνευματικό κείμενο, κείμενο που εκπορεύεται από την στάση και τη θέση του Δημάρχου στο ζήτημα των απορριμμάτων! Ο τρόπος έκφρασης των αιρετών δεν αφήνει πλέον περιθώρια ούτε ομόνοιας ούτε συνεννόησης, ξεκάθαρα επιχειρούν να απομονώσουν το Δήμαρχο Κορίνθου (σημειώνουν πως μόνο εκείνος αντιτίθεται στην συνολική διαχείριση) αλλά και να βάλουν ανάχωμα στον δικό του σχεδιασμό – ο οποίος κατά τον ίδιο το Δήμαρχο προχωρά- αλλά για τους συμβούλους που υπογράφουν την ανακοίνωση τελεί υπό αμφισβήτηση έγκρισης εκ δημοτών πράγμα το οποίο διαθέτει ο σχεδιασμός της Περιφέρειας.

Ο Πόλεμος είναι βέβαιο ξεκίνησε και ξεκίνησε από την Κόρινθο! Οι Περιφερειακοί παρέταξαν πρώτοι τις δυνάμεις τους ωστόσο είναι βέβαιον πως ο Δήμαρχος Κορινθίων δεν θα επιλέξει την αμυντική στάση! Αν κανείς σκεφτεί πως στην ανακοίνωση οι περιφερειακοί επαναφέρουν και τα κέντρα κοινότητας (για να οποία έχουν δοθεί απαντήσεις) τότε εύκολα καταλαβαίνει κανείς πως ο πόλεμος είναι πολυεπίπεδος και οι μάχες που θα διαδραματιστούν πολλές!

Ποιες θα είναι παράπλευρες απώλειες και ποιος ο άμαχος πληθυσμός που θα υποστεί τις συνέπειες; Δυστυχώς θα το δούμε στην πράξη!

Η ανακοίνωση των 9

Η χώρα απαιτεί περισσότερο από ποτέ υπευθυνότητα, σύνεση και ουσιαστική πολιτική συναίνεση, και όχι τον προσφιλή σε ορισμένους λαϊκισμό, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα των πολιτών.
Δυστυχώς ο Δήμαρχος Κορινθίων δεν δείχνει να αντιλαμβάνεται τις απαιτήσεις των καιρών και έχει επιλέξει, σχεδόν αποκλειστικά, να καταφέρεται εναντίον του έργου της Περιφέρειας Πελοποννήσου, σε σημείο που αγγίζει τα όρια της εμμονής και της εμπάθειας.
Αποτέλεσμα αυτής του της στάσης είναι οι δημότες του να αντιμετωπίζουν σοβαρούς κινδύνους δημόσιας υγείας, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την παράνομη χωματερή στο Χιλιομόδι που καίγεται για πολλές μέρες, και με αποκλειστική δική του ευθύνη να έχει αποκλειστεί η Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας από τις παρεχόμενες κοινωνικές υπηρεσίες των Κέντρων Κοινότητας.
Του δηλώνουμε για ακόμα μια φορά ότι είμαστε αυστηρά προσηλωμένοι στη θεσμική μας ευθύνη και στο έργο μας, όπως άλλωστε πολύ καλά γνωρίζει ο κ. Δήμαρχος, αφού πληθώρα έργων στο Δήμο του έχουν χρηματοδοτηθεί και υλοποιηθεί με την ευθύνη της Περιφερειακής αρχής.
Ο σχεδιασμός μας έχει εγκριθεί από τους πολίτες, οι οποίοι με ικανοποίηση βλέπουν να υλοποιείται με απόλυτη συνέπεια προς τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις.
Άραγε μπορεί ο ίδιος να ισχυριστεί κάτι ανάλογο για το δικό του έργο;
Η στείρα αντιπαράθεσή του έχει σαν αποτέλεσμα η πόλη του αντί να έχει καταστεί η εμβληματική πύλη εισόδου της Πελοποννήσου να μαραζώνει, να χάνει την ταυτότητά της και κυρίως κρίσιμο χρόνο για το μέλλον της.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κορινθίας κ. Καλλίρης Πελοπίδας
Ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Γκίκας Αθανάσιος
Ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Παπαγγελόπουλος Άγγελος
Ο Περιφερειακός Σύμβουλος Κορινθίας κ. Αλεξόπουλος Αλέξιος
Ο Περιφερειακός Σύμβουλος Κορινθίας κ.Γκιάτας Ευριπίδης
Ο Περιφερειακός Σύμβουλος Κορινθίας κ.Λέγγας Κωνσταντίνος
Ο Περιφερειακός Σύμβουλος Κορινθίας κ.Παπαφωτίου Απόστολος
Ο Περιφερειακός Σύμβουλος Κορινθίας κ.Πετρίτσης Γεώργιος
Ο Περιφερειακός Σύμβουλος Κορινθίας κ.Πισιμίσης Αθανάσιος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.