Η «ανοιχτή ακρόαση» Κοντογιώργου και το “κάρφωμα” του Μπάκουλη!

1249

Εμείς οι πολίτες μάθαμε προχθές πως υπάρχει και «δια περιφοράς Δημοτικό Συμβούλιο», η δημοτική αρχή Κορίνθου προχώρησε σε τέτοιο την Παρασκευή προκειμένου άμεσα να αποδεχτεί και να διαχειριστεί τα χρήματα (400.000 ευρώ) που στέλνει το Υπουργείο για την επούλωση των πληγών του Ζορμπά!

Το «δια περιφοράς» λοιπόν γίνεται τηλεφωνικά και την ευθύνη αναλαμβάνει ο Πρόεδρος του σώματος όπως άλλωστε την έχει και στις δια ζώσης συνεδριάσεις! Καλώς; Καλώς!

Θετική έκβαση βέβαια δεν υπήρξε στο ιδιότυπο αυτό συμβούλιο αφού κατεγράφη άρνηση από την πλευρά ενός συμβούλου, άρνηση η οποία οδήγησε σε δια ζώσης συνεδρίαση το μεσημέρι της Δευτέρας – που δεν κατέστη δυνατή ένεκα έλλειψης απαρτίας- και σε μια δεύτερη δια ζώσης το μεσημέρι της Τρίτης όπου σχεδόν όλοι ήταν παρόντες!

Η συνεδρίαση ξεκίνησε κανονικά λοιπόν με τον Προέδρο να μην μένει στο «τυπικόν» αλλά να αιτιολογεί «γιατί κουβαληθήκαμε εδώ σήμερα», αυτή ήταν η φράση του Προέδρου Κοντογιώργου, να λέγει ότι «ο φίλος μου ο Γιώργος δεν έκανε αποδεκτή την αποδοχή των χρημάτων»!

«Αυτή είναι η δουλειά μας, να είμαστε εδώ, είμαστε δημοτικοί σύμβουλοι» σημείωσε εύστοχα ο Βασίλης Πανταζής στηλιτεύοντας την Προεδρική αναφορά η οποία όμως είχε δώσει το έναυσμα για μια εκρηκτική – όπως αποδείχτηκε- ατμόσφαιρα.

Αφού ανεγνώσθη η εισήγηση ο λόγος δόθηκε στο Δήμαρχο και κατοπιν στον σύμβουλο που αρνήθηκε την αποδοχή, τον κ.Γιώργο Οικονόμου. «Ψεύδεστε και οι δυο» είπε ευθύς εξ αρχής σημειώνοντας πως φίλοι με τον Προέδρο δεν είναι! «Δεν είπα όχι στην αποδοχή των χρημάτων αλλά στην κατανομή γιατί δεν έχω εμπιστοσύνη στο Δήμαρχο! Γιατί ξέρω πως κάνει τις απευθείας αναθέσεις και γιατί θέλω να πάνε τα χρήματα σε ανθρώπους που θα δουλέψουν πραγματικά. Και μην πω Πρόεδρε τι μου είπες εκεί για τον Δήμαρχο» η φράση που προκάλεσε το «επι προσωπικού» του Τάσου Κοντογιώργου.

«Ο Πρόεδρος ψεύδεται ωραία, υπάρχουν μάρτυρες που άκουγαν και  που είναι εδώ σ αυτήν την αίθουσα» είπε ο Τάσος Κοντογιώργος διευκρινίζοντας και το «θολό» σημείο που άφησε ο Γ.Οικονόμου για την αναφορά του Προέδρου στο Δήμαρχο. «Εγώ σου είπα πως αν θες να πολεμήσεις το Δήμαρχο να βρεις άλλο τρόπο, όχι έτσι!»

Το λόγο όμως είχε ζητήσει και ο Αντιδήμαρχος Μπάκουλης στον οποίον και εδόθη αμέσως μετά! Τι είπε ο Αντιδήμαρχος που στην αρχή της συνεδρίασης κάθισε στις καρέκελς των πολιτών και μετά το επιτακτικό νόημα του Δημάρχου κάθισε στο έδρανο του συμβούλου; «Άκουσα και εγώ την συνομιλία, αρνήθηκε ο Γιώργος την αποδοχή» για να προκληθεί ένταση, κυρίως με το Γιάννη Καρασάβα ο οποίος σε έκρηξη ειλικρίνειας είπε «γι αυτές τις μπούρδες ερχόμαστε εδώ; Για να πει ο ένας ότι άκουσε την συνομιλία του άλλου;» ενώ από το βάθος της αίθουσας ακούστηκε – άγνωστο από ποιόν- το ερώτημα «και πως άκουσες την συνομιλία στο τηλέφωνο;» προς τον Αντιδήμαρχο Μπάκουλη ο οποίος υιοθετώντας την ειλικρίνεια Καρασάββα αποκάλυψε πως «ήταν σε ανοιχτή ακρόαση!»

Άραγε όλες οι επαφές του Προέδρου με τους συμβούλους έγιναν σε ανοιχτή ακρόαση και παρουσία μαρτύρων;

Μήπως υπήρχε και ηχογράφηση;

Το προβλέπει η διαδικασία της «δια περιφοράς συμβουλίου προκειμένου να κρατηθούν «πρακτικά»;  

Αν ναι, τότε ουδεμίαν ένσταση υπάρχει! Ωστόσο οι αντιδράσεις που κατεγράφησαν στα πηγαδάκια έμπειρων συμβούλων κατόπιν της συνεδρίασης περι της ανοιχτής ακρόασης  κατέδειξε πως είναι μια ενέργεια η οποία – τουλάχιστον στους συμβούλους- δεν είναι γνωστή !

ΥΓ: Διευκρινιστικά για τις “δια περιφοράς” συνεδριάσεις:

Πρόκειται για συνεδριάσεις Δημοτικού Συμβουλίου που γίνονται με τηλεφωνική συνεννόηση μεταξύ των παρατάξεων, αλλά στα πρακτικά εμφανίζονται ως τυπικά πραγματοποιημένες. Έκτακτα ζητήματα για τα οποία επείγει απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου γίνονται μοναδικά θέματα στην ημερήσια διάταξη τέτοιων συνεδριάσεων, που στην πραγματικότητα δεν συγκαλούνται ποτέ, παρά μόνο στα χαρτιά.Η καλή πίστη των δημοτικών συμβούλων και των αρχηγών παρατάξεων επιστρατεύονται για την έγκριση των εν λόγω θεμάτων και συνεδριάσεων, που χρησιμοποιούνται για να παρακάμπτεται η γραφειοκρατία.

Χ.τ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.